Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Długo już nie grałem i mi się zapomniało co nieco wiec:
1. Czy Anointed jest ITP ze swojej zasady Blessings of Asuryan?
2.Czy Banner of the world dragon daje 2+ ward save przeciwko mistcastom?
1. Czy Anointed jest ITP ze swojej zasady Blessings of Asuryan?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
tak daje jest to w FAQ
tak daje jest to w FAQ
Czu Valour of Ages pozwala przerzucić Test Złamania po przegranej walce?
ajt pisze:Czu Valour of Ages pozwala przerzucić Test Złamania po przegranej walce?
Wystarczy przeczytać zasadę Valour of Ages.If your opponent's army roster contains one or more models from Warhammer Dark Elves, models with this special rule re-roll failed Panic, Fear and Terror tests
Oczywiście pierwszą rzeczą, którą zrobiłem, było przeczytanie tego... i wydaję mi się, że nie, bo Break Test nie jest testem paniki (chyba - z góry piszę - tu czytałem polski RB)... Tak też wcześniej grałem. Ale ostatnio gracz mówił mi, że się jednak zdaje. Dlatego pytam...
Dobrze ci się wydawało, break test nie jest ani testem paniki, ani strachu ani terroruajt pisze:Oczywiście pierwszą rzeczą, którą zrobiłem, było przeczytanie tego... i wydaję mi się, że nie, bo Break Test nie jest testem paniki (chyba - z góry piszę - tu czytałem polski RB)... Tak też wcześniej grałem. Ale ostatnio gracz mówił mi, że się jednak zdaje. Dlatego pytam...
Może ten gracz wliczyl w to bsb;p
Panowie wczoraj grajac spotkala mnie dosc cisienieniowa sytuacja......
podlecialem feniksem na 11" pod dzialo CHD, ktore ma zasięg 12" - 24". Przeciwnik sie upieral, że moze strzelać do mnie mimo, że stoje bliżej niż jego minimalny zasięg...upieral się, że celuje w połowe podstawki feniksa, ktora jest juz ponad 12" od jego dziala....mozna tak celować mimo, że odległość od działa była mniejsza ?
podlecialem feniksem na 11" pod dzialo CHD, ktore ma zasięg 12" - 24". Przeciwnik sie upieral, że moze strzelać do mnie mimo, że stoje bliżej niż jego minimalny zasięg...upieral się, że celuje w połowe podstawki feniksa, ktora jest juz ponad 12" od jego dziala....mozna tak celować mimo, że odległość od działa była mniejsza ?
Strzelając z normalnego działa mógłby tak zrobić. Tego nie znam, ale pewnie też mógł. Możesz zapytać na podforum CHD
Jezeli czesc podstawki fenixa byla w zasiegu to mogl
Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
no (_X_) podstawki feniksa byla w zasiegu.....ok dzieki za odpowiedz... i tak wczoraj jak gralismy to przestrzelil, ale taka dosc dziwna sytuacja powstala....
edit...
jeszcze jedno szybkie pytanko.... test wytrzymalości - rzucam 1 k6 i mam miec mniej niz moj T ?
edit...
jeszcze jedno szybkie pytanko.... test wytrzymalości - rzucam 1 k6 i mam miec mniej niz moj T ?