Niezwykli

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Mnie nie stać na samochód, to znaczy że mam ukraść?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Sykstus pisze:@Tomash gdybym miała za co to bym kupił...
Sprzedaj figurki. Gry komputerowe to towar luksusowy, a nie pierwszej potrzeby, więc ich kradzieży nic nie usprawiedliwia.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Tomash pisze: Sprzedaj figurki. Gry komputerowe to towar luksusowy, a nie pierwszej potrzeby, więc ich kradzieży nic nie usprawiedliwia.
Oczywiście, co nie oznacza że kradzież produktów potrzebnych do życia jest usprawiedliwiona, choć zrozumiała. Tutaj oczywiście trzeba winić rząd i brak porządnego systemu wspomagania obywateli w potrzebie.

Ale to już inny temat.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Za nic nie sprzedam figsów :P Zwłaszcza że zbieram na niektóre w tym momencie. Dla mnie figsy są towarem bardziej luksusowym niż gry PC...
Ale zakończył bym ten temat bo do niczego konstruktywnego nie doprowadzi...

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

świat osadzony w relalich średniowiecza np: wojny siedmioletniej,

To bardzo interesujące osadzenie, tylko czy wojna siedmioletnia to przypadkiem nie Oświecenie ?
To zależy o której wojnie siedmioletniej mówimy XD może być i oswiecenie ale także wojna północna czyli renesans,

mea culpa

miałem na myśli wojnę 100-letnią. Gafa :P

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Katylina pisze:Mnie nie stać na samochód, to znaczy że mam ukraść?
TAK! Nie wahaj się dłużej!
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Zapytajmy się kogoś z reprezentatywnej grupy społeczeństwa.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Sykstus pisze:Za nic nie sprzedam figsów :P Zwłaszcza że zbieram na niektóre w tym momencie. Dla mnie figsy są towarem bardziej luksusowym niż gry PC...
Ale zakończył bym ten temat bo do niczego konstruktywnego nie doprowadzi...
Krótka piłka, nie stać Cię, nie masz

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Katylina pisze:Zapytajmy się kogoś z reprezentatywnej grupy społeczeństwa.
Się znaczy lewaka? :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Pierwszy dzień w nowej pracy. Jest w pytę. W firmie nie ma chyba nikogo mającego 30 lat, większość to moi rówieśnicy :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

TomCio pisze:
Katylina pisze:Zapytajmy się kogoś z reprezentatywnej grupy społeczeństwa.
Się znaczy lewaka? :wink:
Nie, kogokolwiek - bo Ciebie więcej być nie może.

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Ypsilanti pisze:BTW. W niemieckich gazetach komputerowych Wiedźmin trafił na okładkę! 8)
Widomy znak poprawy stosunków polsko-niemieckich!
PIRACTWU MOWIMY NIE!
POD KILEM PRZECIĄGNĘ!
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

1,5 godziny przed sekretariatem, po to, by nalepili mi nalepkę na legitymację, oddali mój obtarty i rozwalony indeks oraz podtarli swój stempelek moim zeszytem do hospitacji.

Kręgosłup to ZŁO! Czuję ból, wczoraj stałam nad makietami 6 godzin w WJ [z przerwą na megaschabowego ;)], potem jeszcze noc w bardzo niewygodnym łóżku u babci... ech :(

Aha.
Kupiłam figurkę.
Nie mogłam się powstrzymać :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

pytanie
Odpowiedź znajduje się w 2.14 w tym teledysku:
http://youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo

wiem że stare, ale jare!

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Sykstus pisze:@Ypsilanti gdybym pływał w pieniądzach to już dawno bym ją zakupił. a tutaj trzeba racjonalnie rozkładać fundusze na potrzeby wyższego i niższego rzędu :P Gry komputerowe u mnie są potrzebami bardzo niskiego rzędu więc nie tracę na nie funduszy... Aczkolwiek gdybym miał wolną kasę to bym kupił Wiedźmina...
Stać Cie na figurki, gre na turniejach, Internet - więc już po prostu nie pieprz głupot, że nie masz 75 zeta. A jak nie masz, to idź trochę ulotek porozdawać (szybciej tę kasę zarobisz, niż grę ściągniesz...), zamiast na forum siedzieć i nie kradnij więcej. Szczególnie polskich gier.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2007, o 15:48 przez Ypsilanti, łącznie zmieniany 1 raz.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Zapisz sie do Partii moze ci dadza talon :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ypsilanti pisze: Stać Cie na figurki, gre na turniejach, Internet - więc już po prostu nie pieprz głupot, że nie masz 75 zeta. A jak nie masz, to idź trochę ulotek porozdawać, zamiast na forum siedzieć i nie kradnij więcej. Szczególnie polskich gier.
Żadnych, nie tylko polskich, jak już.

O, Sykstus, Sykstus ;) Nie pisz takich rzeczy na forum - ludzie to robią w domu po kryjomu, ale na forum nikt się nie przyzna ;)
Stawiam dziesięć funtów króliczych kłaków Franciszka Józefa [drżyj Haku], że gdybyś pływał w pieniądzach, to miałbyś po prostu więcej figsów, a nie Wiedźmina ;) Gdyż, jak sam napisałeś, Sykstusie, jest to potrzeba niskiego rzędu, którą mógłbyś zaspokoić tylko wtedy, gdyby była do zaspokojenia za darmo.

To oczywiście moje spostrzeżenia - w przypadku piractwa wolę nie tracić czasu na ganianie ludzi po forach. I tak będzie, jak będzie.
Może to smutne. Ale cóż. Jedyne, co mogę zrobić, to sama być w porządku.

Przy okazji rozważań, "co by było gdyby"... Ja gdybym pływała w pieniądzach, to pewnie ani grosz z tego nie poszedłby na figurki. Mimo że jest to jedna z potrzeb "wyższego rzędu", ale... właśnie, "jedna z".
No, ale mam figurki ;)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Brawo kupiłaś figurkę :P Ale pochwale się ze jak dowiedziałem sie o Baldursie i IWD na dwóch płytkach DVD z wszystkimi dodatkami i jeszcze zremasterowanych po pobiegłem do sklepu i kupiłe ;) Mimo że miałem IWD II oryginałke już ;P I oczywiście te gry przeszedłem kilak razy przed zakupieniem :P Więc jeszcze tak źle ze mną nie jest ;P A powiem Ci SB że gdybym pływał w kasie to na 100% bym kupił :P

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

ludzie będą ściągać piraty dopóki firmy komputerowe nie zrozumieją prostej zależności :P gdy oprogramowanie było tańsze a nie kosztowało tylko co nowy duo core to by lud kupował programiki i owe firmy miały by znacznie większy zysk.

lub mogą zrobić takie zabezpieczenia, że ich się nie złamie, ale w to nie wierzę.

W grach komputerowych jest taka sama zależność, kosztują one ponad 100 zł tyle co np: pamięć RAM i znów tak samo... przecięty człek woli sobie dopakować kompa i ściągnąć grę niż kupić oryginała i być szczęśliwym posiadaczem zabytku muzealnego. Możecie powiedzieć że jedna gra nie kosztuje tyle co wypaśny komp, ale dodajcie sobie np: cene wiedzmina, warhammera mark of chaos, obliviona, gothica, medivala II, NFS, Call of Duty, HeroesaV i zobaczycie ile to kosztuje :P i co za tą cenę można by kupić.
Stać Cie na figurki, gre na turniejach, Internet - więc już po prostu nie pieprz głupot, że nie masz 75 zeta. A jak nie masz, to idź trochę ulotek porozdawać (szybciej tę kasę zarobisz, niż grę ściągniesz...), zamiast na forum siedzieć i nie kradnij więcej. Szczególnie polskich gier.
Średnia za godzinę obecnie to 5 zł, człowiek na ulotach pracuje do 5/6 h a grę ściągniesz dajmy na to w jeden góra dwa dni (zależy od kompa i czasu)a przy okazji możesz robić wiele innych ciekawych rzeczy, ja osbiscie kasę z ulotek przeznaczyłem w głównej mierze na smoka 4 bolce itd :D
PIRACTWU MOWIMY NIE!
MONOPOLOWI programistycznemu mówimy Nie !
Zapracować :P grać w Totka XD albo na giełdzie itd... bo z ulotek chyba nie ukulasz sobie paru tysięcy :P

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Malal pisze:
Zapisz sie do Partii moze ci dadza talon :D
Twojej Partii?

Zablokowany