Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Robson
Niszczyciel Światów

Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Post autor: Robson »

Fluffy i Jankiel grali na tym masterze? :0
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Nie nazwał bym tego grą :D ale po 1 bitwie zagrali :D Jankiela pokonało życie a Fluffy poczuł chęć na łowienie Ryb :D

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

bylo zabawnie

granie i ogarnianie wynikow to dosc trudna sprawa szczegolnie gdy exel sie sypal ale dzieki Rudym Czynnikom Wsparci (nieQc) udalo sie to jakos wyjsc calo z opresji

Nie wiem skad Solo wytrzasnal ludzi od grilla ale nalezy im sie pochwala bo nikt nie czekal jakos dlugo na kawal miecha

jedynie cena piwa pozostawiala wiele do zyczenia i wydaje mi sie ze w cenie 4zl sprzedaly by sie wszystkie ale moge sie mylic

co do terenow dawno nie gralem na tak zajefajnych
sedziowie byli beznadziejni

ten od hobbystyki olal turniej i zajmowal sie hipkami
glowny sedzia siedzial i gadal na stolach Warszawki i Wroclawki
a liniowy czesciej byl przy grillu gdzie raczyl sie widokami niz zajmowal sie graczami
;);)

co do moich przeciwnikow dziekuje za wyrozumialosc bo cisnienie chwycilem zeby byc przed Solem w rankingu
skad mialem wiedziec ze podniesie mi poprzeczke tak nisko ze musialbym sie schylac zeby sie nie potknac

Lipek zmien kostki bo ja tylko 6 widzialeem ;) fajna gra w zasadzie przeciwnik moim zdaniem ppopelnil 1 blad i Kairos splynal oswietlenie mialem dobre i dostal zarowke gdyby nie to mialbym cieplutko 9-11

Solo przygotowal sie na scenariusz jak ja i szanse byly rowne
BG bylo jednak laskawe i zamiast 11 pkt zrobilem czysta maske zabijajac witcha w ost turze bsb Ha nikt nie spodziewal sie hiszpanskiej inkwizycji bo one przezyly 2 bomby 2 pioruny abominacje (nie doszla na 9) 14 witchek rules. szczegolnie ze nie chcialem szarzowac lol 20-0

Laik z ktorym bitwy zawsze sa trudne wymagaja skupienia a na dodatek sprzyjal mu teren i scenariusz gdyby nie panika na skarbonce przegralbym a tak 10-10 btw zagralbym inaczej ale juz nie myslalem

Balagan i vc jakos nie umialem zabijac nekrosow ale udalo mi sie w koncu i zwyciezylem jakos nieznaczne nie pamietam bo mialem duzo na glowie

na koniec Robercie specjalne podziekowania za najlepsze haslo na turnieju ktore pozwolilo mi usmiac sie do lez jestes najlepszy!!!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Pewnie za 2,50 też by poszły wszystkie :P To piwo jeszcze trzeba kupić :P A Solo to nie biedronka, choć stara się mieć tylko najniższe ceny :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Ja siedziałem przy stołach Warszawki i Wrocka żeby ich kontrolować! Toć to sami oszuści są :wink: Btw kilka słów o Silesianie. Pierwszy raz byłem głównym, mam nadzieję że żaden z graczy nie czuje się pokrzywdzony którąś z moich decyzji. W 2 przypadkach musiałem spytać / zaciągnąć opinii członka LS. Sam turniej naprawdę super, granie, chlanie i zachowanie graczy na najwyższym poziomie. Bardzo cieszy mnie ze gracze przestrzegali ram czasowych (z bardzo nielicznymi wyjątkami), sam turniej zakończyliśmy o 15.30 w niedzielę, co jak na master wydaję mi się zajebistym timeingiem. Chciałbym podziękować Solowi za zorganizowanie bardzo dobrego turnieju, WIELKIE PROPSY dla Kiełbasy! Hasło : Master wporzo, ale meczycho w piłe o 00.30 Zajebiaszczy! Wyrównany mecz dwóch drużyn Tutejsze Szaliki (Laik,Suchy,Tutaj,Podwys,Spawn) vs Rince Dymitra (Rince,Dymitr,Śmiechu,Gremlin i chyba Durin). Mega dobry mecz sflaczałą piłką do siatkówki ;p. Dzięki za fajny weekend!

Pozdro

Suchy

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Meczyk naprutych wieprzy flakiem do siatki, na bosaka, z bramkami z materacy, a to wszystko obok stolow figurami - mistrz :) Do tego gra w "target", czyli nagle wszyscy dostali do reki po 6 pilek do tenisa i zaczeli nasuczac w tutajca :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

To był dobry wieczór;D

Kto w ogóle wpadł na pomysł grania w tą piłe?;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

zaf pisze:a liniowy czesciej byl przy grillu gdzie raczyl sie widokami niz zajmowal sie graczami
jestem kurde usprawiedliwiony bo wszystkie Panie na tym turnieju były naprawdę piękne a jedzenie było naprawdę zajebiste :D

A tak serio - ja nie miałem żadnych spin - wszyscy grali na prawdę na luzie . Kto nie był niech żałuje bo afterparty było chyba najlepsze na jakim byłem :D Czułem się normalnie jak w rodzinie :) Trochę patologicznej - ale rodzinie :mrgreen: Jednak śląskie mastery są wyjątkowymi świętami pacynek :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Fluffy i Jankiel grali na tym masterze?
No popatrz, byłem, a Cię nie widziałem :)
Gdybym wiedział, że jesteś to bym się przywitał. Nie będę udawał, że rozegrałem wszystkie bitwy. Byłem, opłaciłem wejściówkę i pojechałem z córką do szpitala, bo złapała zapalenie ucha. Życie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Durin pisze:To był dobry wieczór;D

Kto w ogóle wpadł na pomysł grania w tą piłe?;p
ja chyba. A co do godzin, to zaraz po graniu poszliśmy na fajkęi do pokoju i to nie była 0:30 a 3:00 :)

@Rince - zapomniałeś o kałużach pod bramkami (sam się ze dwa razy na nie "nabrałem") i czymś mega ważnym. WYGRALIŚMY :D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dzięki za turniej - mimo że kameralnie to było bardzo fajnie :) , fajnie zrobiony turniej, wynik, no jak na parówce w Goblinie 2 tygodnie wcześniej tylko że Suchy nie grał ale za to Bercik się pojawił :P

Jeszcze raz dzięki za fajne bitwy - Dibo, Podwys, Rince, Zaf i Spawn super się grało :D

Najlepsza ever była piła of course - epicki mecz w klapkach multishot :mrgreen:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Super turniej, mogło być bardziej superowo gdyby nie małe niedociągnięcie z noclegiem .. ale spoko na podłodze u 8 Bili było miło :mrgreen:
Nie jestem wymagający wiec nie narzekam za bardzo bo lokalizacja i format open niwelują wszystkie potencjalne minusy.

Wyjątkowo fajne bitwy mi sie trafiły.
Laik - O Kozo z Lasu ! jak ja bym chciał częściej spotykać przeciwników tak dążących do walki. A tu WE - 1 tura 4 szarże! Nie trzeba tego ścigać po stole i zbierać pestek .. tylko .. no samo przyszło i podeszło. Oczywiście było 20:0 w 2 tury, wszyscy rycerze wyparowali od WW .. ale było CC i to się liczy. Graty Laik mogę być częściej twoją trampoliną na podium jeżeli bitwy mają tak wyglądać :mrgreen:
Majk - Jego Ogry chciały wziąć odwet za bitwę w Szczyrku, 2 ironblastery i moja znacznie mniejsza mobilność były niemal gwarantem sukcesu al skończyło się 12:8 Uff
Ajt - 4 feniksy i sztandary biegające na 18 cali, Czyli "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" nawet teleportujacy się Green Knight nie był na to wystarczająco zwinny. Mając po 1 sztandarze, podziękowaliśmy sobie za gre 10:10
Benek - VC open dla mnie luksus :roll: ale uratowałem kilku rycerzy i sprzedałem jedyne na tym turnijeu HKB terroryście. Sory Benek za błąd w liczeniu punktów, nie zwróciłem uwagi że z lancy zostały 2 a nie 3 modele (mniej niż 25% oddziału) a o Gralach po prostu zapomniałem, jak mały Jasio - Dobrze że Debelial czuwał, mimo wszystko wstydu się najadłem.
Pantera - Moja Breta vs Dwarfy? Serio? Super oczywiste - 10:10

Wracam do starej koncepcji, goły paladyn na pegazie = więcej funu niż napakowany kowboj bez skrzydeł. A 68 łuczników to zdecydowanie za mało :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2014, o 20:55 przez Dibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Dibo ani Ty ani Panter nie powiadomiliscie nas o wyniku tylko pojechaliscie ba nikt na sali go nie znal
Mamy was ścigać dac karniaki za nie zgłaszanie? Czy 10-10 i ogłoszenie wyników
Wybralismy mniejsze zlo

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Zaf - Sory za zamieszanie, wysłałem ci PW.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Dzięki za mastera - kameralnie - fakt, ale bawiłem się przednio:)

Dobra robota Solo, ceny grilla niegorzowskie, same zalety:D
Oczywiście zgadzam się z przedmówcami, że najjaśniejszym punktem turnieju był mecz tenisowy z Tutajcem oraz turniej piątek piłkarskich:D

Pojechałem nietestowaną rozpą na patencie:
DP na wypasie bez magii
4lvl death/stubborn

bsb na wypasie
mag teczy 3 czary, mr3
kowboj as1+ reroll

18 warriorow z bannerem strzelaj do mnie
15 marasow
2x fasty

2x shrine
2x helka

1 bitwa
kolega z OnG zapomniałem ksywki.
Dość klimatyczna rozpa na Asghagu, bez manglerow i główki.

Zaczynam. DP wylatuje zza górki na flance, fast screen od chuck, jedna klopa poza zasiegiem, jeden doom nie widzi, lepiej się nie dało. Środkiem pod zasięg magii. D&D na wilki z bsb, magiem i kowbojem, missdispell, helka i za stól. Strzelanie przeżywam bez strat, odsuwam się od kowboja na pająku i lece znowu do przodu, wbijam kilka raz w wywerne z bramy. Przyjmuje na warriorow z 2 herosami savage od przodu mając na sobie soulblighta co niczego nie zmienia i breakuje je na dwoch gałach. Zadzam pająka z helki i snajpery na raty, DP zawija flanke z magiem, dzikami i klopa, shrine zabijaja chuki a w ostatniej turze sadzam do końca lorda. na stole zostaje fast, kilka maszyn i jakiś herd. 20:0

2 bitwa
Trafiam na Brzezine, Mirror. U niego 3 chimery, lord dyskowiec - napór!

10:10

3 bitwa
Lipek, DOC scenariusz BnG

Po przeczytaniu rozpisek wiedziałem, że ma lekko do przodu w tym scenariuszu. 12 bestii, któe nic nie kosztują to solidny argument. Swoje szanse widziałem w posadzeniu bsb ze snajper, Kairosa ze słońca/bramy i horrorow. Ja wiedziałem, że oddam najwyżej fasta i demona z bramy (ale to sprawia, że przegrywam)
Po deployu corner hammer z mojej strony. Obel w rogu stołu i za nim marasy z deathem i fast, worki z reszta herosow, dp za gorka, helka na gorce, 2 shriny, na drugiej flance helka i fast z bannerem. Popełniłem w tej bitwie 2 błędy. Powinienem szykującą się na marasy pojedynczą bestie blokować kowbojem a nie demonem, dzięki temu dałem szanse Lipkowi na brame w demona, której oczywiście nie zbiłem, ale przeżyłem ją. Oraz zużyłem scrolla na transmutacje zamiast trzymać go na brame właśnie. Z Miscastow jakiś dziwnych trace maga tęczy i brame oraz pocisk. Wiem już, że nie wygram tej bitwy, nie mam jak horrorow dorwać. Bestie karmie shrine'ami lipek posyła muchy i 6 bestii i cannona po fasta z banerem i helke. Popełnia błąd podlatując blisko mojego deathowca by kulać brame w demona. Uciekam nim w combat w bestiami, swift na maruderach podchodze pod nos kairosowi i słońce. Do 2+1 na wiatry plus channel. Kairos do piekła. W pozostałych turach, karmie Lipka herosami i snajperkuje BSB, niestety zostaje na ranie. Lipek próbuje złotego strzału w BSB w oddziale z banerem, no ale to się nie mogło udać.
11:9 dla mnie

4. bitwa
Maryś OK i meeting.
Mega sympatyczna bitwa pod koniec toczona w towarzystwie już wszystkich obecnych na turze gamblersów. Popełniam błąd co ustaliliśmy z Marysiem po bitwie - powinienem iść klocem z kowbojami od razu na niego, ale przestraszyłem się 16 IG z 5 herosami;p Maryś zaczyna, delikatne ruchy, strzela cały czas po helkach, przez całą bitwe sadza obie. W mojej pierwszej mam szanse na punkty. Treason wchodzi na mourny niedaleko krawędzi, helka hituje, zabija, ale Maryś na relaksie zdanie panike na 6:D
Mourny wycofują się. 4 tury bezskutecznie próbuje coś mu zrobić. Po stracie 2x helka już wiem że jest 12:8, 5 tura, 5 kości na słońce do 6 Marysia, Dymitr namawia mnie na duże... ifa, 10 na zasięg, 16 IG w piach, Losy na herosach zdane - prawie 800 pkt. Niestety trace Słońce z miscasta. Maryś ulewa panike na herosach i staje cal od Słońca. W swojej turze zbiera herosów i z 8 kości dispeluje słońce;p Zabijam koty, nie udaje się dosnajperować blastera.

12:8 dla mnie

5 bitwa
Marvin i mirror z WoC
Demon z magia, 2 chimery, rydwany, skulle z ogniem. Zaczynam
Marvin źle ustawia bsb, 2 nurglowe rydwany są koło siebie i poza BSB. Sadzam z gatewaya gorebeasta i zwykły ucieka z paniki za stół. Ruszam wszystkim do przodu.
Helka Marvina olewa ld i leci do przodu. 2 Chimki i dp za domek żeby mnie zalecieć. BSB w helke, klocek z herosem i dp ustawiają się do blokowania chimer i demona. Z helki 3 W w jedną chimke. Demon Marvina sadza mi na strzał ze spirit leecha maga tęczy z 3+ wardem ale wybucha z tej okazji. Już nic się nie może zepsuć. dobijam Słońcami i snajperkami chimery, demonem sadzam jurki, BSB przyjmuje na maruderów, ustaje na steadfascie i zakładam turbo breja po szarży na tył warriorami z banerem i kowbojem.
20:0

73 z bitew, max z malowania i 4 msc.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

szczupak miał 56 cm. jak bede miał neta w domu to pokaże światu flafa dzierżącego ten okaz.

Laik nie ładnie że sprzedałeś mi wybrakowaną figurkę, a juz zupełnie brzydko że tą sprawę olałeś. Jesteście z Andrzejem siebie warci.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Loko, kim ty w ogóle jesteś? :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

zaf pisze: ten od hobbystyki olal turniej i zajmowal sie hipkami
Ja od początku nie miałem złudzeń, że będzie jak zawsze: najpierw straszenie jak to figurki będą niedopuszczane a potem jak zawsze czarne konie i proxy. :wink:
Po co udawać, że jest inaczej?

A oprócz tego turniej bardzo fajny, mało spin, miłe gry (przynajmniej u mnie) zdziwiłem się jedynie gdy zapytałem Podwysa co dostał za 2 miejsce to pokazał mi farbkę i puchar... To lokale w Rybniku są bardziej opłacalne. 8)

Za rok też przyjadę nawet jeśli to już nie miałby być Open.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Andrzej pisze:Loko, kim ty w ogóle jesteś? :D
Czlowiekiem który nie wisi kasy po dwóch latach :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Loko
Sprzedałem Ci 9 modeli, 1 z nich miał złamaną dzidę - ze swoją dbałością o modele po prostu tego nie zauważyłem, zapomniałem Ci ją dostarczyć na turniej, naprawdę nie było w tym mojej złej woli. PMka poszła.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ