Ultra-speed painted VC

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Xaos
Wałkarz

Ultra-speed painted VC

Post autor: Xaos »

Biorąc pod uwagę, że mam ok 15-30 minut dziennie na malowanie, oraz dość mocno latające łapki (stres, fajki itp), zdecydowałem się na esencję speedpaintingu.

Wszelkie uwagi mile widziane, aczkolwiek zważcie, proszę, na ogólne założenie: pomalować armię jak najszybciej, tak, by nie wyglądała absolutnie koszmarnie ;)

Pierwsze 3 unity, jakość zdjęć - no cóż, oświetlane lampką stołową :P

Wilki:

Obrazek

Hexy:

Obrazek

Cart:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Daj jakąś trawkę lub mech na podstawki, widywałem brzydsze wampiry :P

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

W sumie ? Bardzo fajny pomysł z eteryczna armią ! Też o tym wcześniej myślałem ale jednak wybrałem tradycyjne malowanie :roll:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Xaos
Wałkarz

No właśnie myślałem o takich małych kępkach trawy, tu i tam, bo podstawki się trochę zlewają z duchami, w sumie tu drybrush białym, tu prawie-białym. Chyba kupię te małe przyklejane kępki i podoklejam :)

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Całościowo armia powinna wyglądać na całkiem schludna i dość nieźle myślę będzie się prezentowała na stole.
Podstawki muszą być bardziej urozmaicone wtedy będzie gitara :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

co fakt to fakt, bywają gorzej pomalowane figurki zalane farbą.
wilki co prawda to nie są eteryczne :-) było iść w brązy/zieleń brudną to by lepiej wyglądało, albo wylej tam ze 2-3 warstwy Devlan Mud'a/Agrax Earthshade

jak chcesz mieć szybko i w miare schludnie to na białym podkładzie maluj tylko bazowe kolory i później w Devlan Muda i takie zombiaki nie stanowią problemu.
Szkielety to też szybko idą bo możesz samym washem Sepią jechać czy Inkiem Sepią i tylko ewentualnie drybrush biały na koniec + metaliki

powiem ci tak:
mając 30 minut dziennie pomalowałem kilkaset figurek w pół roku :D malując metodą taśmy produkcyjnej
to kwestia systematyczności, skill się z czasem wyrobi

na podstawki kup tuffty albo GW albo Army Paintera, chociaż te GW są bardziej wydajne wydaje mi się, powinny być w Paradoxie dostępne od ręki. Kleisz wikolem.
Połączenie tufftów z texturami GW pozwala błyskawicznie zrobić setki podstawek

powodzenia :-)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Jako, że samemu pomalowałem własną armię w monochromie, to na pewno taki pomysł stylizacji (widzę na turniejach) przyciąga uwagę. Postaraj się, aby pomimo szybkiego malowania, modele nie sprawiały takiego wrażenia na stole. Sam daję o koło 7 warstw farby (wychodzę z Regal Blue i rozjaśniam coraz bardziej przez Ice Blue, aż do Skull White, a następnie daję Asurman "Wash" na to i na koniec drybrushuje białym, aby uzyskać efekt oszronienia), więc bardziej zahacza to o malowanie tradycyjne, niż o speed painting. U ciebie jest tych warstw znacznie mniej zdaje się, więc dobrze jak dajesz normalne kolorki tam, gdzie nie ma ciała :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Xaos
Wałkarz

Mam max 30 min dziennie, a 25.10 jest turniej na 2600, armię zbieram od bardzo niedawna, więc tempo musi być zachowane ;) Warstw oczywiście jest znacznie mniej, dokładnie tak:

1) Czarny spray na całość
2) Biały spray od góry, mgiełką
3) Nihillak Oxide na całość
4) Drybrush Ceramite White, też na całość.

Podstawki to teksturowa farbka GW, ta szara, i na to Pallid Witch Flesh drybrushem.

Przykleję te kępki trawy, istotnie, powinno pomóc całości jako-tako wyglądać.

I nowe modele, 2 bohaterki, Wampirzyca i Banshee:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

między nogami vampirki jedna czacha czarna została, super ci idzie :)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

kolega zawstydził tę część forum która gra szarakami :D

można? można? 30 min dziennie i proszę jak ładnie idzie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Xaos
Wałkarz

Kacpi 1998 pisze:między nogami vampirki jedna czacha czarna została, super ci idzie :)
osz fak, rzeczywiście, dopiero na zdjęciu to widać, jednak powiększenie robi swoje. jutro poprawię :oops:

jak skończę armię, obiecuję ładniejsze zdjęcia, zabiorę modele do nas do studia, i trzasnę im sesję zdjęciową jak z Vogue'a ;)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Xaos pisze:zabiorę modele do nas do studia
Rozumiem, macie z Kacpim studio?

Xaos
Wałkarz

Mam własne, Kacpiego (o ile wiem) nie miałem okazji poznać :) http://blackaktus.pl - o, to moje studio ;) (że tak się zareklamuję, krypto of korz) ;)

Grabz
Kretozord

Myślę że prace zaprezentowane ukazują umiejętności. Dziwi mnie za to bardzo iż piszesz że czas poświęcany na modele to 30min dziennie. To tak trochę anty reklama.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Możesz jeszcze raz napisać jak pomalowałeś Psy i Banshee ? Bo całkiem fajnie Ci to wyszło...
...Who dares wins...
Obrazek

Xaos
Wałkarz

Najpierw spray-uję na czarno całość, potem od góry (mgiełką) białym sprayem. Następnie całą figurkę maluję hojną warstwą nihillak oxide, i jak wyschnie (trochę to trwa) drybrush ceramite white. Podstawki szarym teksturowym, i drybrush pallid witch flesh. A, i oczy kapkami robię greenshade'm, żeby lepiej wyglądały.

Xaos
Wałkarz

Grabz pisze:Myślę że prace zaprezentowane ukazują umiejętności. Dziwi mnie za to bardzo iż piszesz że czas poświęcany na modele to 30min dziennie. To tak trochę anty reklama.
Nie wiem, czy anty-reklama, raczej szczerość. Ilość pracy, jakiej się poświęcam, nie pozwala mi spędzić więcej, niż 30min dziennie nad modelami ;)

Grabz
Kretozord

Xaos pisze:raczej szczerość
I to się chwali, choć czas dalej budzi u mnie mocno mieszane uczucia.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Grabz pisze:
Eteryki bardzo ale to bardzo szybko się maluje :) swe wrajciki np. bez schnięcia podstawowej farby około 20 min ? Może mniej ? :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Xaos
Wałkarz

Fuxiorr pisze:
Grabz pisze:
Eteryki bardzo ale to bardzo szybko się maluje :) swe wrajciki np. bez schnięcia podstawowej farby około 20 min ? Może mniej ? :P
trudno mi powiedzieć precyzyjnie, malowałem trochę ten oddział, trochę inny, bez dyscypliny. ale nie więcej niż pół godziny samego malowania.

ODPOWIEDZ