Diablo III

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Re: Diablo III

Post autor: Zaklinacz Kostek »

BTW. jak się zapatrujecie na zmiany z wczorajszego patcha? Ja najwcześniej w piątek będę mógł sam się przekonać jak bardzo zwiększyli drop u Kadali (no chyba, że nadal zasilacza nie będzie :P).
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Zaklinacz Kostek pisze:BTW. jak się zapatrujecie na zmiany z wczorajszego patcha? Ja najwcześniej w piątek będę mógł sam się przekonać jak bardzo zwiększyli drop u Kadali (no chyba, że nadal zasilacza nie będzie :P).
na razie nie widzę zwiększenia dropa u kadali. Bardzo duży koszt w odłamkach to jest na 100% :mrgreen: , natomiast dropi - przynajmniej mi póki co - wcale nie częściej. Na razie jedyny skutek to to, że niewątpliwie mniej przedmiotów żółtych można trafić = mniej kasy/składników się dostaje...

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Ze względu na pet build jestem wniebowzięty. Nareszcie blliz dokarmił pety :)
Jeżeli chodzi o Kad, ja od niej po zmianie kupiłem tylko trzy hełmy z czego jeden to była legenda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Kupiłem jedne spodnie na dh i był maruder :P 3 rękawice z czego 2 to marudera :D No i z 10 korpusów z czego jakieś 2 legendy crapowate były :D
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Święty pisze:Kupiłem jedne spodnie na dh i był maruder :P 3 rękawice z czego 2 to marudera :D No i z 10 korpusów z czego jakieś 2 legendy crapowate były :D

No to dosc duzy % in plus.

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Jakby komuś się nudziło i chciałby mi crusa podlevelować to nie krępujcie się :D
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Ziemko pisze:
Święty pisze:Kupiłem jedne spodnie na dh i był maruder :P 3 rękawice z czego 2 to marudera :D No i z 10 korpusów z czego jakieś 2 legendy crapowate były :D

No to dosc duzy % in plus.
No nie wiem, ja za 1000 odłamków dostałem 2 legendy...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zrobilem klan zwie sie: BP - Border Princes.

Nie wiem czy samemu mozna dolaczac czy trzeba invy wysylac.

Slayer wyslalem Ci inva do znajomych nie dostales?

Przypominam moj tag to Ziemko#1255 dodawac i robimy rodzine BP w D3 :)

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

EDIT:
na dole w opcjach wyszukaj klany:
-BP Border Princes
-Join
-Request pending...
-Ziemko zatwierdza - jest się w klanie

juz w klanie Border Princes jestem :)
mojego starego barbarzynce, steranego długimi walkami z siłami ciemności
zaprosił mnich z północnego grodu, cały w purpurze i złocie
gdyby Burruchaga mniej pił - wiedziałby że razem walczyli przeciw złu już w dawnych latach :mrgreen:

Kadala to bijacz jest -niemal nic kompletnie, mimo stawek dropu od niej lepszych o 33%
1 setowy i 1 legendarny na 1,2 k sharda

ale narzekac nie moge bo 2 kolejne unity ringi wpadly na hc .. i juz 5 jest

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dokladnie - JOIN US :)

Odnosnie Kadali - to jest chyba jakas indywidualna sprawa. Rollowalem ok 30 razy (ok 500 kawalkow) , szukalem naramow marudera.
NA 30 razy wydropilem 4xlegende + 2xmaruder - jestem zachwycony :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Grałem dzisiaj w ramach klanu chwilkę z Dzikiem - pierwsza moja rozgrywka w tym trybie. Świetna sprawa, tylko lagi wygnały mnie z gry. Dzięki, Dziku, za pomoc, pomału ogarniam , o co kaman w rozgrywce wieloosobowej i rozgryzam techniczne aspekty :wink:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2014, o 20:15 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

DZIK
Oszukista

Ehh w borderowym klanie już zebrało się całkiem dobre towarzystwo, spoko ludzie, ciekawe buildy
zazdroszcę Okoniowi super funowego buildu na szamanku, Grześkowi że w tak krótkim czasie złożył bardzo fajnego szamana
Ziemko wyrobił swój przeciętny dzienny plan na wydropienie dobrej broni na wiele setek procent.
no i Kadala dopisała, oddając mi za wcześniejszego pecha,
rekordowa seria w krótkim podejściu tylko na 6 itemów: 4 setowe 1 legenda i tylko 1 crap żółty

czekamy na kolejnych wojowników ,
może nawet uda się zobaczyć legendarną rzucającą toporami barbarzynkę Hadziabę pod sztandarem Border Princes...

wrażenia z gry pozytywne jak obecny lider ligi Primera Division BBVA

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Poczekajmy jeszcze troszkę, Dziku, z tą tabelą ligi hiszpańskiej. Ja tak zwykle dopiero zaczynam sie przygladać tabelom pod koniec listopada :wink: . Wtedy już coś widać...
A szybko stworzyłem postać wyłącznie dzięki Twoim poradom. No i akurat dropnęło to, co trzeba... Teraz tylko łapać lepsze wersje itemów, które już mam, poprawić kamienie i tłuc... Albo spróbować poprawić builda innej postaci...

Kurczę, ostatnio w ogóle mi nie dropią klejnoty - mimo, że kilka wprawiłem w biżuterię, nie pojawiają się nowe egzemplarze #-o ...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dzisiaj dropnely dwie bronie - wan kim lau i syn odyna. Niestety oba w srednich rollach (wan bez socketa i tylko z 6% extra dmg, oraz 17% exta lighting, a moze miec nawet 30, natomiast odyn tez bez socketa i bez extra dmg w ogole), no ale w koncu smigam z 2woma bronmi. Jak sie dropnie shard of hate albo thunderfury to podmienie z fulminatorem i bedzie dopiero rzez. Nadal czekam na kamien jordana :)

DZIK
Oszukista

smiejagreg pisze: Kurczę, ostatnio w ogóle mi nie dropią klejnoty - mimo, że kilka wprawiłem w biżuterię, nie pojawiają się nowe egzemplarze #-o ...
żeby szybko nafarmić sporo matsów, w tym klejnotów:
- wybierasz adventure mode - bounties - żeby łatwo skakać po M apie do najlepszych miejsc
- ustawiasz taki poziom trudności na którym walka nie zajmuje Twojej postaci dużo czasu oraz jesteś w stanie zabić bossa z przeklętej skrzyni poniżej 45 sekund
(dla szamana no problem), jeśli liczysz dodatkowo na okazjonalny drop czegoś legendarnego - minimalny poziom powinien być nie niższy niż U2.
- polujesz na gobliny, przeklęte skrzynie oraz złote i zwykłe skrzynie

akt 1 - mapka: północne wyżyny - szansa na dwa gobliny, przeklętą skrzynię z eventem oraz zwykłą skrzynię (mała mapka szybko można obiec po krawędziach
a pozniej szybki spirit walk/ sprint środkiem)
akt 1 - maleńka mapka old ruins/ stare ruiny - szansa na przeklętą skrzynię z eventem - bossem, piwnica w której może być goblin/ 1-2 skrzynie
akt 3 - core of arreat - ostatni poziom krateru przed Azmodanem - goblin, przeklęta skrzynia, elity, niewielka linearna lokacja
akt 4 - hell rift - przeklęta skrzynia, zwykła skrzynia, niewielka mapa, dobry drop, zgęszczenie mobów na małej powierzchni

opcjonalnie: (trochę dłuższe trasy jednak gwarantujące dobre dropy i niezły exp)
akt 1 -południowe wyżyny - jaskinia klanu księżyca (jest albo trochę na prawo od wyjścia z mostu albo - częściej - po drugiej stronie mapy)
mimo trochę dłuższej drogi do samej jaskini bywają z niej spore dropy - 1-2 gobliny, złota skrzynia i 1-2 zwykłe skrzynie plus dośc łatwe do stłoczenia w jednym miejscu i szybkiej eksterminacji elitki
akt 1 - halls of agony - poziom 2 szansa na 2 gobliny oraz różne rodzaje skrzyń

Po zakończeniu trasy wychodzisz z gry i powtarzasz na nowo, robiąc opcjonalne trasy oraz w razie potrzeby polując na pojawiające się bounty z przeklęta skrzynią - zwłaszcza to w pobliżu starych ruin.

szacowana wydajność farmy tych lokacji to 150-200 klejnotów na godzinę
dodatkowo są to trasy gdzie najszybciej potencjalnie można otworzyć gobliński skarbiec (tam jest niezły drop wyższych o 1 poziom klejnotów imperialnych)
przy okazji uzyskuje się dużą ilośc żółtych i niebieskich matsów (szacowane na 200-300/h)

PS w grze będę w niedzielę późnym popołudniem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

DZIK pisze:
smiejagreg pisze: Kurczę, ostatnio w ogóle mi nie dropią klejnoty - mimo, że kilka wprawiłem w biżuterię, nie pojawiają się nowe egzemplarze #-o ...
żeby szybko nafarmić sporo matsów, w tym klejnotów:
- wybierasz adventure mode - bounties - żeby łatwo skakać po M apie do najlepszych miejsc
- ustawiasz taki poziom trudności na którym walka nie zajmuje Twojej postaci dużo czasu oraz jesteś w stanie zabić bossa z przeklętej skrzyni poniżej 45 sekund
(dla szamana no problem), jeśli liczysz dodatkowo na okazjonalny drop czegoś legendarnego - minimalny poziom powinien być nie niższy niż U2.
- polujesz na gobliny, przeklęte skrzynie oraz złote i zwykłe skrzynie

akt 1 - mapka: północne wyżyny - szansa na dwa gobliny, przeklętą skrzynię z eventem oraz zwykłą skrzynię (mała mapka szybko można obiec po krawędziach
a pozniej szybki spirit walk/ sprint środkiem)
akt 1 - maleńka mapka old ruins/ stare ruiny - szansa na przeklętą skrzynię z eventem - bossem, piwnica w której może być goblin/ 1-2 skrzynie
akt 3 - core of arreat - ostatni poziom krateru przed Azmodanem - goblin, przeklęta skrzynia, elity, niewielka linearna lokacja
akt 4 - hell rift - przeklęta skrzynia, zwykła skrzynia, niewielka mapa, dobry drop, zgęszczenie mobów na małej powierzchni

opcjonalnie: (trochę dłuższe trasy jednak gwarantujące dobre dropy i niezły exp)
akt 1 -południowe wyżyny - jaskinia klanu księżyca (jest albo trochę na prawo od wyjścia z mostu albo - częściej - po drugiej stronie mapy)
mimo trochę dłuższej drogi do samej jaskini bywają z niej spore dropy - 1-2 gobliny, złota skrzynia i 1-2 zwykłe skrzynie plus dośc łatwe do stłoczenia w jednym miejscu i szybkiej eksterminacji elitki
akt 1 - halls of agony - poziom 2 szansa na 2 gobliny oraz różne rodzaje skrzyń

Po zakończeniu trasy wychodzisz z gry i powtarzasz na nowo, robiąc opcjonalne trasy oraz w razie potrzeby polując na pojawiające się bounty z przeklęta skrzynią - zwłaszcza to w pobliżu starych ruin.

szacowana wydajność farmy tych lokacji to 150-200 klejnotów na godzinę
dodatkowo są to trasy gdzie najszybciej potencjalnie można otworzyć gobliński skarbiec (tam jest niezły drop wyższych o 1 poziom klejnotów imperialnych)
przy okazji uzyskuje się dużą ilośc żółtych i niebieskich matsów (szacowane na 200-300/h)

PS w grze będę w niedzielę późnym popołudniem.
Nie zrozumieliśmy się, Dziku, pewnie użyłem złej nomenklatury.. Chodziło mi o legendarne klejnoty - te, które trzeba wprawić w biżuterię, dające specjalne dodatkowe zdolności. Tych mi nie chce dropić ni cholery...

kevinior
Chuck Norris

Post autor: kevinior »

Bo może już wszystkie zdropiles ;) ja ciągle farmie sobie great rifty i za każdego bosa leci mi klejnot a mam ich ze 30 chyba
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Dobra porzuciłem stary klan na rzecz Border Princes więc nie zawiedźcie mnie ;) Dostawca DPSu czeka na akceptację przez Ziemka :D

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Ziemko pisze:Dzisiaj dropnely dwie bronie - wan kim lau i syn odyna. Niestety oba w srednich rollach (wan bez socketa i tylko z 6% extra dmg, oraz 17% exta lighting, a moze miec nawet 30, natomiast odyn tez bez socketa i bez extra dmg w ogole), no ale w koncu smigam z 2woma bronmi. Jak sie dropnie shard of hate albo thunderfury to podmienie z fulminatorem i bedzie dopiero rzez. Nadal czekam na kamien jordana :)
gdzie ci wypadl won khim lau?
nie wiem czy to ma znaczenie ale thunderfury wypadl mi podczas robienia zadan w 3 akcie.
2337dps
1127-1377 lightning dmg
708dex
+9% dmg
iles tam zycia na killa i socket.
wiec calkiem niezle :D
za to za cholere nie moge wydropic ring of royal grandeur i paska thundergods vigor :/
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dropnal mi w rifcie wan kim lau, bez specjalnego miejsca. Royala mozesz wydropic za zrobienie 5 bounties w 1 akcie ze skrzyneczki - jest to gwarantowana legenda jedna z kilku za akt 1, aczkolwiek pierscien najrzadziej wypada. Ja zrobilem okolo 30 pelnych bounties 1 aktu zeby wypadl.

ODPOWIEDZ