Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Pewnie trafił Ci się felerny odlew. Niestety to się zdarza.
Chimera - po co poisony? Z szóstką siły? Równie dobrze można by kowbojom poisony dawać...
Mateo - siła uderzeniowa duża, ale pamiętaj, że to tylko 4 woundy, jeden porządny strzał z armaty, oblana regena i 300 pkt ściągasz ze stołu, a to już takie fajne nie jest
Chimera - po co poisony? Z szóstką siły? Równie dobrze można by kowbojom poisony dawać...
Mateo - siła uderzeniowa duża, ale pamiętaj, że to tylko 4 woundy, jeden porządny strzał z armaty, oblana regena i 300 pkt ściągasz ze stołu, a to już takie fajne nie jest
chimera i tak jest uber a dwie chimery w rozpie już w ogóle
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
za 275pkt chimerowe wchodzi mi:
-10 chosenow fcg blasted banner (moim zdaniem cos extra!!!!!)
-6 knightow
-4 dragon ogry z gw
-2 gorebeasty
wymienilem moje ulubione wybory, alternatywne pkt za chimere.
mysle ze jakis sztandar by sie przydal na scenariusz pewny
pozatym chodeni jakos tak najbardziej mi podchodza;p
Chimery sa uber no ale ale.... czy to tak fajnie tym grac ? jaky to pow.. samograjkiem?
-10 chosenow fcg blasted banner (moim zdaniem cos extra!!!!!)
-6 knightow
-4 dragon ogry z gw
-2 gorebeasty
wymienilem moje ulubione wybory, alternatywne pkt za chimere.
mysle ze jakis sztandar by sie przydal na scenariusz pewny
pozatym chodeni jakos tak najbardziej mi podchodza;p
Chimery sa uber no ale ale.... czy to tak fajnie tym grac ? jaky to pow.. samograjkiem?
Gram dość często przeciw chaosowi - głównie doch kiedyś teżdwarfy - i przeciwnikowi nigdy nigdy chimery nie doleciały Dlatego nie chce mięć ich w rozpie - wole knightów
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
No jak masz na stole 2 działka albo 1 z płonącymi to albo wygrywasz zaczynanie i wpadasz w 2 turze albo chimery śpią za górką a reszta rozkręca klocki.
6 knightów to niby lepszy deal? Ani to nie lata, ani nie zionie, ani terroru nie sieje. Ba, nawet za odginaczkami lata. A jak ma mi już coś za odginaczkami gonić to zdecydowanie wolę oddział skulli.
O chosenach i dragon ograch nie wspomnę, pierwszy cel dla łuków, kusz, bolców i innego strzelającego śmiecia z siłą 3 lub 4.
6 knightów to niby lepszy deal? Ani to nie lata, ani nie zionie, ani terroru nie sieje. Ba, nawet za odginaczkami lata. A jak ma mi już coś za odginaczkami gonić to zdecydowanie wolę oddział skulli.
O chosenach i dragon ograch nie wspomnę, pierwszy cel dla łuków, kusz, bolców i innego strzelającego śmiecia z siłą 3 lub 4.
choseni z save 3+ (moze na 2+ jak wylosuje) na strzelanie i blasted bannerem nie sa tacy hop siuk do zabicia
taka 10 ciezko jest mega wystrzelac
szczegolnie ,ze przeciwnik ladujacy w nich strzelania, pozwala mi dojechaly mi rydwany i hero kox
dla mnie spoko deal
taka 10 ciezko jest mega wystrzelac
szczegolnie ,ze przeciwnik ladujacy w nich strzelania, pozwala mi dojechaly mi rydwany i hero kox
dla mnie spoko deal
Jak dasz im ten sztandar to do tego nikt nie będzie nawet próbował strzelać, odstrzeli rydwany. Oddział piechoty która ma się klepać składający się z 10 modeli to kpina. Cokolwiek wpadnie albo ich zje albo złamie, zresztą nie sądzę, żeby nawet przy Twojej szarży przeżyli oni starcie z czymś lepszym (za 300 pkt). Nawet na steadfast ciężko liczyć.
To już lepsze te gorebeasty
To już lepsze te gorebeasty
dziek a jesczze czy w linku ponizez to lord na slaanesh steed czy na dm?
wydaje mi sie ,ze na bank dm
http://www.games-workshop.com/en-PL/Lord-of-Slaanesh
Jak go przestawisz na kawaleryjską podstawkę to będzie steed. Mieści się bo mam.Mateo pisze:dziek a jesczze czy w linku ponizez to lord na slaanesh steed czy na dm?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Jest do tego wyjatekmarvin pisze:Mateo pisze:i tak dla jasnosci, typa na dm nie zabija kb??
nie zabija
Heroic Killing Blow.