Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Re: Szybkie pytania

Post autor: Hoax »

Że zżółknie/zszarzeje to wiem, białej farby dodałem do mieszanki i liczę, że jakoś się to utrzyma dopóki paluchami nie wybrudzę. Chodzi mi bardziej o ewentualne negatywne skutki reakcji lakieru z sodą. Nic nie powinno być?

Awatar użytkownika
daszkowy10
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: daszkowy10 »

Witam!

Czy ktoś wie gdzie można dostać plasticard i Millput w Warszawie?
Ostatnio zmieniony 3 paź 2014, o 10:12 przez daszkowy10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Hoax pisze:Chodzi mi bardziej o ewentualne negatywne skutki reakcji lakieru z sodą. Nic nie powinno być?
Nie spotkałem żadnych reakcji. Jedynie to, ze jak za słabo wymieszasz/za dużo nałożysz lakieru to osadzi się biały osad... ale w tym wypadku nie powinno to przeszkadzać :P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Abiger
Wałkarz

Post autor: Abiger »

daszkowy10 pisze:Witam!

Czy ktoś wie gdzie można dostać plasticard i Millput w Warszawie?
MIlliput kupowałem w sklepie dla plastyków na Mazowieckiej (Art Barbara tel./fax.22 826 74 30 ). Mają tam też balse i tanie suche pigmenty, w dużych opakowaniach.

Co do plasticardu to nie wiedziałem ale i nie pytałem. Skontaktuj się.

Ja z kolei szukam Styroduru. Na allegro widzę same wielkie paczki po kika stówek. Da się gdzieś w Warszawie dostać w jakims stacjanarnym sklepie pojedyncze płyty (najlepiej 10 lub 20mm)?

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Zna ktos jakis poradnik jak malowac czarny na figurkach?, mam w planach Bretonnie w kolorach Szpitalnikow.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

czy są jakieś sposoby na umieszczanie waty (dymu) na figsach ? słyszałem coś o rozwodnionym wikolu z farbą czy coś :roll:

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Rozwadniasz wikol wodą, moczysz w tym wate i sobie formujesz dym i czekasz aż wyschnie. I potem malujesz i wychodzi tak
Obrazek
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

a czy to jest łamliwe i jakie proporcje tej mieszanki ?

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Ja to tak na oko mieszałem i w sumie nie wiem:D Taka konstystencja mleka. Nie jest łamliwe;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

spróbuję

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Ktoś może mi coś konkretnego powiedzieć o pędzlach renesans? Generalnie dosyć dbałem o pędzle, więc dopiero pierwszy raz przychodzi mi wymienić obecnie używane. Zaczynałem z pędzlami od GW, w porównianiu do których Renesansy wydają się śmiesznie tanie (cennik sklepu Vanaheim)
Nie znam się za bardzo, więc proszę o w miarę łopatologiczne odpowiedzi i uzasadnienia, oraz ewentualnie porównanie ich do pędzelków ze stajni GW.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Renesanse, taka blado zielona rączka?
Nie nadają się zbytnio do malowania jakiś super precyzyjnych rzeczy, rozmiary poniżej zera są u nich dziwnie "grube", ale poza tym są trwałe i tanie jak barszcz. Moje służą od dawana i nie narzekam, a nie powiem bym zbytnio o nie dbał ;)
Vae victis!

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Tanie, szybko się rozciapiżają ale tanie. Używam ich jako roboczych, do malowania metali i bazowych farb, za tę cenę trudno się spodziewać czegoś dobrego :D

są jak w tym dowcipie dlaczego tanie wino jest dobre? bo jest tanie i dobre z tym że renesansy są tylko tanie ;)

A jak chcesz dobrych pędzelków w niezłej cenie to kup Magpol bardzo fajne pędzelki i tańsze od GW.

kuczol
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kuczol »

albo zainwestuj w Rowneye i zamiast dziesięciu Magpoli kup dwa które w zupełności Ci wystarczą i przeżyją te Magpole
Zapraszam do mojego studia szukaj na FB Kuczolpaintlab

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Ewentualnie pędzle firmy Kozłowski.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

No to nieźle mi zamieszaliście. Pewnie pójdę na jakiś kompromis w stylu większe go nakładania bazy renesansy, a do bardziej wyszukanych zadań jakiś jeden czy dwa lepsze.
A co sadzicie o firmie Italeri?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Używalem retuszerskich Italeri z pogrubioną rączką. Z tanich pedzli te właśnie uważam za najlepsze. Stosunkowo długo sie nie rozcapierzają, dobrze się nimi maluje, generalnie jestem, z nich zadowolony. Dla mnie są lepsze od Magpoli, ale to tylko moja opinia...

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

No to chyba mamy zwycięzcę :P

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Jak już pisałem dużo wyżej o pędzle trzeba też dbać, bo jak nie będziesz dbać to zupa...

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Nie no oczywista sprawa. Każdy pędzel da się zepsuć, ale niewątpliwie produkt produktowi nierówny. Stąd też generalnie moje pytanie ;)

ODPOWIEDZ