Ostrzeżenie przed użytkownikiem Wspn - sprzedaje odlewy!

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
pako120
Warzywo

Ostrzeżenie przed użytkownikiem Wspn - sprzedaje odlewy!

Post autor: pako120 »

Założyłem tu ten temat bo nie ma działu oszuści w podforum sprzedam(który wg mnie powinien powstać)jako ostrzeżenie przed użytkownikiem Wspn od którego gdybym nie zobaczył postów w jego wątku(który jak teraz widzę został zamknięty) i gdybym się nie dopytywał to dostałbym dość drogą chińszczyznę.Nie wiem ile osób mógł oszukać ale część pewnie jest do dzisiaj nieświadoma.Jak dla mnie sprawa jest dość poważna i użytkownik Wspn razem z jego innym kolegą krętaczem Karlito(można poczytać w dziale poszukiwany) powinni mieć banhammery na sprzedawanie na forum. Oto krótka rozmowa w sprawie kupna kilku figsów(czytać od końca):

wspn

Tytuł wiadomości: Re: Karton Pandory :Chaos, Vampiry,Dwarfy, Ogry,Empire,Tk i inne
Folder: Otrzymane
Dziwie mnie to ze ludzka uczciwosc jest na maxa nie oplacalna.
Mnostwo ludzi handluje tutaj podrobami, i nic nikomu nie mowi, klienci nawet sie nie orientuja i wszyscy sa zadowoleni. Ja dostaje po dupie tylko za to ze niechce nikogo oklamywac i pisze prawde.To jeszce musze takie cos wyczytywac ???
Napisalem ze oryginalny, po co mialbym klamac?
Szkoda mi nerwowo tylko na was
Wysłano: 6 minut temu
Wiadomość

Odpowiedz z cytatem Odpowiedz na wiadomość
pako120

Tytuł wiadomości: Re: Karton Pandory :Chaos, Vampiry,Dwarfy, Ogry,Empire,Tk i inne
Folder: Wysłane
Ok czy Carmine Dragon jest oryginalny z FW? Uprzedzam od razu,że przejdę się z nim do sklepu i jak nie będzie oryginalny to poproszę o zwrot pieniędzy a figurkę odeślę do GW.
Wysłano: 22 minuty temu
Wiadomość

Odpowiedz z cytatem
wspn

Folder: Otrzymane
Witam.Promosy sa nie oryginalne. Pislaem wtemacie ze metali nie mam niestety . Flame cannon znalazl juz nabywace prawdopodobnie.
Carmin Dragona mam akurat jeszcze.
Wysłano: 27 minut temu
Wiadomość

Odpowiedz z cytatem Odpowiedz na wiadomość
pako120

Folder: Wysłane
Witam, jeśli to są oryginały to biorę:
Elspeth + Carmin Dragon (375) - 225
Sorcerer on Disc Golden Demon 2006 (300) - 125
Kordel Shorgaar, Standard Bearer Army box 2004 (250) - 70
Flame Cannon (100)- 60
Wysłano: 31 minut temu

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nikt normalny nie uzna że ktoś sprzedaje orgynały z FW za połowe ceny man...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

pako120
Warzywo

uzna nie uzna jest to oszustwo i raczej kiepskie jego tłumaczenie - kupiłem armie za 1/3 ceny i masę modeli gw za pół ceny.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Mam dziwne pytanie - skąd nowe osoby (teoretycznie) atakują od razu wszystkich za odlewy? Bo poza tiny, to jak na razie dwie osoby z minimalną ilością postów rzucają się.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

#-o wiecie co to są prywatne wiadomości ?
czemu w was tyle polactwa cebulactwa ? czy, żeby coś tu sprzedać trzeba mieć wasze pozwolenie, bo tak się zachowujecie. jak będzie chciał nawet kał sprzedawać to ma do tego prawo i nic wam do tego więc po co to cwaniactwo z waszej strony...

pako120
Warzywo

Kacpi 1998 pisze:#-o wiecie co to są prywatne wiadomości ?
czemu w was tyle polactwa cebulactwa ? czy, żeby coś tu sprzedać trzeba mieć wasze pozwolenie, bo tak się zachowujecie. jak będzie chciał nawet kał sprzedawać to ma do tego prawo i nic wam do tego więc po co to cwaniactwo z waszej strony...
Nawet nie wiesz w jak dużym jesteś błędzie myśląc, że masz prawo sprzedawać wszystko, pozwól,że zniszczę twoją urojoną utopię:
Art. 305. Nielegalne używanie znaku towarowego
1. Kto, w celu wprowadzenia do obrotu, oznacza towary podrobionym znakiem towarowym, zarejestrowanym znakiem towarowym, którego nie ma prawa używać lub dokonuje obrotu towarami oznaczonymi takimi znakami, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca przestępstwa określonego w ust. 1 podlega grzywnie.
3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełnienia przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo dopuszcza się tego przestępstwa w stosunku do towaru o znacznej wartości, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

ale co cię to obchodzi ? jak ktoś na czerwonym przejdzie to też policją straszysz ?

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Pleonazm- to zwrot ktory zostal użyty przed chwila na tym forum:) panowie nie psujcie tego teatrzyku niepoprawna polszczyzną. Proszę. Nie mozna napisac urojona utopia
Ostatnio zmieniony 5 paź 2014, o 20:23 przez lwieserce85, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Jeżeli Ci nie pasuje kupowanie odlewów, to ich nie kupujesz, Każdy odpowiada za siebie.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

pako120
Warzywo

ale co cię to obchodzi ?
Dużo mnie to obchodzi bo jak chce coś kupić a ktoś celowo ukrywa oryginalność tego to mnie oszukuje.Proste
Nie mozna napisac urojona utopia
poczytaj trochu książek, zdaj maturę a później krytykuj bo nie mam zamiaru czytać jeszcze uszczypliwości pseudointeligenta...
Ostatnio zmieniony 5 paź 2014, o 20:32 przez pako120, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Skąd ten koleś się urwał?

Przeszkadza Ci? Jak widać tylko Tobie? Zachowaj to dla siebie i się zaśmiecaj forum
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

to, że ciebie można łatwo oszukać i bedzie ci przykro to już nie nasz problem

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

zobacz jego posty :D straznik texasu od 7 boleści, ale sam podejrzanie tanio próbował sprzedać Azhaga z żywicy :D
Sprzedam Azhaga na wiwernie(żywica) - tylko 125 zł!
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

misha pisze:zobacz jego posty :D straznik texasu od 7 boleści, ale sam podejrzanie tanio próbował sprzedać Azhaga z żywicy :D
Sprzedam Azhaga na wiwernie(żywica) - tylko 125 zł!

Niszczy konkurencję ;)
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

misha
Wielki Nieczysty Spamer

koles zanim zaczął tu temat to miał pewnie z 5 postów od kiedy dołączył

słusznie Matis - porachunki mafii figurkowej
mam piwa, czekolade z chilli i ciasto od żony jestem ubezpieczony na następne 3h flejma :-)

pako120
Warzywo

Przeszkadza Ci? Jak widać tylko Tobie?
jak widać nie tylko mi skoro temat sprzedaży został zamknięty.
zobacz jego posty :D straznik texasu od 7 boleści, ale sam podejrzanie tanio próbował sprzedać Azhaga z żywicy :D
brawo ktoś odkopał figurkę Azhaga, którą sprzedałem razem z pudełkiem...i to jeszcze moderator, nie mam teraz złudzeń dlaczego jest tu taki syf jak przyjmuje się na moderatorów takie niedojdy
Generalnie widzę,że dziwne podejście tu panuje do jawnego oszustwa więc EoT.
Ostatnio zmieniony 5 paź 2014, o 21:05 przez pako120, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Misha, jesteś moderatorem, więc tym bardziej nie powinieneś rozniecać dodatkowo flame'a.

IMO kwestia poruszona w zamkniętym obecnie temacie użytkownika wspn oraz tutaj, powinna zostać przedyskutowana przez administratorów, aby wypracować jednolitą praktykę. Tym bardziej, że linki do FWD były kasowane przez administrację forum, tak jak odnośniki do źródeł udostępniających PDF-y AB etc.
Ostatnio zmieniony 5 paź 2014, o 20:39 przez Zaklinacz Kostek, łącznie zmieniany 2 razy.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Misha ja tez czekam na przedstawienie:) btw kiedy znow do wawy przyjedziesz? Musisz mi kawe odstawić i zagrac z moimi lizakami
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

misha
Wielki Nieczysty Spamer

chyba pomyliłes mnie lwieserce z innym uzytkownikiem :)

no jestem moderatorem, ale nie tego działu więc nie mogę tego tematu zamknąć

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

lwieserce85 pisze:Pleonazm- to zwrot ktory zostal użyty przed chwila na tym forum:) panowie nie psujcie tego teatrzyku niepoprawna polszczyzną. Proszę. Nie mozna napisac urojona utopia
Wiesz, jakby się jeszcze pobawić, to można byłoby pogłębić kwestię. Urojony idealny świat lub ewentualnie ustrój polityczny, tudzież niszczenie go, jak to było wymienione. Można sięgnąć do literatury i wrzucić urojoną tęsknotę za ładem. Nie wiem tylko czemu ta nieszczęsna utopia, outopia czy nawet eutopia miała mieć odniesienie do wypowiedzi Kacpiego. Sama utopia pasuje tam bowiem jak przysłowiowa pięść do oka (napisałbym do dupy, ale jest jeszcze fistfuck, więc kto wie).
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Zablokowany