Zlepiłem coś takiego z figurek które miałem dostępne. Siłą rzeczy jakichś wielkich zmian porobić nie mogę ale chętnie bym sie dowiedział czy coś w tym jakoś okrutnie warzywne?
Exalted Hero
General; koń; tarcza
Sword of Striking
Talisman of Endurance
Chaos Sorcerer of Tzeentch
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch; Magic Level 2; Chaos Armour
Enchanted Shield
Disc of Tzeentch
................................................................................................................
2x10 Chaos Warriors of Khorne
Musician
1 Chaos Chariot
No Mark
5 Chaos Warhounds
2x5 Marauder Horsemen of Slaanesh
Flail; Musician
.................................................................................................................
8 Chaos Knights
No Mark; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Standard;
Musician
Banner of Swiftness
1 Chaos Spawn of Slaanesh
Mark of Slaanesh
...................................................................................................................
Models in Army: 47
Total Army Cost: 1493.0
WoCh 1600(-100) na Tetcon
z figurek da się sklecić coś sensownego.
Heros nurgla na koniu z dwurakie, dawnstone i dragonhelm i jako bsb
mag na dysku scroll opal amulet charmed shield/enchanted shield
warriorzy jeden oddział i nurgle najlepiej też
rydwan nurgle lub slaanesh
na fastach mark i nic więcej, ewentualnie jakaś broń do rzucania, muzycy, flaile to strata pkt
rycerze mark nurgla i razor banner
nie sprawdzałem punktów, ale w taki zestawieniach te oddziały są najlepsze
Heros nurgla na koniu z dwurakie, dawnstone i dragonhelm i jako bsb
mag na dysku scroll opal amulet charmed shield/enchanted shield
warriorzy jeden oddział i nurgle najlepiej też
rydwan nurgle lub slaanesh
na fastach mark i nic więcej, ewentualnie jakaś broń do rzucania, muzycy, flaile to strata pkt
rycerze mark nurgla i razor banner
nie sprawdzałem punktów, ale w taki zestawieniach te oddziały są najlepsze
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Super, dzięki, fajne uwagi. Nie wiedziałem, że dwurakiem na koniu można machać. Nurgla nawet nie brałem pod uwagę, jakoś stara edycje mam wryta w pamięć gdzie ten nurgl raczej słabiutki . BSB i razora nie moge dac bo limity mi przekracza, a liczebnie nie chce ich ciąć, ale resztę zmodyfikuję. Moze jeszcze tego spawna na czinczowego zmienie.
Dzieki
Dzieki
Generałem powinien byc mag a heros bsbkiem. Limity na slot hero masz tutaj zwiekszone.
Reszta tak jak pisał Duri, spawna mozna sobie darowac, kawaleria i piechota powinna byc nurglowa, dorzuc na warriorow sztandar bo gramy bloodandglory i sie moze przydac
Reszta tak jak pisał Duri, spawna mozna sobie darowac, kawaleria i piechota powinna byc nurglowa, dorzuc na warriorow sztandar bo gramy bloodandglory i sie moze przydac