Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
No i niestety przegrywamy 

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Szkoda głupio straconych bramek (przez gapiostwo), bo Szkoci byli do ogrania, zwłaszcza, że ich bramkarz robił dziwne rzeczy, choć jeden dobry strzał wyciągnął. Brawa dla Mili, bo jego wejście zrobiło sporą różnicę.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Big Boss M.
- Falubaz
Nie ma co narzekać, mecz wyrównany, wynik uczciwy. Remis niemców też cieszy. Największym pozytywem tego meczu wydaje mi się bardzo dobra gra Jędrzejczyka, gość dał radę, pokazał że słaby Wawrzyniak musi się obawiać o swoją pozycję. Gratulacje też dla Mili, gość pokazał że mimo wieku i problemów nadal jest świetnym zawodnikiem.
Jak rzymski dowódca odbywał triumf stał za nim niewolnik który trzymał wieniec i mówił "Pamiętaj jesteś śmiertelny" i dziś Szkocja spełniła tę rolę. Wiedzą że mogą wygrać z mistrzami świata, wiedzą że mogą przegrać z każdym to bardzo ważna lekcja. Bardzo dobrze się stało, plan był 4 pkt i mamy 4 pkt i szanse na pierwsze miejsce w grupie.
Bardzo mi się też podobało to że do 90 min biegali walczyli i nikt nie żądał zmiany bo już nie ma sił.
BRAWO
Bardzo mi się też podobało to że do 90 min biegali walczyli i nikt nie żądał zmiany bo już nie ma sił.
BRAWO
dawno zaden polski piłkarz nie dał takiej dobrej zmiany jak Mila dzisiaj, swoim wejsciem zmienil calkowicie obraz gry, drybling i podanie do grosickiego - no klasa światowa, szkoda, tylko, ze był słupek, bo mecz był do wygrania.
Ale remis zasłużony, w 1 połowie szkoci przeważali zdecydowanie, końcowe 20min to nasza dominacja w pełni.
Podoba mi się to, ze jesli Lewy nie strzela to robi to reszta druzyny, w końcu!
Ale remis zasłużony, w 1 połowie szkoci przeważali zdecydowanie, końcowe 20min to nasza dominacja w pełni.
Podoba mi się to, ze jesli Lewy nie strzela to robi to reszta druzyny, w końcu!
No Lewy skupiał na sobie dużo uwagi. Szkoda, że sędzia zdawał się nie widzieć fauli na nim, bo parę można było gwizdnąć. No i w pierwszej połowie Szkot zasłużył na minimum żółtko za wejście w jego nogę. Za to dla Szkotów często gwizdał byle dotknięcia. Trochę konsekwencji by się mu przydało.
Draconis - FOR EVER !!!
Nie pomyliłem się , szkoooda. Były szanse na wygraną. Zwłaszcza ta akcja Mili... Nie znoszę gościa, ale to bardzo ładnie mu wyszło. No i asysta Jędzy- miód, podobnie jak strzał Milika. Od Mączyńskiego[wieeem, strzelił gola] i Soboty więcej oczekiwałem.
Inna sprawa, że Szkoci ładnie nokautowali upatrzonych graczy- Lewandowski, Glik... To się nazywa inteligentna obrona
Inna sprawa, że Szkoci ładnie nokautowali upatrzonych graczy- Lewandowski, Glik... To się nazywa inteligentna obrona

"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
Niestety mam wrażenie ,że postawa sędziego mocno wpłynęła na grę. Pozwolił na grę brutalną i widać było że Szkoci wyszli z założeniem że na dzień dobry skoszą Lewego i właściwie przy każdym starciu można było gwizdnąć faul. A gwizdek sędziego uparcie milczał. W niemieckie prasie wrzy - Bayer chce złożyć zażalenie na sędziego że naraził na szwank zdrowie Lewego. To było rugby a nie piłka nożna .
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Szczerze mówiąc wolałbym remis z Niemcami i wygraną ze Szkocją, ale trza brać co jest i cieszyć się z tego
. Mila powinien dostawać szanse - to obecnie jedyny chyba pomocnik, który takie zagrania potrafi uskuteczniać. Nie jestem prezesem jego fanclubu, ale ewidentnie wyróżnia się i jako taki powinien grać. Cieszę się, że Jędrzejczyk dobrze zagrał - może w końcu Wawrzyniak pójdzie na ławę...
Mnie osobiście nie cieszy remis Irlandczyków wcale a wcale - polaryzacja grupy po zwycięstwie Niemców byłaby lepszym dla nas rozwiązaniem. Ale teoretycznie remisy ze Szkocją i Irlandią plus wygrane z Gruzją i Gibraltarem dają nam pewne drugie miejsce w grupie, bo jakoś nie sądzę, żeby któryś rudzielce pokonali Szwabów. Najtrudniej będzie z tego imho wygrać 2 mecze z Gruzją
...

Mnie osobiście nie cieszy remis Irlandczyków wcale a wcale - polaryzacja grupy po zwycięstwie Niemców byłaby lepszym dla nas rozwiązaniem. Ale teoretycznie remisy ze Szkocją i Irlandią plus wygrane z Gruzją i Gibraltarem dają nam pewne drugie miejsce w grupie, bo jakoś nie sądzę, żeby któryś rudzielce pokonali Szwabów. Najtrudniej będzie z tego imho wygrać 2 mecze z Gruzją

Jedno jest pewne. Emocji nie zabraknie, bo ta grupa okazuje się zajebiście wyrównana. Poza Gibraltarem każdy każdemu może wyrwać pkty. Mam tylko nadzieję, że te emocje będą pozytywne dla Polaków
A jakby Niemcy odpadli jakimś cudem.. 

PiotrB pisze:Niestety mam wrażenie ,że postawa sędziego mocno wpłynęła na grę. Pozwolił na grę brutalną i widać było że Szkoci wyszli z założeniem że na dzień dobry skoszą Lewego i właściwie przy każdym starciu można było gwizdnąć faul. A gwizdek sędziego uparcie milczał. W niemieckie prasie wrzy - Bayer chce złożyć zażalenie na sędziego że naraził na szwank zdrowie Lewego. To było rugby a nie piłka nożna .
porządne kluby dbają o swoich piłkarzy (czyt. o swoje interesy)

No chyba, że nagle na Wyspach jakimś cudem masa grajków nie mających szans na grę w reprezentacji poczuje się Gibraltarczykami i nastąpi rozdawnictwo powołańKołata pisze: Poza Gibraltarem każdy każdemu może wyrwać pkty.

- M.Malicki
- M.Malicki
- Infernal Puppet
- Masakrator
A mi się mecz naprawdę podobał. Szczególnie to, ze nawet jak przegrywaliśmy, to zamiast siąść ( co zdarzało się biało-czerwonym zdecydowanie za często ), wzięli się do odrabiania strat. I to całkiem skutecznie, bo w sumie zabrakło tylko odrobiny szczęścia by był 3-2, albo i lepiej. A i 2-2 to źle nie jest. Słowem - nasi, a grają jak nie nasi.
Czyżbyśmy w końcu doczekali się reprezentacji za którą nie trzeba się wstydzić
?
Czyżbyśmy w końcu doczekali się reprezentacji za którą nie trzeba się wstydzić

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Infernal Puppet pisze:Czyżbyśmy w końcu doczekali się reprezentacji za którą nie trzeba się wstydzić?
Mam taką nadzieję. Jeżeli chodzi o piłkę nożną, to jestem Jaroszem. Mecze oglądam tylko naszej reprezentacji (Nutka patriotyzmu ) Nie liczę na to, że nagle staniemy się mistrzami świata, ale chciał bym, żebyśmy w końcu przestali być popychadłem.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ciekaw jestem, na które miejsce w rankingu FIFA się przesuną... Bo awans powinien nastąpić...
Ktoś z "Piłki Nożnej"produkował szacunkowe obliczenia, wychodziło mu koło 40-ego miejsca. Ale kto tam włodarzy futbolu wie..smiejagreg pisze:Ciekaw jestem, na które miejsce w rankingu FIFA się przesuną... Bo awans powinien nastąpić...
Swoją drogą, przeczytajcie sobie na próbę jakiś numer tego tygodnika. Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony , ciekawe pismo...no i od mundialu kupuję co tydzień

- M.Malicki
- M.Malicki
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Mnie najbardziej cieszy fakt, że Grecy w końcu wracają na należne im miejsce w rankingu FIFA. w cienkiej grupie dostają takie bęcki, że hej . W końcu zaczną byc losowani z właściwego koszyka
...