25 X 2014 'Blood&Glory' pre-Wrocław 1600, Kraków Impek

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

25 X 2014 'Blood&Glory' pre-Wrocław 1600, Kraków Impek

Post autor: Leoh »

Krakowski Klub Gier Bitewnych 'Legion' oraz sklep Impek zapraszają na turniej:

1600pkt, single, format wrocławski

Obrazek

Obrazek

Data: 25.10.2014 r.
Format: 1600 single
Wpisowe: 10 zł przy przedpłacie(poprosze o PM w sprawie danych do przelewu), 12 zł na miejscu.
Nagrody: Cała pula z wpisowego + 100% w bonach do wykorzystania w sklepie Impek
Limit miejsc: 30
Adres: Impek, Sklep hobbistyczny
http://www.impek.pl
Ul. Westerplatte 13, Kraków

10 min z buta z dworca PKP
W razie pytań odnośnie jak dotrzeć proszę pisać do mnie.

Czas na bitwę: 2h. Gramy 3 bitwy, każda 6 tur.

9.30-10.00 zapisy
10.00-12.00 1 bitwa Meeting Engeagment
12.10-14.10 2 bitwa Dawn attack (12-24-12 cali)
14.20-16.20 3 bitwa Blood and Glory (boczna strefa 6 cali)
16.30 ogłoszenie wyników i sprzątanie

FORMAT:1600, single

1600 punktów
bez LORDÓW
HERO slot 50%
zakaz dublowania SPECIAL i RARE unitów
max. 2 WAR MACHINE
max wielkość oddziału 400 pts
max 4 POWER DICE w CASTINGU
można dogenerować max 2 PD
nie można triplować oddziałów i bohaterów
można dublować: bolt throwery (w tym powtarzalne) i żyrokopter
zakaz wystawiania imiennych herosów

BoC: +200 pts, 10% redukcji strat,BlightKnights of Nurgle dopuszczeni
BRE: no limits
CHD: Kadai Destoyer banned, Iron Deamon, Hellcannon liczy się jako maszyna, Chalice nie może być używany między castem a dispelem
DoC: BoN (max 4)/ Muchy/skullcannon max 2, exalted flamer dopuszczony, -100pkt, BlightKnights of Nurgle dopuszczeni
DE: -100 pts
DF: no limits
EMP: Steam Tank/Demigryfy max 1
HE: Frostheart Phoenix/Banner of the World Dragon max 1
LIZ: no limits
OK: no limits
ONG: no limits
SKA: no limits
TK: +200 pts
VC: Hexy/Terror max 1, max 1 krzyk , max 2 eteryki, Morghasty dopuszczone
WoC: -100 punktów; max WARD na HEROSACH 4+ (statyczny), BlightKnights of Nurgle dopuszczeni
WE: Waywatchers (i/lubWaystalker)/Moonstone of Hidden Ways max 1, -100 pts

zasady do BlightKnights:
http://1.bp.blogspot.com/-pW9tN9u-OC8/V ... AApVIi.jpg

Gramy na stołach 48x48
Obowiązują aktualne oficjalne erraty i FAQi oraz polskie uściślenia sędziowskie.

FAQ - pytania zadawane, nie ujęte w regulaminie:
1. Czy bretoński BSB może brać ekwipunek jak inni bohaterowie?
- Tak,
2. Jak modyfikacja z compa wpływa na slot hero:
- Minus 100 punktów oznacza: Hero 750, analogicznie działają plusy
3. Czy BlightKingsi mogą grać w innych armiach, do których dopuszcza ich GW?
- Tak, tyczy się to wszystkich nowych unitów

Obowiązek posiadania:
Miarki,
wydrukowanej rozpiski,
podręcznika własnej armii(lub czytelna wersja mobilna, pdf na smartfonie nie bedzie uznany),
wydrukowanej domeny magii(może być Podrecznik lub Podrecznik armijny jesli tam jest ta domena)
Brak jakiegos elementu z listy - minus 1 punkt, za brak wydrukowanej rozpy minus 2 punkty.

Ocena malowania 0-5
5 - 100% pomalowanej armii
3 - 75% pomalowanej armii
1 - 50% pomalowanej armii

Kartoniki i podstawki bez figurek zakazane
W przypadku wałowania sędzia będzie 'wbijał' dużą liczbę karniaków, w przypadku ponownego nakrycia na wałowaniu - kolejne karniaki lub dyskwalifikacja.

Podsumowanie punktacji:
3 bitwy max 0-60 pkt
malowanie max 0-5 pkt
przedpłata 0-2pkt
przybory do gry - mozliwe punkty minusowe max -5pkt

ZGŁOSZENIA:

Zgłoszenia przyjmowane wyłącznie poprzez temat lub przez PW.

Zgłoszenie musi zawierać imię, nazwisko lub ksywkę i nr ID ze strony ligowej (http://ranking.wfb-pol.org/players.php)

Turniej zgłoszony do ogólnopolskiej ligi WFB

OGŁOSZENIA

Przedpłata jest bezzwrotna - jeżeli osoba która dokonała przedpłaty nie przyjdzie na turniej - przedpłata idzie do puli na nagrody.

Osoby które dokonają przedpłaty dostają bonusowo +2 duże punkty.

Zgłoszenia:
1.Leoh
2.Dydu
3.Kosa
4.Maciej Paraszczak
5.Butan
6.Panterq
7.Denis
8.Albo_Albo
9.Ryosuke
10.Gilotyna
11.Bartłomiej Skwara
12.Michał
13.Gremlin
Ostatnio zmieniony 24 paź 2014, o 20:43 przez Leoh, łącznie zmieniany 21 razy.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Postaram sie być.

Zmień zapis, 10zł od gracza nie od drużyny.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ło ranyyy, chyba mnie nie będzie, ide wtedy do Selecta na battla (szczegóły na naszym forum) :wink:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Zgłaszam sie

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Dopisz.
\/\

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Powinienem być.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

dajcie znac czy beda widoki na 16 osób
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Byłoby fajnie gdyby pozwolono Bretończykom uzbroić BSB jak każdego normalnego herosa, ale właściwie...
Bez różnicy, bo niestety mnie nie będzie ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

-Qc- pisze:dajcie znac czy beda widoki na 16 osób
Jak wpadnie pare osób od was to 16 bedzie

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Wpiszcie wstępnie potwierdzę w pt rano :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Legion pisze:Byłoby fajnie gdyby pozwolono Bretończykom uzbroić BSB jak każdego normalnego herosa, ale właściwie...
najpierw musiał by chcieć to ogarnąć :)

Ja nie przyjdę - i proszę mnie na nagabywać więcej mailowo/facebowkowo etc - generalnie jest to głupie i nie smaczne bo wszyscy wiedzą że jestem związany ze sklepem obok...czyli z bezpośrednią konkurencją . Nie polecam ,nie pochwalam,
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

PiotrB pisze: Ja nie przyjdę - i proszę mnie na nagabywać więcej mailowo/facebowkowo etc - generalnie jest to głupie i nie smaczne bo wszyscy wiedzą że jestem związany ze sklepem obok...czyli z bezpośrednią konkurencją . Nie polecam ,nie pochwalam,
Grupa facebookowa została stworzona m.in. po to aby była możliwośc informowania jej członków o róznych wydarzeniach zwiazanych z Warhammerem. Nie podoba Ci sie to - to ją opuść.
Nie, nie wszyscy wiedzą że organizowanie turów dla Vana oznacza ze nie mozesz sie pojawiać w innych lokalizacjach. Mam nadzieje że nie wciskasz takich bzdur innym uczestnikom swoich turnieji i będa oni mieli okazje sie spotkać w Bardzie lub Impku w tą sobotę.

A na koniec idz nie polecac, i nie pochwalac gdzie indziej. Skoro tak bardzo lubisz dzielić i wykluczać to zacznij od siebie i wyklucz się skutecznie szczególnie z tego topiku. Odemnie wiecej PW nie dostaniesz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

9 to nie jest parę Dydu. 14 zgłoszonych daje takie opcje zeby wpadło 4-5 ślazaków, tak to widzę
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Legion pisze:Byłoby fajnie gdyby pozwolono Bretończykom uzbroić BSB jak każdego normalnego herosa, ale właściwie...
Dodałem Faq z topiku wrocławskiego Mastera, rozwiazuje to tą kwestie. Nowy comp, pewnie pojawi się jeszcze parę podobnych kwiatków.
-Qc- pisze:9 to nie jest parę Dydu. 14 zgłoszonych daje takie opcje zeby wpadło 4-5 ślazaków, tak to widzę
Prawda, jak tylko zblizymy się do tej liczby, to zadzwonie do Ciebie!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Leoh pisze:Nie, nie wszyscy wiedzą że organizowanie turów dla Vana oznacza ze nie mozesz sie pojawiać w innych lokalizacjach. Mam nadzieje że nie wciskasz takich bzdur innym uczestnikom swoich turnieji i będa oni mieli okazje sie spotkać w Bardzie lub Impku w tą sobotę.
To co ty nazywasz bzdurą ja nazywam lojalnością - oczywiście każdy może decydować za siebie. Więcej pmek i zaproszeń sobie nie życzę i mam do tego prawo. Pozdrawiam.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Lojalnosc = gram jednym sklepie? Fajnie macie w tym Krakowie

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Durin pisze:Lojalnosc = gram jednym sklepie? Fajnie macie w tym Krakowie

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Sytuacja dynamicznie i ciagle się zmienia, ale wyglada na to ze czeka nas okres 8-12 osobowych turniejów.

Może organizacja turniejów w MDK/Strychu coś zmieni, ale tam też zapewne bedzie sponsor imprezy, który niektórym stanie niektórym kością w gardle :/

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

To nie jest kwestia kości w gardle tylko polityki biznesowej która prowadzi Impek a której ja osobiście nie popieram - w moim przypadku nie jest to kwestia lubię nie lubią tylko jeśli zwiąże się z jakimś miejscem to staram się by wierny - każdy ma prawo do własnych uczuć i zdania i należy to szanować. 8-12 osób wcale z tego nie wynika tylko z faktu że turnieje były nie przemyślane w złym czasie lub w złym formacie - jeśli coś nie idzie trzeba trzymać sprawdzonych patentów a więc nie robić parówki sralówki czy inne duże punkt ale rozwijać wasz własny format lub po prostu euro - poza tym to klub Legion świadomie zrezygnował ze współpracy ze sklepem Vanahaim i z klubem Strych - więc nie mówcie proszę o powrocie na Strych bo żeby współpracować z Gośką to trzeba być poważnym człowiekiem a nie żeby dziewczyny same stoły rozkładały bo nikt nie przyszedł na umówioną godzinę... to że jest taka frekwencja możecie podziękować sobie - a nie zwalać na jakąś wydumaną nienawiść miedzy sklepami - biznes to biznes - chodzi o kasę ale i też o to jak się postępuje... może kiedyś to zrozumiecie - to będzie następny etap w życiu . Ode mnie Eot.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Z tego co wiem, nie mamy zadnego otwartego konfliktu z p.Gosią, po prostu ruszylismy w inne miejsce aby nie obciążać kasy klubowej w przypadku mniejszej frekwencji turnieju.
Legion tez nie wyprowadził sie z Vana bo miał taki kaprys.
Teorie frekwencyjne mają podstawy, ale dla mnie najbardziej namacalnym kamieniem przy nodze jesteś Ty ze swoja aktywnoscia pokroju "Nie polecam ,nie pochwalam" oraz publicznym foszeniem z powodu otrzymania zaproszen na turniej...

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Leoh / Piotrek

Może pogadajcie o tym przy piwie ? To chyba lepsze rozwiązanie niż obrzucanie się na forum.

ODPOWIEDZ