[MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Re: [MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY

Post autor: kotson »

Wielkie dzięki za mastera, w szczególności dla misy za grę w parze oraz świetną znajomość zasad. Dziękuje też za emocjonujące bitwy moim przeciwnikom, niezależnie od podejścia do gry i przeciwnika jakie przedstawiali, w szczególności pozdrowienia dla Ziemka, którego misterny plan ułożenia odginaczki baaardzo pechowo się nie udał.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Kołata pisze: EDIT: Specjalnie dla Nemezisów Pro-tip no.1 - przed wjazdem na autostradę tankujcie samochód.
Ze poraz kolejny to zrobili?

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

Wielkie dzieki za mastera orgom i Tutajowi ! Bylo super , bawilem sie swietnie podroz do Łodzi niestety sie przeciągnela ale JH nie zawiodlo !!!

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Impreza widziana od strony DMP Infinity, jednak trochę battlowych fot się przewija.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 606&type=1

Zapraszam do grania. Dobra i kompetytywna gra pozwalająca rozegrać duży turniej bez ingerencji podręcznik. Niedługo pojawia się 3ed, wraz z nią burza nowości i jest to chwila by inwestycja w system posłużyła na kilka lat grania. Pełna turniejowa armia to tutaj 300-500zł.

Link do darmowych zasad jeszcze 2ed w dziale download, za jakiś czas te z wchodzącej też będą dostępne za free.
http://www.infinitythegame.com/infinity/pl

Pozdrawiam wszystkich gości Macek Wojny :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Furion jako sedzia naprawde bardzo dobrze ogarnol. Interwencje szybkie, bardzo rzetelne. Naprawde klasa. Wogole organizatorzy widac ze bardzo sie starali za co ogromne brawa (smalczyk i ogorki wypas, herbaty tez pod dostatkiem a to niestety nie jest juz standardem). Czasu na bitwy bylo faktycznie ciut za malo ale moze wynikalo to tez z tego ze duzo ludzi nie jechalo swoimi etatowymi armiami. Ja HE, Gasior DoCh, Bogus Emp itd. haslo z pierwszego dnia "pozycz armie i wbijaj do Lodzi" ;)
Ogolnie super ze jednak udalo sie przyjechac. Wyniki slabe ale tylko dlatego ze te dlugouche chuderlaki nie maja 1+ save... :)
@Misiek musze z Trikkiem zagadac zeby kiedys mnie grac nauczyl :) ale gracze Infinity to zupelnie inny poziom, ich kobiety towarzysza im zeby ponudzic sie w czasie turnieju. Pozdrowienia dla sympatycznej Marty poznanej na herbatce :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Lazur pisze:(...) gracze Infinity to zupelnie inny poziom, ich kobiety towarzysza im zeby ponudzic sie w czasie turnieju.(...)
To raczej nie kwestia systemu ale odpowiedniej kobiety, tak nawiązując do mojej, między innymi na Mackach ;)
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, o 12:17 przez Azurix, łącznie zmieniany 1 raz.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Były już gdzieś podane pełne wyniki?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Jeszcze dokładnych nie, ale z tego co pamietam z bitew było mniej wiecej tak:
1. Master Chefs - 90
2. Kalafior i Jacek - 75
3. Kudeł i Lidder - 71
Od 4 do 10 miejsca chyba wszyscy około 65 pkt. ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Młody, My z Elvisem na 10 miejscu 61 z bitew +13 z modelarki, a to był najniższy wynik z modelarki chyba w całym top10. Graty dodam później dla wszystkich i z osobna
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

@Helion
fota twojej "niepomalowanej" kawalerii to już pewnie nawet na demotywatorach jest :) więc nie dziw się

@all
fajnie się grało, dzięki wszystkim, przeciwnikom za spokojne bitwy, organizatorom za pilnowanie całego majdanu oraz pyszny smalec i ogóry :D
Kotsonowi za uzupełnienie umarlakowego sojuszu, chyba zacznę Tomb Kings zbierać po tym turnieju.
Ziemkowi za słowotok i opowieści oraz IFki z 2 kości w trakcie bitwy :-)

QC'owi, Solo za próby nakłaniania materialnego i negocjacje transferowe oraz granie w nogę i "kosza". Widzę dla was karierę w polskiej piłce.
Obecnym wieczorem na sali za wspólne dyskusje o życiu przy coli i żarty na poziomie studni głębinowej :)

Wszystkim Gamoniom i Lazurowi za śniadanio/obiad w pobliskim barze.
mlepkowowi za pogaduchy i transport.

Ogólnie się bardzo zrelaksowałem i z chęcią częściej mógłbym grać jakieś parówki, a jak się uda to za rok znowu przyjechać. Zwłaszcza, że pogoda była super jak na polską jesień.

Total z oceną malowania i zgłoszeniem chyba ok 70 ptk powinniśmy mieć z Kotsonem, więc gdzieś może w połowie stawki skończyliśmy.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

70 pkt to 4 miejsce ;)
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

powyzej byla mowa o "z bitew" ja pisalem o ocenie ogolnej razem z modelarka i zgloszeniem wiec srednio większość powinna miec +20 ptk

organizatorzy wrzucą pełne wyniki to się zobaczy :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Dziekuje za pyszny posilek :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Ślivowica jak tylko ogarnie się po organizacji to pewnie wrzuci wyniczki, a może nawet i dziś.
Cieszę się że się wam podobało. Jak dacie nam prawo organizacji w przyszłym roku to przebijemy jeszcze bardziej tego mastera.
Mimo że robiłem tam najmniej i właściwie niczego nie organizowałem tam to i chciałbym wszystkim wam podziękować za przyjazd =D> to była chyba wasz dobra decyzja.
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Fajnie sobie wziąć takiego Kalafiora jako tokena.
Rzuci kiedy trzeba warda od strzału z katapulty na Wronie, znajdzie martwą strefę lub 2 na przeciwko parku maszyn, zabije Transmutacją 2 Pegazistów w trakcie jednej bitwy (w tym Morathi) i jeszcze wróci wspólnie do Warszawy i zabawi miłą rozmową :)

A tak na poważnie - dziękuję bardzo za turniej. Wiele ich w tym sezonie nie było, więc tym bardziej cieszy. A gdy kończy się na drugim miejscu to już w ogóle jest szczęście. Organizacja na wysokim poziomie, podobnie sędziowanie.
Nawet, szara zwykle, Łódź jakaś taka milsza się zdawała ;)

A już granie wspólnie z mistrzem świata to przyjemność sama w sobie i świetna battle'owa edukacja.
Marcin - dzięki za grę!
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Obrazek
Tak na początek - liczba fantów po tym jak wszyscy przyjezdni wyszli z auli i zdawało się, że nie wrócą (czyli jakiś czas po Pasiaku) :D Tak strasznie przecież nie było żeby uciekać zostawiając za sobą wszystko ;)
Na szczęście po jakimś czasie część już znalazła właścicieli (najpewniej właściwych). Jak ktoś znajdzie coś swojego - tak jak napisał Hoops - do odbioru na Mistrzostwach Łodzi najlepiej ale jakby kto jechał do Wrocka to niech pisze - coś się pomyśli jak będziemy już wiedzieli u siebie czy kto tam jedzie.
Furion - gwizdek sędziowski raczej Ci się przyda - nie śliniliśmy.

Obrazek
Master Chefs zagrali z najlepszymi i zgotowali piękne widowisko. Jeszcze raz gratulacje dla całego topu - widać było niemal od początku kto gra o zwycięstwo.

Dzięki wielkie wszystkim którzy wzięli udział w tym wydarzeniu, było miło :D
Sponsorom dzięki jeszcze raz za część nagród - dzięki nim usłyszałem komentarze "łał" i te mniej cenzuralne.
Cieszę się, że bufet wam odpowiadał i przepraszam za małe niedociągnięcie - zabrakło pod koniec kubeczków. Niczego innego nie było brak :)
Co do duchoty na sali - nie odczułem. Aby temu zapobiec od rana wszystkie okna w auli były otwarte na oścież. Wyszło z tym różnie przez rzeczy stawiane na parapetach ale uważam, że dzięki przestronności sali dało się to przeżyć.
Co do czasu - sporo osób dogrywało bitwy. Dało się. Jak ktoś przedłuża to inna sprawa.

Przepraszam za niewypał z prądem od rana w sobotę - zostałem o tym poinformowany w piątek, że wymagana jest naprawa i tak naprawdę nie było co z tym zrobić i nie zależało to od nas. Inna sprawa to organizatorskie opóźnienie o prawie godzinę. Po części było też to spowodowane daniem czasu na dojazd spóźnialskim ;) Rozpiskę armii o różnym czasie ale każdy w sumie dostał przed drugą bitwą więc chyba też jakoś źle nie wyszło.
Przepraszam także, za czas przyjazdu obiadu - mieli przyjechać później. Przynajmniej było smacznie i dla nikogo nie brakło mimo paru zgłoszeń już po tym jak zamówiliśmy.
Dzień pierwszy udało się zakończyć praktycznie zgodnie z planem a dzień drugi cały szedł jak w zegarku :)

Już ostatni raz - przepraszam, za pewien bałagan z rozdaniem nagród. Jako, że wszystko skończyło się tak nagle i widziałem grupy osób wychodzących z auli śpieszących wracać do domów to samo rozdanie wyszło chaotycznie. Zawaliliśmy, że nie mieliśmy taczki aby przewieźć nagrody bo przenieść było ciężko.

Nagrodzeni w kategoriach modelarskich:
mały model - Druchii (model hagi)
średni model - Szczurek (tetto'eko)
duży model - Ziemko (slann)
oddział - Druchii (witch elves)
armia - Artur Wysocki (Dark Elves)
freehand - Desari (jeleń na wildach)

W razie jakichkolwiek pytań w jakiejkolwiek sprawie, czy rzeczy znalezionych, oceny, punktacji, kto robił smalec, dlaczego nic nie wygrałem, czy za rok też będą Macki etc. pisać tak śmiało jak to robiliście narzekając na początkowe ograniczenia armijne.

Zdjęcia zamieszczę za nie tak długo zapewne.

Na zakończenie jeszcze raz dziękuję wszystkim przyjezdnym, że stawili się tak licznie, Ripleyowi za profesjonalnie ocenioną modelarkę mimo skrajnego wyczerpania, Furionowi za sprawne, profesjonalne sędziowanie, rozmowę i uczestniczenie w turnieju (to nie oznacza samej gry ale rozmowę z graczami także). Na koniec także klubowiczom i innym graczom z Łodzi i okolic - sprawdziliście się i faktycznie byliście raczej gospodarzami niż gośćmi.
Poczułem niemal rodzinną atmosferę na tym turnieju.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, o 10:58 przez ślivek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Śpiwór jest mój. Bardzo proszę aby jakaś dobra dusza zabrało go (i mój święty gwizdek też) do Wrocławia! :)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

4 z bitew calkiem niezle, mimo 5 bitwy gdzie przegralsimy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Gdzieś zostawiłem podpisany mały rb. Jak ktoś znalazł to niech da znać.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

ślivek pisze:
Nagrodzeni w kategoriach modelarskich:
single - Druchii (model hagi)
kawaleria - Szczurek (tetto'eko)
large target - Ziemko (slann)
oddział - Druchii (witch elves)
armia - Artur Wysocki (Dark Elves)
freehand - Desari (jeleń na wildach)

Rozumiem, ze patrzyliscie tutaj przez inny pryzmat niz zasady wfb, bo zarowno tetto eko jak i slann to single modele herosow.

ODPOWIEDZ