Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
dodatkowo jest sporo fajnych złożeń we. chociaż na etc się nikt nimi nie popisał
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
2 skrajnie różne armie. zalezy od punktów. na euro gra się najcześciej
duzy mag high z power scrollem
duży mag shadow z moonstonem i dispellscrollem
bsb z hoda
1-2waystalkerów
łuki bez kar z sztandarem +1mv lub +1ld
łuki (tutaj różnie, niektórzy poisony, niektórzy multi, niektórzy nic)
2-3 oddziały (wildzi i siostry)
2 orły
10+ waywatcherów
wolne pkt zależnie od preferencji, scouci, wiecej luków etc etc. niektórzy grają na kadrze na konikach i jeżdżą w siostrach, inni grają na high/heaven/metal/death/shadow lorach. różne zestawienia łuków i scoutów/glade guardów. niektórzy grają na warhawkach.
jedyne czego się nie używa z dobrym wynikiem to:
driady, treeman, wardancerzy, treekiny, piechota do walki (chociaż niektórzy mówią że im działa...)
duzy mag high z power scrollem
duży mag shadow z moonstonem i dispellscrollem
bsb z hoda
1-2waystalkerów
łuki bez kar z sztandarem +1mv lub +1ld
łuki (tutaj różnie, niektórzy poisony, niektórzy multi, niektórzy nic)
2-3 oddziały (wildzi i siostry)
2 orły
10+ waywatcherów
wolne pkt zależnie od preferencji, scouci, wiecej luków etc etc. niektórzy grają na kadrze na konikach i jeżdżą w siostrach, inni grają na high/heaven/metal/death/shadow lorach. różne zestawienia łuków i scoutów/glade guardów. niektórzy grają na warhawkach.
jedyne czego się nie używa z dobrym wynikiem to:
driady, treeman, wardancerzy, treekiny, piechota do walki (chociaż niektórzy mówią że im działa...)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Olej klepaczy, dobrze Ci radzę. Na 1200 punktów masz 400 na bohaterów, trzeba to dobrze zainwestować. Na takie punkty chaos może wystawić nieśmiertelnego bsb`ka (koszt około 250) i maga ze scrollem. mag będzie generałem, więc warto pomyśleć nad waystalkerem z bow of loren, zaciuka go w dwie tury strzelania. Wojownikami bym się nie przejmował, po wszystkim powinni zostać sami na stole. Waywatcherów bym wymaksował, zdejmą rycerzy a później będą miękczyć cokolwiek innego. Jak zdecydujesz się na małe jednostki, powinieneś go wymanewrować. Pierwszym celem powinno być to, co najszybciej dojdzie do walki, czyli rycerze i dajmy na to, chimera. Przydadzą się strzałki z płonącym i +1 do zranienia na siły destrukcji. Mały mag z magią cienia pozwoli zwolnić główne cele i możliwe, że obniży ich wytrzymałość/siłę. Jako że proponowałbym waystalkera, death nie będzie potrzebny. Może coś takiego:
Spellsinger, Level 2 Wizard, Lore of Shadow, Dispell Scroll, Asrai Longbow[150]
Glade Captain, BsB, Hail of Doom Arrow, Great Weapon, Starfire Shafts[138]
Waystalker, Bow of Loren[110]
15x Glade Guard, Starfire Shafts, Musician[250]
10x Glade Guard, Trueflight Arrows, Musician[160]
6x Deepwood Scouts, Starfire Shafts[102]
6x Waywatchers[120]
6x Waywatchers[120]
1x Great Eagle [50]
Taka luźna propozycja
Spellsinger, Level 2 Wizard, Lore of Shadow, Dispell Scroll, Asrai Longbow[150]
Glade Captain, BsB, Hail of Doom Arrow, Great Weapon, Starfire Shafts[138]
Waystalker, Bow of Loren[110]
15x Glade Guard, Starfire Shafts, Musician[250]
10x Glade Guard, Trueflight Arrows, Musician[160]
6x Deepwood Scouts, Starfire Shafts[102]
6x Waywatchers[120]
6x Waywatchers[120]
1x Great Eagle [50]
Taka luźna propozycja
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- sorinmarkov
- Chuck Norris
HA, faktycznie To było po pijaku, nie liczy się
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Na 1200 pkt przydałoby się jeszcze :Dudu pisze:Witam wszystkich
Posiadam na stanie:
BSB
czarodziejke
i 30 glade guardów
jaki byłby teraz rozsądny zakup ?
ogólnie tylko WE biorę na 1200 pkt
Pensja niedługo także poszaleć można
6-7 Wild Riders
10 Waywatchers
Orzeł
Moja rozpa na 1200
Unnamed1200 Pts - Wood Elves Army
1 Spellsinger @ 165.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Obsidian Trinket [15.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Glade Captain @ 130.0 Pts
Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30.0]
15 Glade Guard @ 245.0 Pts
Standard; Musician; Arrows: Trueflight Arrows
10 Glade Guard @ 150.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
6 Wild Riders @ 178.0 Pts
Frenzy; Light Armour; Shield; Standard
7 Sisters of the Thorn @ 182.0 Pts
5 Waywatchers @ 100.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 43
Total Army Cost: 1200.0
Jak wam się na nowym booku sprawdza HODA ?
Bo ostatnio zacząłem zauważać, ze nie jest taka fajna i brałem ją z przyzwyczajenia. Dodatkowa kara -2 za ruch i Multi boli mimo wszystko. Nie wiem czy nie lepiej sprawdza się BSB z jakaś lepszą ochronką i GW, który nie ginie od byle pierdnięcia.
Albo ja nie umiem z tego korzystać, bo czasem to nie możne nawet ściągnąć głupiego fasta
Bo ostatnio zacząłem zauważać, ze nie jest taka fajna i brałem ją z przyzwyczajenia. Dodatkowa kara -2 za ruch i Multi boli mimo wszystko. Nie wiem czy nie lepiej sprawdza się BSB z jakaś lepszą ochronką i GW, który nie ginie od byle pierdnięcia.
Albo ja nie umiem z tego korzystać, bo czasem to nie możne nawet ściągnąć głupiego fasta
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
HODa sprawdza mi się bardzo rzadko i też biorę ten przedmiot chyba z przyzwyczajenia. Zacznę chyba rozważać jakieś alternatywne opcje złożenia tego chłopaka...Jacobs pisze:Jak wam się na nowym booku sprawdza HODA ?
- White Lion
- Kretozord
hody nie biorę w ogóle.
BSBka tylko jak gram na eternalach i rangersach ale wtedy kolega dostaje kondona.
Mam tak rozproszony styl gry, że BSB jest nieopłacalny a ryzyko panik wkalkulowane.
Jak na razie się sprawdza.
BSBka tylko jak gram na eternalach i rangersach ale wtedy kolega dostaje kondona.
Mam tak rozproszony styl gry, że BSB jest nieopłacalny a ryzyko panik wkalkulowane.
Jak na razie się sprawdza.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1