High elfy 2006 na lizaki
High elfy 2006 na lizaki
Archmage Seer, DS, JotD, RoC Steed 4lvl shadow
mage 2lvl Seer, Sw, Chaleneer. Shadow
Mage 2lvl RoF, DS FIRE
Battle banner 3+ sv
5 x sh muzyk
5 x sh muzyk
5x sh Warbanner
2 x chariot
1 x chariot
5x DP BoS, Champion
2 bolty
Co sądzicie?
Plan jest taki że biore pitki, popychanie, feara i pociski na magach.
Na początku odpalam boundy ( mam ich ma ) spalając gosciowi kostki magi (zawsze koles gra na 2 magach ) i potem jedziemy mu czarami po DS'ach próbując wciągnąć pod ziemie krox'y stegadona, lub udupic z pociskow bez sava biegacza, goscia na coldzie. Strzelam multiplem po kroxach lub gdy sie stedzio zblizy to pojedynczym w niego (chyba ze sie biegacz wystawi na bolta).
tyle mojego, prosze o krytyke.
pzdr
mage 2lvl Seer, Sw, Chaleneer. Shadow
Mage 2lvl RoF, DS FIRE
Battle banner 3+ sv
5 x sh muzyk
5 x sh muzyk
5x sh Warbanner
2 x chariot
1 x chariot
5x DP BoS, Champion
2 bolty
Co sądzicie?
Plan jest taki że biore pitki, popychanie, feara i pociski na magach.
Na początku odpalam boundy ( mam ich ma ) spalając gosciowi kostki magi (zawsze koles gra na 2 magach ) i potem jedziemy mu czarami po DS'ach próbując wciągnąć pod ziemie krox'y stegadona, lub udupic z pociskow bez sava biegacza, goscia na coldzie. Strzelam multiplem po kroxach lub gdy sie stedzio zblizy to pojedynczym w niego (chyba ze sie biegacz wystawi na bolta).
tyle mojego, prosze o krytyke.
pzdr
hmmm może tego maga z RoF bym sobie darował i dał mu seera
ściągnij warbanner z tej piątki to darmowe pts 2 charioty starczą tzn. ogólnie postaralbym się o 4 Bolty na lizaki piekna sprawa łatwo ubiją stegadony kroxy i zmiękczą oddziały
pit of shadows to świetna sprawa ale w tedy magiem z Seerem i Ds wziołbym High Magic (curse of arrow attaraction przy czterech bolcach pozamiatałbyś już w 1 turze)
a propo kiedyś ładnie się złożyło że jedną pitką wciągłem Gienia za 400pts i chyba z 5 chłopa w oddziale
a no właśnie mam pytanie czy pit of shadows może wciągnąć slanana?? wkońcu jeżeli stoi na środku oddziału to idealnie przykrywa go cały znacznik...
pozatym biegacz i lord mają chyba T5 o ile pamiętam więc D6 z S1 nie działa na nich
ściągnij warbanner z tej piątki to darmowe pts 2 charioty starczą tzn. ogólnie postaralbym się o 4 Bolty na lizaki piekna sprawa łatwo ubiją stegadony kroxy i zmiękczą oddziały
pit of shadows to świetna sprawa ale w tedy magiem z Seerem i Ds wziołbym High Magic (curse of arrow attaraction przy czterech bolcach pozamiatałbyś już w 1 turze)
a propo kiedyś ładnie się złożyło że jedną pitką wciągłem Gienia za 400pts i chyba z 5 chłopa w oddziale
a no właśnie mam pytanie czy pit of shadows może wciągnąć slanana?? wkońcu jeżeli stoi na środku oddziału to idealnie przykrywa go cały znacznik...
pozatym biegacz i lord mają chyba T5 o ile pamiętam więc D6 z S1 nie działa na nich
Ice-T*
CZtery bolce to troche dupnie, bo w chameleony zjedza mi te bolty.
Co do 5 z warbannerka, sorki ale mam takie zboczenie że musze ich mieć, dodam że zawsze się chlopaki spłacają. Trzeba ich zakitrac przed strzelaniem i wepchac do walki to sobie poradza, po 2 troche taki mocniejszy oddzial do trzymania magow bo w normalnej 5 bym sie bał o jego zdrowie.
pzdr
P.S. Powiedzccie mi jak sie pozbyc kameleonów.
pzdr
Acha i zastanawialem się czy brac tego bsb, i czy nie zamienic go na te 2 bolce albo cos podobmego.
PORADZCCIE COS BO JUTRO GRAM!!
CZtery bolce to troche dupnie, bo w chameleony zjedza mi te bolty.
Co do 5 z warbannerka, sorki ale mam takie zboczenie że musze ich mieć, dodam że zawsze się chlopaki spłacają. Trzeba ich zakitrac przed strzelaniem i wepchac do walki to sobie poradza, po 2 troche taki mocniejszy oddzial do trzymania magow bo w normalnej 5 bym sie bał o jego zdrowie.
pzdr
P.S. Powiedzccie mi jak sie pozbyc kameleonów.
pzdr
Acha i zastanawialem się czy brac tego bsb, i czy nie zamienic go na te 2 bolce albo cos podobmego.
PORADZCCIE COS BO JUTRO GRAM!!
Powiem ci tak, gram lizakami i jak nie masz 4 to jest troche slabo, zostaje jeszcze pit of shades na slanna co jest chyba najgorsze. Ale na takie pkt. to slann w TG troche slaby jest, a jak bedziesz walczyl z lone slannem to lepiej wybierz strone tak, aby przeciwnik nie mial lasow, bo kitra zabe w krzaki i bierze telepatie od skinka i wtedy nie ma tak latwo.
PS. Mysle, ze predzej trafisz na salki niz na stedzia chyba, ze kolo juz cie o tym poinformowal.
Pozdr!!
PS. Mysle, ze predzej trafisz na salki niz na stedzia chyba, ze kolo juz cie o tym poinformowal.
Pozdr!!
Ej to on gra chyba lustria skoro ma skink chiefa latajca bsb, bo inaczej to nie wiem jak on to zrobil, a tak szczerze to rozpa mocno srednia, tak na moje oko. Wykorzystaj to, ze ma malo skinow i daj 4 bolce, a wywal bsb. zestrzel stegadona, a dalej to juz luz malina
. Spoko dasz rade na luzie tylko biegacz i terki moga cie poturbowac, bo serio taki lord to jak z pita nie zejdzie to ciezko tak samo koksy wsysasz, a masz tyle kawy, ze go tak bedziesz szachowal.... A z reszta co ja bede tlumaczyl przeciwko takiej rozpie kolo zaliczy taki obsys, ze az strach(chyba, ze jest jakis super wybitny. 30 skinkow
, wiem jestem powergamerem).

Nie gra lustrią slash znaczy albo..... ^^
Skinkow ma moze 40 ale napewno nie więcej.
Największy problem to dla mnie te zasrane salki.
Cięzko je przejechać, a z magi też nie za łatwo.
Jak się pozbyć kameleonów? Bo te skur*** sciągają mi zawsze bolty i czasami się czariota czepią.
Skinkow ma moze 40 ale napewno nie więcej.
Największy problem to dla mnie te zasrane salki.
Cięzko je przejechać, a z magi też nie za łatwo.
Jak się pozbyć kameleonów? Bo te skur*** sciągają mi zawsze bolty i czasami się czariota czepią.
Armia lizzi którą tu przedstawiłeś,jest słaba i tyle,ja bym to wzioł smokiem+2magów+masa 5 kavy+4 bolce+ze 2 rydwany,magia po kameleonach,bolce multipl po zimnych,lub krxach,5 kavy niszczą skiny i to co zostanie z coldów,na stedzia walnij smoka(jeśli nie będzie mógł złapać lorda)na salki dragoni z ellyrionem
Rospa którą zrobiłeś nie jest zła,pity po bohach saurusowych,war banner jest silverom zbędny,jakoś to pójdzie
Rospa którą zrobiłeś nie jest zła,pity po bohach saurusowych,war banner jest silverom zbędny,jakoś to pójdzie
Czy to bsb, czy latacz jedno gówno na tak złożoną rozpe lizakow ani ten nie potzebny ani drugi.Na salki niezli sa archerzy podobno. Chamki to od 2 magic missili schoda czasami nawet jednego zalezy ile ich jest
.
Ps. Wiem co znaczy"/"(slash) nie zauważyłem z pośpiechu.

Ps. Wiem co znaczy"/"(slash) nie zauważyłem z pośpiechu.
4 bolce dobre, battle banner zbedny ( w ogole potnij punkty na bohaterach i wystaw tylko 3 magow), na tak zlozone lizzie to bierz jak najwiecej pociskow, proponuje wziac jedna 6 z metala.. jak tylko biegacz tym oberwie to schodzi w jedna ture..a przy tak malej ilosci skinkow to wrog nie bedzie mogl sie za nimi (lub w nich) schowac.
posiadajac 3-4 czary 2D6S4 i 4 bolce mozesz szybko zrobic masakre.
co do cameleonow to dobrze sie ich zalatwia SW
.. a jak sie przed nimi obdornic - najlepiej tak by koles nie mogl ich wsytawic kolo bolcow.. czyli ustawisz swoich bohaterow tak by widzieli cale twoje tyly wojsk
i chamy juz tam nie wiejda 
posiadajac 3-4 czary 2D6S4 i 4 bolce mozesz szybko zrobic masakre.
co do cameleonow to dobrze sie ich zalatwia SW

Ok zmieniłem na takie cos:
Archmage SW, Seer, RoC, JotD steed. Shadow Pita, Fear, Popychaczka i cos tam jeszcze.
Mag 2lvl Seer chaleener steed - on bierze metala i poluje na biegacza.
Mag 2lbl Seer, DS - Bierze high magic i i zuca curse arrow na kroxy/stegadona lub na biegacza jak sie wystawi, dotego bierze fury oif khaine.
Mag 2lvl Seer, Sw, Chaleneer. Shadow, steed Bierze pite i popychanie i pociski 3k6 no sv.
Core:
5x sh 2+ muzyk
5x sh 2+ muzyk
5x sh 2+ Warbanner. - biore go aby miec jakis mocniejszy oddział gdzie bezpiecznie może siedzieć jakiś mag.
Special :
2x Tiranoc chariot
5 x Dp Bos, Champion.
Rare:
2x Bolt thrower
1x Bolt thrower.
Co sądzicie teraz? Lepsze czy z dupy?
Archmage SW, Seer, RoC, JotD steed. Shadow Pita, Fear, Popychaczka i cos tam jeszcze.
Mag 2lvl Seer chaleener steed - on bierze metala i poluje na biegacza.
Mag 2lbl Seer, DS - Bierze high magic i i zuca curse arrow na kroxy/stegadona lub na biegacza jak sie wystawi, dotego bierze fury oif khaine.
Mag 2lvl Seer, Sw, Chaleneer. Shadow, steed Bierze pite i popychanie i pociski 3k6 no sv.
Core:
5x sh 2+ muzyk
5x sh 2+ muzyk
5x sh 2+ Warbanner. - biore go aby miec jakis mocniejszy oddział gdzie bezpiecznie może siedzieć jakiś mag.
Special :
2x Tiranoc chariot
5 x Dp Bos, Champion.
Rare:
2x Bolt thrower
1x Bolt thrower.
Co sądzicie teraz? Lepsze czy z dupy?
za duzo magow jak dla mnie - a masz za malo kostek... placisz 180 pkt za kolesia, ktory wykorzysta tylko swoje 2 kostki - reszta pojdzie na arcy i inne pociski..
naprawde w He pakowanie max herosow 'bo mozna', jest nie za dobra praktyka - sie nie spalcaja.. a za te punkty mozna miec RBT i SW
naprawde w He pakowanie max herosow 'bo mozna', jest nie za dobra praktyka - sie nie spalcaja.. a za te punkty mozna miec RBT i SW