Zmiany w zasadach
Re: Zmiany w zasadach
Raczej ludzie zrezygnują z herosów i będą wystawiać samych lordów+BSB. Zamiast 2 kowbojów herosów i lord morderaca będzie 2x lord morderca - armie które mają tanich dobrych lordów klepaczy mają zajebistego boosta.
Tak czytam te wasze płacze i nie wierzę w to co mówicie.
Kiedy weszła 8ed. też tak lamentowaliscie i co
Graliscie dalej.
Co do wypowiedzi QC-a.
Mowi prawde I to jest najlepszy deylemat dla graczy.
Z czego zrezygnujecie by móc się pobawić w swoją nową grę.
Ja osobiście po wyjściu EoT próbowałem robić rozpiski dla UL-bez speców.
Nic się nie miesci - a tak na serio jak masz za dużo zabawek i możliwości to czas jaki poswiecisz na sprawdzenie tego wszystkiego wystarczy akurat do 10ed.
Co loru Undead.
Tam musi być błąd w druku, bo ten lore miał być w RB jako kolejny który będą mogli wybierac magowie którzy normalnie mogą korzystać z tej możliwości.
Kiedy weszła 8ed. też tak lamentowaliscie i co
Graliscie dalej.
Co do wypowiedzi QC-a.
Mowi prawde I to jest najlepszy deylemat dla graczy.
Z czego zrezygnujecie by móc się pobawić w swoją nową grę.
Ja osobiście po wyjściu EoT próbowałem robić rozpiski dla UL-bez speców.
Nic się nie miesci - a tak na serio jak masz za dużo zabawek i możliwości to czas jaki poswiecisz na sprawdzenie tego wszystkiego wystarczy akurat do 10ed.
Co loru Undead.
Tam musi być błąd w druku, bo ten lore miał być w RB jako kolejny który będą mogli wybierac magowie którzy normalnie mogą korzystać z tej możliwości.
W sensie ? Bo z tego co pamiętam z lektury End of Times, dostęp do tego lora miał mieć każdy czarodziej, czy to skaveński czy np imperialnySmiechu pisze: Co loru Undead.
Zgadza się - nie muszą ;P.Draco pisze:Szczerze nie rozumiem całego tego zamieszania.. Czy gdzieś jest napisane, że musicie grac na tych zasadach??- nie.. możecie robić sobie turnieje nawet na 6 edycji nikt wam nie zabroni....
Ale tu nie oto chodzi.
A o "estetykę" tworzenia nowych "odświeżających zasad".
Stąd wydaje mi się, że osobą które te zasady delikatnie mówiąc "szokują" wolałby aby były robione podług innego "klucza".
Jest pewne powiedzenie, które całkiem zgrabnie podsumowuje te zasady.
"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"
Inna sprawa, że przynajmniej w Polsce takie zasady raczej nie przyciągną nowych graczy, a spowodują kolejne odpływy graczy WFB do boltów i innych warmachin.
Czemu nie? Głównym odstraszaczem od hobby jest cena wejściowa. Teraz w chałasie kupujesz 2 lordów kowbojów, dopychasz małymi kowbojami, chimera, standardowe cory i eja. Armia na 2k+ przy odrobinie wyobraźni i szukania okazji będzie za 600 zetaKal_Torak pisze:Inna sprawa, że przynajmniej w Polsce takie zasady raczej nie przyciągną nowych graczy, a spowodują kolejne odpływy graczy WFB do boltów i innych warmachin.
Uerph.
- White Lion
- Kretozord
ciekawe też jak zostanie ustalone na Euro czy innych ograniczeniach dorabianie jednostek.
Np. jeżeli jest ograniczenie eteryki 0-2, a ja grając VC co turę wskrzeszę jednego Cairn Wrighta oraz 5 Hexów czyli zakończę grę z 14 eterykami to to będzie legalne ?
oczywiście zakładając, że mi te czary wejdą i mam modele.
?
Np. jeżeli jest ograniczenie eteryki 0-2, a ja grając VC co turę wskrzeszę jednego Cairn Wrighta oraz 5 Hexów czyli zakończę grę z 14 eterykami to to będzie legalne ?
oczywiście zakładając, że mi te czary wejdą i mam modele.
?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Ja jestem entuzjastycznie nastawiony do tych zmian. Nikt nie musi ładować na maxa lordów/herosów. Mi na przykład często brakowało głupich 10pkt na nich, a teraz ten problem jest rozwiązany - chcesz mieć więcej lordów, wyjmujesz speciale/rary zamiast nich (bo corów zwykle większość trzyma minimalną ilość). Twoja rozpa zyskuje pewną użyteczność, ale za to traci coś innego.
Co do LoU, to, jeśli to działa tak jak myślę (proszę niech ktoś poprawi mnie, jeśli tak nie działa), to również cieszę się, że np. Szarak/Inżynier mógłby korzystać z tego lora. Na pewno nie mogę powiedzieć, że wzmocniłoby to moją rozpę, bo jeśli rzucę na 2 dodatkowe czary z LoU, to jednocześnie rzucę na 2 mniej z ruiny/plagi, ale da to mi pewne możliwości zrobienia czegoś nowego i odświeżenia rozpisek (ile lat można grac na tych samych dwóch lorach ).
Polecam starać się znaleźć pozytywne strony, a nie tylko doszukiwać się negatywów, bo z tego co zobaczyłem, wygląda jakby wiele osób szukało sobie wymówki, żeby zrezygnować z WH i przejść na inny system.
Tym osobom zdradzę tajemnice:
1) nie musicie wyszukiwać sobie wymówek - jedna zmiana nie powinna zaważyć na chęci gry, chyba że już wczesniej mieliście wątpliwości
2) nie musicie ogłaszać chęci rezygnacji z systemu na forum ogólnym przy kazdej zmianie, a potem dalej kontynuować granie w ten system. Wskazuje to na to, że albo piszecie zanim pomyślicie i jednak te zmiany nie są takie straszne albo oczekujecie współczucia. Jeśli chodzi o drugi powód, to wiedzcie, że jestem z Wami, mocno Wam współczuję i gdybyście chcieli o tym porozmawiać, to dzwońcie na hepldesk GW +44 115 91 40000, odpowie Wam miła Pani o sexy głosie, poprawi Wam się humor i jeszcze coś kupicie od niej
Co do LoU, to, jeśli to działa tak jak myślę (proszę niech ktoś poprawi mnie, jeśli tak nie działa), to również cieszę się, że np. Szarak/Inżynier mógłby korzystać z tego lora. Na pewno nie mogę powiedzieć, że wzmocniłoby to moją rozpę, bo jeśli rzucę na 2 dodatkowe czary z LoU, to jednocześnie rzucę na 2 mniej z ruiny/plagi, ale da to mi pewne możliwości zrobienia czegoś nowego i odświeżenia rozpisek (ile lat można grac na tych samych dwóch lorach ).
Polecam starać się znaleźć pozytywne strony, a nie tylko doszukiwać się negatywów, bo z tego co zobaczyłem, wygląda jakby wiele osób szukało sobie wymówki, żeby zrezygnować z WH i przejść na inny system.
Tym osobom zdradzę tajemnice:
1) nie musicie wyszukiwać sobie wymówek - jedna zmiana nie powinna zaważyć na chęci gry, chyba że już wczesniej mieliście wątpliwości
2) nie musicie ogłaszać chęci rezygnacji z systemu na forum ogólnym przy kazdej zmianie, a potem dalej kontynuować granie w ten system. Wskazuje to na to, że albo piszecie zanim pomyślicie i jednak te zmiany nie są takie straszne albo oczekujecie współczucia. Jeśli chodzi o drugi powód, to wiedzcie, że jestem z Wami, mocno Wam współczuję i gdybyście chcieli o tym porozmawiać, to dzwońcie na hepldesk GW +44 115 91 40000, odpowie Wam miła Pani o sexy głosie, poprawi Wam się humor i jeszcze coś kupicie od niej
jak wszyscy uczestnicy akceptują herohammera to moze 1 turniej w roku sie taki trafi
przed tą erratą OPEN też nie funkcjonowało ligowo,
Olek z Liwanem kręcą Szturmy w wersji Open, ale to inny target graczy z poza ligi.
przed tą erratą OPEN też nie funkcjonowało ligowo,
Olek z Liwanem kręcą Szturmy w wersji Open, ale to inny target graczy z poza ligi.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
chodzi Ci o to że można w końcu na 2400 wystawic 2 lordów na pełnym wypasie czyli dyskowca klepacza i dyskowca lvl4?-Qc- pisze:WoCH ma odblokowany slot - dobrze! Bo gdzie WoCH jest na lokalach i masterach? Jakoś świata nie podbija - szczególnie widać to na ETC.
MARK OF MARKI MARK
Cięzko wyczuc co bedzie...trzeba cos zagrac, aby mieć perspektywe.
na papierze 2 stardragony wyglądaja fajnie...ale jak to sie sprawdzi? bo przeciez trzeba bedzie odblokowac maszyny aby o tym w ogole myślec.
pozdrawiam
na papierze 2 stardragony wyglądaja fajnie...ale jak to sie sprawdzi? bo przeciez trzeba bedzie odblokowac maszyny aby o tym w ogole myślec.
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Dyskowca lev4, dwóch DP, bsb 3++ i nurglowca dm 1+/przerzut. I do tego 3xrydwan, 3x fast. Koniec armiijedzel pisze:chodzi Ci o to że można w końcu na 2400 wystawic 2 lordów na pełnym wypasie czyli dyskowca klepacza i dyskowca lvl4?-Qc- pisze:WoCH ma odblokowany slot - dobrze! Bo gdzie WoCH jest na lokalach i masterach? Jakoś świata nie podbija - szczególnie widać to na ETC.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
To niech sobie robiąJarekK pisze:Nie ma co gdybać. I tak pewnie AR com jebnie ogólne ograniczenie lord 0-1 i tyle po kminieniu.
AR rządzi Twoim życiem, że ślepo chcesz patrzeć na to co oni wymyślą ?
Jeśli granie na nowym FAQ zmieni metę, sprawi, że rozpiski się urozmaicą, pojawią się nowe kminy na stołach itp i nie będzie jakichś turbo przegięć to ja się naprawdę cieszę.
W końcu mam motywację aby skleić mojego drugie smoczura i go wystawić.
W końcu rozpiska na 2 smokach to nie marzenie formatu 4000 czy większego, ale na zwykłe 2400 to wcisnę - czy będzie grywalne to mnie nie interesuje...ważne jest, że ... "BO MOGĘ! "
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Pogramy zobaczymy -Qc-bardzo dobrze to opisał
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Grolshek pisze:Dyskowca lev4, dwóch DP, bsb 3++ i nurglowca dm 1+/przerzut. I do tego 3xrydwan, 3x fast. Koniec armiijedzel pisze:chodzi Ci o to że można w końcu na 2400 wystawic 2 lordów na pełnym wypasie czyli dyskowca klepacza i dyskowca lvl4?-Qc- pisze:WoCH ma odblokowany slot - dobrze! Bo gdzie WoCH jest na lokalach i masterach? Jakoś świata nie podbija - szczególnie widać to na ETC.
dyskowca helfire sword do tego
MARK OF MARKI MARK
Prawda - to zawsze jest jakieś kryterium ;PRatzing pisze:Czemu nie? Głównym odstraszaczem od hobby jest cena wejściowa. Teraz w chałasie kupujesz 2 lordów kowbojów, dopychasz małymi kowbojami, chimera, standardowe cory i eja. Armia na 2k+ przy odrobinie wyobraźni i szukania okazji będzie za 600 zetaKal_Torak pisze:Inna sprawa, że przynajmniej w Polsce takie zasady raczej nie przyciągną nowych graczy, a spowodują kolejne odpływy graczy WFB do boltów i innych warmachin.
Aczkolwiek w aktualnej sytuacji (głównie rosnącej i prężnej konkurencji) GW powinna wydawać takie zasady, które by przyciągały graczy z innych systemów do WFB, a nie na odwrót ;P.
Powyższe zasady na pewno "zamieszają" w aktualnej mecie - ale chyba tylko tyle.
Dla wielu to pewnie "aż tyle" ;p.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2014, o 10:21 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.
ten lore of undead dla wszystkich to jakiś chory wymysł z wnetrza zada...Co do lordów dobitych do 50% to jestem póki co sceptyczny choć może w końcu na 2400 uda mi się wreszcie tego smoka wystawić w WoChu
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed