[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Post autor: zaf »

Dymitr pisze:przecież to inna gra, nie chcecie już grać w warhammera? :)
to juz od dawna nie jest warhammer :mrgreen:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Troszeczkę martwi mnie ta zmiana

W szczególności jak dołozymy do tego armie undedó i plotki o innych pomyslach GW.

Czyżby koniec WH?
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Nikt się nie obrazi ale bez sensu grac na stare nie aktualne zasady kiedy są nowe a to tylko lokal :roll:
Mi tez się nie podobają te zmiany tez uważam ze są kompletnie z dupy ale nie ma sensu grac dalej na stare kiedy są już nowe ( to tak jakby wyszła 9 ed jak bezsensu by nie była a my byśmy grali na 8 )
LoU i LoCh nie trzeba dopuszczać bo to wciąż euro ale nowe jednostki już wypada :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

4:2

Chodzi o to,że gramy euro.

Ponieważ euro nie dostosowało się jeszcze do tak radykalnej zmiany to nie powinniśmy jej dopuszczac. Ja to tak widzę.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Chodzi o to,że gramy euro.
Co ma piernik do wiatraka ?
a gramy tez na 8 edycje warhammera fantasty battle ? wg zasad w podręczniku głównym ? Bo jeśli tak to oficjalnie zmieniono tam zapis
Ponieważ euro nie dostosowało się jeszcze do tak radykalnej zmiany to nie powinniśmy jej dopuszczac
A z czego wnioskujesz ze się dostosowało albo się nie dostosowało ? :) Bo mi sie wydaje ż e nie nam to oceniać bez zagrania na nowe zasady w pakiecie ograniczeń euro

Cały problem w tym że nie można patrzyć na euro jak na pakiet zasad czy na RB tylko na pakiet ograniczeń do 8 ed warhammera fantasty battle a mimo zmian wciąż w niego gramy :wink:
Nie grając na aktualne zasady możemy równie dobrze grac na zasady 7 ed (Zaf byłby w niebo wzięty :mrgreen: )

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Eltharion pisze: Nie grając na aktualne zasady możemy równie dobrze grac na zasady 7 ed (Zaf byłby w niebo wzięty :mrgreen: )
byłbym wniebowziety gdybysmy grali na kompilacje 7 i 8 edycji

na dzien dzisiejszy GW zatoczyło koło i ta edycjia prawie nie rozni sie od 5ed

palen
Wałkarz

Post autor: palen »

Zgadzam się z Eltharion'em i jeżeli mam prawo głosu to jestem za erratą ;)

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Jak bedziesz na turnieju to masz takie samo prawo glosu jak kazdy kto na nim bedzie

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

@Eltharion
Z jednej strony chcesz zwiększyć slot, bo przecież jest w erracie, z drugiej zamykarz drzwi przed lorem, który też jest w erracie, bo... euro. Nie wiem jaki miedzy tym zachodzi związek przyczynowo skutkowy, ale coś to kuleje, ewidentnie.

@Heretic
Glosowanie jest przed turem, zrobimy osobne glosowanie na turnieju, bo przecież nie chętni ale uczestnicy mają głosować, czy na turnieju będzie korekta wyników i zmiana decyzji, bo ktoś głosował na forum a sie nie stawił? Męska decyzja i "problem" z głowy, nie ma czasu na demokracyjne gierki i glosowanie bez pokrycia. ;)
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Marks pisze:@Eltharion
Z jednej strony chcesz zwiększyć slot, bo przecież jest w erracie, z drugiej zamykarz drzwi przed lorem, który też jest w erracie, bo... euro. Nie wiem jaki miedzy tym zachodzi związek przyczynowo skutkowy, ale coś to kuleje, ewidentnie.
Nie? Z czego niby to wydedukowałeś ? lol :lol2:

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Twój post na tej stronie?
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Panowie głosowanie musi się odbyć przed turniejem żeby nie drukować i zabierać 2 pakietów rozpisek, a jeśli chodzi o Bolthariona to mogę powiedzieć jedno :
Złość, nienawiść, zazdrość zawiść, gejoza, niekonsekwencja, źle ukierunkowane wartości religijne, hańba, z połączenia tych że mocy w imię ojca, syna i ducha świętego pojawia się on Kapitan Katol !

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

TO ja będę podejmował decyzje i chce ja podjąć zgodnie z głosem większości.

Mam natomiast inny pomysł.

Uprawnieni do głosowania są Ci którzy wpłacili przedpłatę,a więc..

1:0 dla starego systemu

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Dobry pomysł :D teraz pan Kapitan rozbije świnkę pełną $ i z fikcyjnych kont będzie przelewał po 10 zł :p aby przepchnąć swój tok myślenia.
Katolu Jezus robił to samo to teraz wisi na jednej ze ścian twojego domu.
Kasę przelałem jestem za 25% na L/H

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Przepraszam 1:1, bo Belial tez zapłacił.

Głos sie liczy od momentu zaksięgowania pieniędzy i poinformowania mnie o swoim stanowisku w omawianej sprawie

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

ja też już dawno wpłaciłem zaliczkę i jestem za aktualnym RB i nie jakimś starym czymś :D

@Solo
u mnie wartości religijnych znajdziesz tyle albo i mniej niż u Roberta :wink:

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Nie robcie sobie jaj. Jest errata to grajcie na nia aby byly aktualne zasady wfb.
Proponuje lekko dostosowac etc etc.
1. Max 25% w lordach
2. Max 25% w hero
3. Max 0 kostek na czary z lore of undeath
\/\

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

c4h10 pisze:Nie robcie sobie jaj. Jest errata to grajcie na nia aby byly aktualne zasady wfb.
Proponuje lekko dostosowac etc etc.
1. Max 25% w lordach
2. Max 25% w hero
3. Max 0 kostek na czary z lore of undeath
=D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Marks pisze:Twój post na tej stronie?
Tzn ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem :wink:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Ja to w ogóle chciałbym ta erratę zobaczyć lub wytlumaczcie mi o co kaman albo dajcie linka to jakiego ś zrodla, bo nie wiedzialem nawet jeszcze przed dwoma godzinami, ze coś takiego jak errata istnieje.

ODPOWIEDZ