Daemon Prince of Slaanesh @ 330.0 Pts
Mark of Slaanesh; General; Chaos Armour; Daemonic Flight
Scaled Skin [20.0]
Charmed Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Chaos Sorcerer Lord @ 270.0 Pts
No Mark; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour
Chaos Sorcerer @ 186.0 Pts
No Mark; Lore of Death; Magic Level 2; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25.0]
Exalted Hero of Tzeentch @ 229.0 Pts
Mark of Tzeentch; Great Weapon; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Talisman of Preservation [45.0]; Disc of Tzeentch
12 Chaos Warriors of Tzeentch @ 259.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield; Standard; Musician; Champion; Blasted Standard [25.0]
5 Chaos Knights of Slaanesh @ 230.0 Pts
Mark of Slaanesh; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Musician
3 Chaos Ogres @ 123.0 Pts
No Mark; Great Weapon; Heavy Armour
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 75.0 Pts
Mark of Slaanesh
Chaos Chariot of Slaanesh @ 115.0 Pts
8 Chaos Warhounds @ 48.0 Pts
Hellcannon @ 210.0 Pts
Hellcannon @ 210.0 Pts
Models in Army: 40
Total Army Cost: 2400.0
wywalic ogry i powiekszyć warriorów? nie podobaja mi sie jednostki sc stąd 2 x cannon. prosze o pomoc
2400 woch
Fajnie wygląda rozpa tylko kilka rzeczy które troche burzą zamiast wsadzac 1 klocek warriorow i ogrow i małego z deathem to skusil bym się na rozwiązanie w postaci około 20-25 maruderow z gw/flail żeby po prostu trzymać i np dodać odginaczke w postaci horsemanow albo rozszerzyć psy do 2x10 i starał bym się o ewentualnie jezeli cie modele ograniczają to zrobić jeszcze 1 klocek konnych warriorow bo taki 13 osoby pieszych ok niby jest as3+ i ws 5+ ale to nie działa dostają ostrzał porządny tzn przeciwnik wali wszystkim co ma przez 1 góra 2 tury i twój oddział paruje niestety ale warriorzy są imho gorsi od slaughterbeasta ... Jezeli chcesz coś ogro podobnego to bierz trolle są dużo lepsze wiadomo stupidity i ld 4 czy 5 to szału nie wzbudza xD ale przeciwnik bardzo często to ignoruje a potem np dostaje oe boku takich milusińskich i nagle przgeywa o -9 i spyla bo najczęściej 3 modele od boku nie będę w stanie zabić 1 trolla
I jezeli chcesz naprawdę tych warriorsow to maxowac ptk na nich kosztem ogrow i małego czarodzieja i dopchac najlepiej 1 klocek konnych oraz do 2x10 psów albo jakoś starać się wykręcić 3 klocek konnych i naprawdę nie wrzucać na nich flaila to grzech
Mam nadzieję że coś pomoglem
Kevin
I jezeli chcesz naprawdę tych warriorsow to maxowac ptk na nich kosztem ogrow i małego czarodzieja i dopchac najlepiej 1 klocek konnych oraz do 2x10 psów albo jakoś starać się wykręcić 3 klocek konnych i naprawdę nie wrzucać na nich flaila to grzech
Kevin
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
kevinior pisze:Fajnie wygląda rozpa tylko kilka rzeczy które troche burzą zamiast wsadzac 1 klocek warriorow i ogrow i małego z deathem to skusil bym się na rozwiązanie w postaci około 20-25 maruderow z gw/flail żeby po prostu trzymać i np dodać odginaczke w postaci horsemanow albo rozszerzyć psy do 2x10 i starał bym się o ewentualnie jezeli cie modele ograniczają to zrobić jeszcze 1 klocek konnych warriorow bo taki 13 osoby pieszych ok niby jest as3+ i ws 5+ ale to nie działa dostają ostrzał porządny tzn przeciwnik wali wszystkim co ma przez 1 góra 2 tury i twój oddział paruje niestety ale warriorzy są imho gorsi od slaughterbeasta ... Jezeli chcesz coś ogro podobnego to bierz trolle są dużo lepsze wiadomo stupidity i ld 4 czy 5 to szału nie wzbudza xD ale przeciwnik bardzo często to ignoruje a potem np dostaje oe boku takich milusińskich i nagle przgeywa o -9 i spyla bo najczęściej 3 modele od boku nie będę w stanie zabić 1 trolla
Kevin
powiększylem klocek warriorów wiem ze są w tej edycji osłabieni ale ze sztandarem powinni twardo trzymać czarodzieja i punkty, oczywiscie przy wsparciu chariotów. zdjąłem ogry i zmieniłem mark na knightach chce grac na jak najmniejsze straty, z punktów do wyjęcia zostaje przeciwnikowi 5 knightów ale bede staral szybko wejsc nimi w kombat przy wsparciu demona i dyskowca teraz wygląda to tak:
Unnamed2400 Pts - Warriors of Chaos Army
Scaled Skin [20.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Charmed Shield [5.0]
No Mark; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour
Exalted Hero of Tzeentch @ 234.0 Pts
Talisman of Preservation [45.0]
Potion of Speed [5.0]
Disc of Tzeentch
25 Chaos Warriors of Tzeentch @ 480.0 Pts
Mark of Tzeentch; Option Qualifier; Chaos Armour; Shield; Standard; Aspiring Champion
Musician
Blasted Standard [25.0]
5 Chaos Knights of Nurgle @ 300.0 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician; Doom Knight
Razor Standard [45.0]
8 Chaos Warhounds @ 56.0 Pts
Mutant Poisons
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 80.0 Pts
Mark of Slaanesh; Javelin
Hellcannon @ 210.0 Pts
Hellcannon @ 210.0 Pts
Models in Army: 48
Total Army Cost: 2400.0
nowa wersja bez warriorów i koniem dla sorc lorda
Scaled Skin [20.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Charmed Shield [5.0]
No Mark; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour; Chaos Steed
Exalted Hero of Tzeentch @ 234.0 Pts
Talisman of Preservation [45.0]
Potion of Speed [5.0]
Disc of Tzeentch
Chaos Chariot of Nurgle @ 125.0 Pts
5 Chaos Knights of Nurgle @ 300.0 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Razor Standard [45.0]
Doom Knight @ [10.0] Pts
3 Dragon Ogres @ 214.0 Pts
Great Weapon; Light Armour; Champion
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 80.0 Pts
Mark of Slaanesh; Javelin
5 Chaos Warhounds @ 45.0 Pts
Mutant Poisons; Vanguard
Mutant Poisons; Vanguard
Mutant Poisons; Vanguard
5 Chaos Warhounds @ 40.0 Pts
Vanguard
Hellcannon @ 210.0 Pts
Hellcannon @ 210.0 Pts
Dragon ogry moge wymienić na chimerkę lub 5ciu nowych nurglowców. co sądzicie?
Dragon ogry wymień na chimerkę z regenką i zionięciem Wywal poisona z psów, dostaną salwę nawet z jakiegoś śmiecia i ich nie ma. Na BSBku daj oko
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Mag lord bez LOS?
Potion of speed nie działający w żaden sensowny sposób... 5 w za 300 pkt... coś w tej rozpie nie gra
Potion of speed nie działający w żaden sensowny sposób... 5 w za 300 pkt... coś w tej rozpie nie gra
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Akurat punktowo się zgadza Tylko użyteczność tych jednostek kuleje.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
to miałem na myśli, 5w w klocku kawalerii za 300 pkt to łatwe punkty po prostu dla przeciwnika
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
kosztuje 294 pkt (270 4lvl no mark i 24 konik)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Fakt. 4level maga + steed = 294 pkt
EDIT: Ah Crovaxus mnie ubiegł
EDIT: Ah Crovaxus mnie ubiegł