Galeria jakich pełno - 14.12.2014 Grey Seer

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Galeria jakich pełno - 14.12.2014 Grey Seer

Post autor: Hoax »

Ave!
Jako iż udało mi się osiagnąć już pewną regularność w moich malowankach postanowiłem strzelić sobie galerię. Maluję nie od dziś, lecz jednak dość rzadko, więc skill jest jaki jest. Wrzucał będę - niczym na mym blogu bieżące zdjęcia prac składających się na dzieło jakim jest moja szczurza armijka. Ponadto co jakiś czas wrzucał będę co nieco z Warmachiny.
Jak będę miał ochotę to pewnie czasem będę też dorzucał jakieś starsze fotki z modeli wykonanych w czasach Przed Otwarciem Bloga.

Na pierwszy ogień leci dzisiejsza Wmka, a konkretnie warcaster znany jako Butcher of Khardov.
Są to również moje pierwsze próby zabrania się za NMM i OSL - NMM gęsto, OSL trochę skromniej, ale jest.
Wszelkie komentarze i oceny mile widziane ;)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, o 15:34 przez Hoax, łącznie zmieniany 7 razy.

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

cóż nie jestem fanem nmm jedno co mogę powiedzieć to na pewno brakuje większych kontrastów ( na złocie rozjaśnień na srebrze przyciemnień- ogólnie srebro słabo wypadło bardziej kamień przypomina ) ale ogólnie figurka wygląda fajnie staranie pomalowana itp :)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Troszeczkę bałem się, że przesadzę. Do tego zdjęcie to jeszcze złagodziło. Może jeszcze nieco poprawię, ale na żywo wygląda to lepiej, więc może już na następnym modelu :P

Draco
Chuck Norris

jak już maluje srebro dodaje trochę niebieskiego imo prezentuje się znacznie lepiej. W sumie poprawiłbym również futro na plecach bo trochę się zlewa z resztą.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Spoko jest i OSL w sam raz.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Draco
Chuck Norris

Cookie Monster pisze:Spoko jest i OSL w sam raz.
oj ja nie mówię, że jest źle tylko co można by ewentualnie poprawić:)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Ale ja się nie odnosiłem do Twojej wypowiedzi:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Cookie Monster pisze:Spoko jest i OSL w sam raz.
Dzięki ;)
Draco pisze:srebro dodaje trochę niebieskiego imo prezentuje się znacznie lepiej
To stal a nie srebro - nie chcę przesłodzić :P
Draco pisze:poprawiłbym również futro na plecach bo trochę się zlewa z resztą.
No co zrobisz , nic nie zrobisz...
Na zdjęciach tego nie widać, ale po wierzchu jest już białe i bardziej nie będzie - na zielono go dla kontrastu nie przemaluję :mrgreen:

Draco
Chuck Norris

chodziło mi o stal:P:P

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Co by temat żył zajeżdżam z kolejną skończoną pracą. Kompromis pomiędzy jakością a prędkością malowania. Zachęcam do krytyki, pochwał, oraz wszelkich innych, w mniemaniu odbiorcy adekwatnych komentarzy ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Zapraszam również na bloga - tam mini sprawozdanko z ostatnich bojowych wyczynów abomki, a także poprzednie wpisy, tylko czekające by je przejrzeć i skrytykować ;)
Ostatnio zmieniony 25 paź 2014, o 19:50 przez Hoax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

W moim mniemaniu to są za małe fotki jak na taki model;p

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Postaram się coś dokładniejszego cyknąć... Raczej skoncenrować się na konkretnych elementach czy po prostu większe zdjęcia całości?

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Większe całości.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Dwie fotki powiększone na bazie już wcześniej zrobionych - z pozostałymi dwoma już tak łatwo nie będzie, więc póki co muszą zostać...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Skóre i kable można by jeszcze dopracować.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Skóra true - są z 4 warstwy, aleto ewidentnie mało - to jest jeden ze sztandarowych przejawów tego, że poleciałem trochę bardziej na czas :P

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Poprzedni weekend minął pod znakiem WFB, tym razem znów WM, choć porcja nieduża. Na żywo model prezentuje się lepiej, stąd jestem całkiem zadowolony. Na zdjęciach jednak szczególnie korzystnie laska nie wypadła... No cóż malowanie zdecydowanie bardziej na stół niż na półkę :P
Wszelkie komentarze i porady mile widzane ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tradycyjnie załączam link do bloga - tam się nieco bardziej rozpisuję. Ponadto można rzucić okiem na moje warhammerowe malunki ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Abomka wygląda, jakby była w szarej piżamie :wink: ...

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Masz niezłe oko, nie powiem, że nie - ja bym na to nie wpadł :P

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Maźnij coś średniego - ani wielkiego, ani mikrego. Spróbuj się sprężyć - wtedy najlepiej widać, na jakim się jest etapie...

ODPOWIEDZ