[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Post autor: QQrydza »

Po to żeby Robert wział do rozpiski jakis standard :)

Nie no nie ma strachu BnG tak boli Sola i Roberta że nie ma opcji żebyśmy to zagrali na tym lokalu - a szkoda
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Żeby nie było nudno :D oby jak najwięcej nowych rzeczy

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Również chętnie widziałbym wprowadzenie tych zmian (można przemyśleć Dawn Attack), jesteśmy na nie tak samo przygotowani jak na zasady erraty.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Szczuro
Pseudoklimaciarz

Post autor: Szczuro »

Heretic, wysłałem Ci PM ze zgłoszeniem.

Pozdrawiam

QQrydza
Prawie jak Ziemko

I dopuscili specialsów! mega fajny pomysły wchodze w to
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jaaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jaaf »

W mojej ocenie dużym + dla turnieju jest brak oceny hobbystyki. Gdyby była, Częstochowa przyjeżdżała by znacznie okrojona ze względu na to, że połowa graczy którzy jeszcze grają jest relatywnie nowa, nie maja wykończonych figsów, a tak naprawdę dopiero kończy je zbierać. W rezultacie wydaje mi się że przy dużym rygorze w ogóle byśmy nie przyjeżdżali.
W zupełności wystarczy zapis, żeby każdą jednostkę dało się odróżnić i nie pomylić z niczym innym. Od hobbystyki i wypaśnie pomalowanych armii są mastery. Innych turniejów też nie brakuje które mają zaostrzoną ocenę. A dla nowych graczy brakuje.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Dargor pisze: Czy w razie ewentualnego okna możliwości przyjazdu mógłbym zrobić przedpłatę np w piątek lub sobotę i zabrać ze sobą potwierdzenie? Czy to już będzie za późno?
Po prostu napisz do mnie w piątek
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Heretic, jakaś decyzja w sprawie nowego lora - będziemy grać zgodnie z sugestią AR teamu?
Ostatnio zmieniony 4 lis 2014, o 16:05 przez Marks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Jak mamy się sugerować nowym etc to specjali tez warto było by dopuścić :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Nie. AR team mówi wyraźnie, że chce dopuścić specjali, i że ci specjale będą częścią ograniczeń - typu Teclis / Botwd 0-1, a nie że będzie wszystko wolno wziąć.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Jeden kij
Myślę że nie ma co się wzorować nowym ETC dopóki nie wyszło :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Szczuro pisze:Heretic, wysłałem Ci PM ze zgłoszeniem.

Pozdrawiam
Zaznaczone. Może przedpłatę jeszcze wyślesz:p
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Marks pisze:Heretic, jakaś decyzja w sprawie nowego lora - będziemy grać zgodnie z sugestią AR teamu?
czyli nie grac :D

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

A co gracze sądzą o obcięciu LoU??

Mnie się pomysł w sumie podovba, ale z drugiej strony mieliśmy pograc na nowe zabawki.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Heretic pisze:A co gracze sądzą o obcięciu LoU??

Mnie się pomysł w sumie podovba, ale z drugiej strony mieliśmy pograc na nowe zabawki.
Może na trzy dni przed turniejem już nie kombinujmy - niech gracze zrobią w końcu rozpiski bez obaw że regulamin się zmieni za kilka godzin. :)

Co do samego LoU - jeśli ktoś będzie rzucał we mnie bazą duchów (jeśli jeszcze wylosuje ten czar i posiada modele i ten czar mu wyjdzie i mu go nie rozproszę - kurde dużo tego... :wink: ) zamiast np. słońcem to ja jestem 3x na TAK. :D

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Tak jak napisałem wyżej, ja bym poszedł za sugestią AR, bo jesteśmy tak samo gotowi na tę zmianę, jak na granie bez zmiany, a lore jest strasznie mocny, skoro AR decyduje się go od razu przyciąć dość konkretnie.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Przycięcie tego lora zgodnie z sugestią ETC spowoduje rezygnację z grania nim i powrót do deatha dla tych armii, które mogą go brać.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Death też będzie pocięty.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Bliżej niekreślony czas przyszły nas raczej nie interesuje pod kątek turnieju, który będzie już w niedzielę.

Awatar użytkownika
Jaaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jaaf »

Pocięcie LoU +1

ODPOWIEDZ