[Katowice 29.11.2014] Bard 500tka
[Katowice 29.11.2014] Bard 500tka
Proszę przybyć o 9.45 jeżeli wam się uda, wiele to ułatwi
Miejsce: Bard Katowice, Kościuszki 6
Format: 500 punktów
Wstęp: 10 PLN (dla osób pierwszy raz na turnieju 5 PLN)
Ramy czasowe: 5 bitew od godziny 10 do 16
Hobbystka:
- zakaz proxów
- malowanie oceniane w granicach 1/3/5 punktów za 25%/50%/75% pomalowanych modeli
Zasady:
Zgodnie z Rulebookiem z wyjątkiem:
1. Zakaz lordów
2. Max jeden special, max jeden rare wybór (z wyjątkiem Bolt throwerów)
3. Mozna wziać 2 RÓŻNE speciale nie biorąc wtedy żadnego rara
4. Max 2 maszyny (Bolt thrower liczony jako ½ maszyny)
5. 3+ ward na wszystko zakazany (dotyczy armii Woch)
Armie z książek EoT niedopuszczone.
Turniej zgłoszony do Ligi.
Liczenie punktów:
Progowo,
próg co 40,
od 0 do 20,
+ 1 za mortalowski "perfect", wyczyszczenie stołu bez straty modelu
generał i bsb liczeni po 40 punktów każdy
Lista zgłoszeń:
1.Qc
2. Zeppelin
3. Zeppelin 2
4. Zeppelin 3
5. Solo
6. Rasti
7. Cichy
8. Wind sower
9. Remo
10. Yankes
11. Lafon
12. palen
13. domin
14. wojtek
15. Krzemi
16. Totalny Pachoł Bez Klasy
17. Zuczek
18. Darek M
19. Laik
20. Lothar
21. Bercik
22. Suchy
Miejsce: Bard Katowice, Kościuszki 6
Format: 500 punktów
Wstęp: 10 PLN (dla osób pierwszy raz na turnieju 5 PLN)
Ramy czasowe: 5 bitew od godziny 10 do 16
Hobbystka:
- zakaz proxów
- malowanie oceniane w granicach 1/3/5 punktów za 25%/50%/75% pomalowanych modeli
Zasady:
Zgodnie z Rulebookiem z wyjątkiem:
1. Zakaz lordów
2. Max jeden special, max jeden rare wybór (z wyjątkiem Bolt throwerów)
3. Mozna wziać 2 RÓŻNE speciale nie biorąc wtedy żadnego rara
4. Max 2 maszyny (Bolt thrower liczony jako ½ maszyny)
5. 3+ ward na wszystko zakazany (dotyczy armii Woch)
Armie z książek EoT niedopuszczone.
Turniej zgłoszony do Ligi.
Liczenie punktów:
Progowo,
próg co 40,
od 0 do 20,
+ 1 za mortalowski "perfect", wyczyszczenie stołu bez straty modelu
generał i bsb liczeni po 40 punktów każdy
Lista zgłoszeń:
1.Qc
2. Zeppelin
3. Zeppelin 2
4. Zeppelin 3
5. Solo
6. Rasti
7. Cichy
8. Wind sower
9. Remo
10. Yankes
11. Lafon
12. palen
13. domin
14. wojtek
15. Krzemi
16. Totalny Pachoł Bez Klasy
17. Zuczek
18. Darek M
19. Laik
20. Lothar
21. Bercik
22. Suchy
Ostatnio zmieniony 29 lis 2014, o 16:01 przez QQrydza, łącznie zmieniany 11 razy.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Szkoła niestety.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Ja na 800 pkt robiłem z jedną maszyna:)
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
Turniej generalnie jest open, jak najmniej ograniczeń w planie. W domyśle to dla młodych graczy, a tacy krasiowi pewnie mają tylko klocek i dwie maszynki niech je sobie więc wystawi. Podobnie gracze HE czy DELaik pisze:turniej na 500 pkt z max 2 maszyny gdzie bolce są za 1/2?
dobre
Robert - ze względu na slot 50% w hero maszyn jednak przyda się więcej
Darek - dokładnie tak
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
podoba mi się;p pacyny mogę w kieszeni przynieść;p
Chd dopuszczone?
Chd dopuszczone?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
zabierz spec herosow jeszcze - sa bezsensu na takie pkt, szczególnie jeden;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Nie sądzisz, że LoU będzie przegięte, jak się zacznie jakieś cuda przyzywać? Nie ma limiu na kości, więc można szaleć.
Imienni sa spoko - niech sobie bedzie ten tetto czemu nie - to chyba daje LD 6 na armii?
Zobaczymy czy na małe punkty bedzie to problem - jezeli tak, to na nastepny turniej sie to ograniczy. Na razie starczy zasada sklepowa (sam bym jej nie dał
) zakaz proxów
Zobaczymy czy na małe punkty bedzie to problem - jezeli tak, to na nastepny turniej sie to ograniczy. Na razie starczy zasada sklepowa (sam bym jej nie dał

8trolli i throgg?
Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
moga byc
- wind_sower
- Masakrator
mogę wziąć i jednego specjala i jednego rare? Czyli waywatcherów i wild ridersó?
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
dokładnie
- wind_sower
- Masakrator
Chyba wpadnę z moją lubą, fajnie by było gdyby bretka nie miała wymogu BSB
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
battleline
myslalem o bretce, ale z 250 lekko wszystko wejdzie imo
myslalem o bretce, ale z 250 lekko wszystko wejdzie imo