No są gusta i guściki, mi się bodkinsy nie sprawdzały chyba tylko przeciw Szczurom Zielonym i demonom ale nie widzę sensu wstawiać truflightów na lekką kawę
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
10 pkt w te czy w te na oddziale to nie wielka cena, szczególnie ze i tak prawie zawsze trafiamy na 4+.
No są gusta i guściki, mi się bodkinsy nie sprawdzały chyba tylko przeciw Szczurom Zielonym i demonom ale nie widzę sensu wstawiać truflightów na lekką kawę
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Mówię cały czas o lekkiej kawie. 18 cali ruchu daje mi spokojne podeście na krótki zasięg i ominięcie wszelkich coverów a na koniec wybranie sobie odpowiedniego celu.Dydu pisze:4+ to masz za sam ruch, a gdzie zasieg/soft/hard/skirmish
Zresztą mówię, to mój styl gry. Nie twierdzę przecież ze truefligthy czy Waye są źli tylko oni mają strzelać w inne rzeczy. Szczególnie w dobie durnego euro, które ogranicza wszystko po kolei
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Duże regony Wild Raidersów i hordy Woodland Rangers. Ale to nie chyba olbrzymiego sensu.
Witam,
Chciałbym powrócić do WFB i moje oczy skierowały się w stronę WE. Na razie dokonałem zakupu, że się pozwolę tak wyrazić solidnej podstawy tzn. 2x pudło Glade Guardów, Wild Ridersów i 5 Way Watcherów, a także Spellweavera. I tu się zaczynają schody co dalej? Na pewno dokonam zakupu Warhawków, ale co z Tree Kinami, Scoutami?
Chciałbym powrócić do WFB i moje oczy skierowały się w stronę WE. Na razie dokonałem zakupu, że się pozwolę tak wyrazić solidnej podstawy tzn. 2x pudło Glade Guardów, Wild Ridersów i 5 Way Watcherów, a także Spellweavera. I tu się zaczynają schody co dalej? Na pewno dokonam zakupu Warhawków, ale co z Tree Kinami, Scoutami?
Jak na początku to bardzo dobry zakup 
Zwiadowcy to i tak te same modele co Łucznicy zwykli także nie przejmuj się.
Treekiny raczej mało opłacalne, ew.na półkę żeby ładnie wyglądali. Zresztą ogólnie drewniana część naszej armii w nowym booku jest delikatnie mówiąc słaba
Na pewno dokupisz wkrótce więcej łuczników, no i wayów do 10 przynajmniej. Warhawki bardzo sytuacyjne, aczkolwiek fajnie sie nimi gra.
Chociaż tak na prawdę patrz czym Tobie sie będzie fajnie grało, bo w WE nadal jest wiele rożnych opcji rozpisek, więc nie patrz na rozpiski innych tylko staraj się wykombinować cos własnego
Zwiadowcy to i tak te same modele co Łucznicy zwykli także nie przejmuj się.
Treekiny raczej mało opłacalne, ew.na półkę żeby ładnie wyglądali. Zresztą ogólnie drewniana część naszej armii w nowym booku jest delikatnie mówiąc słaba
Chociaż tak na prawdę patrz czym Tobie sie będzie fajnie grało, bo w WE nadal jest wiele rożnych opcji rozpisek, więc nie patrz na rozpiski innych tylko staraj się wykombinować cos własnego
12/4/5
Wiesz dla mnie WE bez drewna to trochę jak nie WE. O ile pamiętam w poprzedniej edycji drewno to było 98% rozpisek, więc dziwi mnie obniżenie ich wartości bojowej ( Matt Ward why?). Tree Kiny i tak kupie, ale zrobię ich z driad (to grzech nie wykorzystać możliwości konwersji w tej armii). A jak wygląda sprawa z Eternal Guard i Wildwood Rangersami? Rozumiem, że Eternale pasowaliby na ochronę dla maga, natomiast Rangersi z tego co wnioskuje po podręczniku to odpowiedź na armie typu VC, Woch, czyli coś co ma dużo fearu i terroru?
Jeśli chcesz kupić sobie Treekiny to obczaj te od Rastiego
Sam kupiłem 6
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1219499
O Ile eternale na coś tam jeszcze się zdają, o tyle Drwale już średnio. 0 Asv sprawia, zę płyną jak woda.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1219499
O Ile eternale na coś tam jeszcze się zdają, o tyle Drwale już średnio. 0 Asv sprawia, zę płyną jak woda.
12/4/5
Mam pytanie odnośnie bohaterów i lordów na małe punkty. Na razie moim docelowym przedziałem punktowym jest 1000 - 1300 pkt i czy spellweaver czy spellsinger, a może jeszcze jakiś kapitan? Wiem, że spellsinger nie może używać high i dark magic no i oczywyście kwestia poziomu, ale czy na serio to robi różnicę?
na euro 2400 gra się na 2x4lvl magi, więc wyobraź sobie, że tak
high magic, death, shadow, heaven, to sa lory w ktore celujesz 
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Wszystkie Lore'y magii + High i Dark magic. Do wyboru do koloru a człowiek glupieje bo nie wie co wybrać.Faranel pisze:Woodland Rangers?Naviedzony pisze:Duże regony Wild Raidersów i hordy Woodland Rangers. Ale to nie chyba olbrzymiego sensu.
Jeżeli chodzi o magię to jest to silny atut We?