Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
-
- Wałkarz
Re: Pytania i odpowiedzi
Zadalem to samo pytanie jakis miesiac temu, ale szczerze mowiac nie pamietam odp. Ja robiac swojego ST, wychodze z zalozenia, ze musi sie zmiescic na podstawce 10 x 5. Wiec buduje go tak, zeby sie zmiescil. Wysokoscia sie nie przejmuje za bardzo, byle nie wygladal jakos glupio/ "nierealnie". Tylko jest jeszcze 1 sprawa - podstawki GW robi tak, ze powierzchnie na "gorze" jest mniejsza, niz ta na "dole", ktora jest podawana wartoscia (20, 25 itd). Takze trzeba tez pamietac o tym. Bo zakladam, ze pytasz sie o te wymiary, bo robisz wlasnego. Cos orginalnego, czy sztampowy wzor gw?
Ale jakby ktos znal wymiary, to tez bym nie pogardzil
Ale jakby ktos znal wymiary, to tez bym nie pogardzil
Normalna chariotowa, czyli w założeniu 50x100 mm
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Karl Franz na Deathclawie normalnie śmiga na tej podstawce, którą miałeś zamieszczoną w boxie (czyli 100mm x 50mm).sogo24 pisze:Wczoraj kupiłem model francy. W środku znalazłem podstawkę 10x5. Model wygląda na niej śmiesznie. Moje pytanie, czy przypadkiem nie jest tak że wystawiam model na podstawce 10x15?
Śmiesznie to wyglądałby na zaproponowanej przez Ciebie podstawce 100mm x 150mm.
-
- Wałkarz
Dlaczego? Terrorgheist duzo wiekszy od gryfa nie jest, a na wiekszej podsatwce jest i glupio nie wyglada.Okoń pisze: Śmiesznie to wyglądałby na zaproponowanej przez Ciebie podstawce 100mm x 150mm.
Bazowe bez magic itemow, zasad spec czy magiiPocisk pisze:Co się dzieje kiedy rzucam buffy na postać z vhs? Oczywiście jest w challengu. Zamieniam się poprawionymi statystykami?
Podstawka zawsze jest taka jaką gw dołącza do najnowszego modelu. Na chwilę obecną najnowszym imperialnym pegazem jest Baltazar i ma on w pudełku 40. Jeśli gw wyda nowszy model z inną podstawką lub gdy zmieni podstawkę dołączaną do pudełka Baltazara to będzie trzeba zmieniać.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
nie ma poza Balthazarem oficjalnego modelu pegaza imperialnego, a najnowsze pegazy przesadzili na 50x50 (vide DE), więc można pokusić się o stwierdzenie, że nas też to czeka (zobaczymy co zrobią Bretońcom)Stan pisze:Może komuś z ETC coś się odmieni, ale wątpliwe.