Tak się zastanawiam jaki jest w końcu limit na trebusze w armii...
1 trebak na 1000 pktów ? Czy max 2 trebaki na całą rozpiskę ? Czy może coś jeszcze innego, bo po ostatnich lekturach (chociażby podręcznika) i po tym co mi inni gracze w okolicy mówią to ja już nie wiem
Zależy od ograniczeń. Standardowo możesz mieć maksymalnie dwa rare, czyli dwa trebusze. Ale na wielu turniejach na małe punkty, np. na 1200 lub 1600 obowiązuje zakaz dublowania rare, wtedy wchodzi tylko jeden.
że też muszę tu coś napisać...
BSBk na ojro może zabrać magiczne klamoty do 50pkt lub szmate do 100pkt w który z tych limitów wchodzą virtue.. ??
Przykładowo na Virtue wydaje 30pkt więc zostaje mi 20 na kosę czy może virtue nie wlicza się w ten limit.. ??
Odpowiedz jest zapewne banalna ale mi się nie chce...
Opcja pierwsza: nie bierzesz magicznego obrusa, masz 50 punktów na zabawki i cnoty.
Opcja druga: bierzesz magiczny obrus, masz 50 punktów na dowolną cnotę.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Witam po długiej przerwie. Rozważam obecnie powrót do WFB i wybieram armię, zastanawiam się nad Bretonią z której zostało mi jeszcze sporej modeli. Która edycja podręcznika jest na dzień dzisiejszy aktualna? Nie mogę znaleźć 8mej więc zakładam że 7ma? Czy 8ma jest gdzieś na horyzoncie?
Zgadzam się z przedmówcą. Ja jakiś rok temu zaczynałem i też krążyły pogłoski o nowym booku, ale rozsądni ludzie na niniejszym forum mi wprost powiedzieli, że nie ma co czekać. Tak zrobiłem i nie żałuję. W każdym razie było to rok temu, a dylemat miałem podobny, co Ty, więc chyba nie ma się co zastanawiać
Najwcześniej nowego AB spodziewał bym się po zakończeniu serii end of times (i wprowadzeniu 9 ed). Zresztą mozesz spokojnie zacząć zbierać Bretkę bo choćby wyszedł nowy AB to wątpie żeby uniemożliwił on granie konkretnymi oddziałami
Clark - jak wyjdzie nowy AB to się może wszystko zmienić. Np. ostatni podręcznik do elfów dosłownie zwarzywił wszystkie leśne duchy i teraz próżno ich szukać na stołach.
Ale na nowy podręcznik przyjdzie pewnie i pół roku poczekać, ja bym kupował i się nie przejmował.