Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
@Janus
Dokladnie tak mowisz, z tym, ze w FAQ do 7edycji, sugerowali 40x40, ale zastrzegali sie,z e fantazja graczy nie zna granic.
Pytanie: Howling Wind, nie dziala na wrogie Skaveny w 'mirrorze'? W opisie czaru, jest informacja, ze to czarodziej steruje, ale z drugiej strony napisano, ze nie dziala na Skavenskie bronie.
Dokladnie tak mowisz, z tym, ze w FAQ do 7edycji, sugerowali 40x40, ale zastrzegali sie,z e fantazja graczy nie zna granic.
Pytanie: Howling Wind, nie dziala na wrogie Skaveny w 'mirrorze'? W opisie czaru, jest informacja, ze to czarodziej steruje, ale z drugiej strony napisano, ze nie dziala na Skavenskie bronie.
Plague banner może pozwolić przerzucić To Woundy z impactów, albo z Wrecker Attack, furmanki?
nie, nie jest. modele plague monków jest uzyte
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Miscatonic
- "Nie jestem powergamerem"
Jeśli broń nie ma określonej siły (shock-prod dla master mouldera)to w walce biorę pod uwagę siłę ze statystyk postaci?
czy cheftein ze sztandarem może iść w oddziale szczurów i poganiaczy?
Za FAQ do SkavenowMiki_88 pisze:A plague monk crew z furmanki dosteje przerzuty ?
Q: Do the Plague Monk crew on the Plague Furnace benefit from
the effect of the Plague Banner? (p110)
A: Yes.
Tak, sila postaci. I nie widze przeciwskazan dla Chieftaina, jednakze, bedzie musial isc z przodu, znaczy w pierwszym szeregu.Miscatonic pisze:Jeśli broń nie ma określonej siły (shock-prod dla master mouldera)to w walce biorę pod uwagę siłę ze statystyk postaci?
masz mr wszystko w unit
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Miscatonic
Czy zabójczy cios działa na doomwheela? I w ogóle na machiny wojenne , rydwany itp?
I co oznacza zapis " Ochrona pancerza -2" w statystykach rattling gun?
I co oznacza zapis " Ochrona pancerza -2" w statystykach rattling gun?
- Miscatonic
Ale te -2 sumuje się z modyfikatorem za siłę strzału (np. siła strzału 4), czy ochrona pancerza ma wówczas modyfikator w sumie -3?