Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Witam
Czy jak bohaterowi z gromril armour dam master rune of gromril to mam save 3+, to gdy kupię mu shielda to nic to nie da, tak? Chce się upewnić.
Pozdrawiam
Czy jak bohaterowi z gromril armour dam master rune of gromril to mam save 3+, to gdy kupię mu shielda to nic to nie da, tak? Chce się upewnić.
Pozdrawiam
Jeśli masz na myśli 1+, to owszem, zgadza się
Master Rune of Gromril daje save 1+ a nie +1 do save'a.
Master Rune of Gromril daje save 1+ a nie +1 do save'a.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Z podręcznika.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Jak chodzę klockiem 5x5 lub 5x6 i nie zmieniam szeregów to mam filler 3x3 (zamiast 9 chłopa) i jest wygodny.Kroon pisze:Takie pytanko : Chcę zrobić filer do ironów, jakiej wielkości go radzicie wykonać ? Na 6 podstawek nie będzie za duży? Zaznaczam,że oddział razem z tym filerem ma liczyć 25 ironów.
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
2x3 będzie lepszy, bo pozwala bez problemu rozwinąć się w 2 szeregi.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Mam pytanie : jak wykonać ładny i wygodny filer 2x2 muszkieterów krasnoludzkich ( nie wiem co na nim zrobić , jakieś pomysły ? )
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Beczka piwa rozwiązaniem na wszystko.
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Moja trzydziestka old grumblersów a każdy z kuflem w łapie daje +1. Jeszcze oprócz beczki ławeczka a na niej wypoczywający piwosz /kiedyś filler-minitawernę widzałem, w googlach, ale zawsze/.Slayer Zabójców pisze:Beczka piwa rozwiązaniem na wszystko.
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Dalej możesz, tylko najlepiej, żeby figurki były pomalowane i wyróżnialy się jakoś od zwykłych warriorów, ale 7 ed longi dalej są oficjalnymi figurkami GW, co prawda 2x brzydsze od 6 i 8 ed. odpowiedników
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Wystarczy, że wojownikom pomalujesz brody na siwo/biało i dasz troche więcej złotych zdobien i już masz longów, a co do tanich alternatyw to polecam Avatars of War Doomcrushers, 30 hammererów w cenie 10 z GW, a też są gięci!
-
- Chuck Norris
Są, ale tylko 4.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Czy zasada Ancestral Grudge daje możliwość losowania hejta przy każdej armi czy tylko przy orkach i skavenach ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.