Witam,
Warhammerem interesowałem się od wielu lat...ale z braku czasu i posiadaniem innym zainteresowań, hobby moje skończyło sie tylko na paru regimentach HE, których nigdy nie pomalowałem...
Malowaniem figurek(Lotra) zajmowałem się około 8/9 lat temu(w okresie gimnazjum)...co prawda prze okres mojej pauzy poświęciłem się innej sztuce artystycznej, tak więc nie miałem całkowitego zastoju z farbami
W wątku tym będę wstawiał co jakiś czas skończone przeze mnie prace figurek , na początkowym etapie nie zamierzam modeli za bardzo konwertować, kombinować z podstawkami czy wprowadzać fikuśne zestawy barw, ale raczej trzymać się tych "fajnych" Gameworkshopowych palet.
Na zakończenie powiem, że w najbliższym czasie 80% modeli będzie z HE, parę oddziałów skavenów z IoB i poszczególne modele z innych ras.
P.S krytyka i porady bardzo ale to bardzo mile widziane
Na pierwszy strzał idzie 1 model rat ogra z IoB( zdjęcia niestety fatalne, z czasem bardziej popracuję nad ich jakością)
Nowy gracz/"artysta" Ekierka
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Nowy gracz/"artysta" Ekierka
Ostatnio zmieniony 13 lis 2014, o 17:44 przez Ekierka, łącznie zmieniany 1 raz.
"Artysta" przez duuuuuże Aaaaa
Yaaaaaaaaaaaaawn....
Na tym zdjęciu nic nie widać....Skoro chwalisz się, że poświęciłeś się innego rodzaju sztuce to pokaż efekty - to co tu widać, na figurkach, to nic...Poziom Tt, nic więcej, który ciężko komentować...Miliony osób robią to nie nazywając takiego malowania artyzmem..
Więc albo zmień temat, albo pokaż coś naprawdę dobrego....
Yaaaaaaaaaaaaawn....
Na tym zdjęciu nic nie widać....Skoro chwalisz się, że poświęciłeś się innego rodzaju sztuce to pokaż efekty - to co tu widać, na figurkach, to nic...Poziom Tt, nic więcej, który ciężko komentować...Miliony osób robią to nie nazywając takiego malowania artyzmem..
Więc albo zmień temat, albo pokaż coś naprawdę dobrego....
konwertowaćkonwersować
- Kacpi 1998
- Masakrator
''konwersować'' chyba konwertować
co widać? schludne malowanie bez udziwnień z rozjeśnieniami i estetyczną podstawkę
oby tak dalej, jak trochę potrenujesz będzie świetnie, działaj dalej
co widać? schludne malowanie bez udziwnień z rozjeśnieniami i estetyczną podstawkę
oby tak dalej, jak trochę potrenujesz będzie świetnie, działaj dalej
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Nie jest źle. Ogarnij zdjęcia w picasie czy w podobnym programie.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Tak, tak,konwertować ..wkradł się byk ;D
Druchii ---Skoro chwalisz się, że poświęciłeś się innego rodzaju sztuce to pokaż efekty- niczym się nie chwalę... celem mojego wpisu było przedstawienie mnie jako osoby która ma już jakieś tam drobne pojęcie na temat malowania figurek...nigdy w życiu nie nazwałbym się artystą ;O
Druchii ---Skoro chwalisz się, że poświęciłeś się innego rodzaju sztuce to pokaż efekty- niczym się nie chwalę... celem mojego wpisu było przedstawienie mnie jako osoby która ma już jakieś tam drobne pojęcie na temat malowania figurek...nigdy w życiu nie nazwałbym się artystą ;O
- Kacpi 1998
- Masakrator
i nie prawda, że nie ma się czym chwalić bo są gorsze malunki na tym forum a warto wrzucać nawet słabe figsy choćby dla zbierania rad i pokazania progresu
Dobre kable i kamień - chociaż fajnie by było je bardziej podświetlić. Skóra - wash'a dużo a mało podświetleń. Może postaraj się trochę rozjaśnić bardziej wypukłe elementy. Podobnie futro - czubki by się przydało i krawędzie odróżnić.
Poza tym - schludnie.
Poza tym - schludnie.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Malowanie całkiem spoko, aczkolwiek dużo pracy jeszcze przed Tobą. Uczepiłbym się tylko tej jednolitej barwy, futro można by np zrobić ciemno szare, czy użyć bardzo ciemnego brązu, żeby się nieco odróżniało od reszty. Skórze przydałoby się jeszcze trochę rozjaśnień. To tylko taka luźna sugestia - co złego to nie ja
pozdrawiam.
pozdrawiam.