Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Tak zapomina i to jest w tym najlepsze HE seer bez czarów
Reyki tłukli mi że w opisie przedmiotu jest power/dispel dice więc kostki zmagazynowane powera mogą być wyłącznie kostkami powera nie mogą być dispela. Ja mówię że ten przedmiot był w 6 edycji i wszyscy grali że można przenosić i zamieniać. Oni na to: To jest 7 edycja i nic nie jest takie oczywiste. Jako że była to bitwa towarzyska pozwolili mi dalej grać normalnie... Ale wcześniej poszła wiązanka PG i wałkarzy... Nie daj Bóg aby to wyszło na turnieju... chyba by mnie zlinczowali.
Reyki tłukli mi że w opisie przedmiotu jest power/dispel dice więc kostki zmagazynowane powera mogą być wyłącznie kostkami powera nie mogą być dispela. Ja mówię że ten przedmiot był w 6 edycji i wszyscy grali że można przenosić i zamieniać. Oni na to: To jest 7 edycja i nic nie jest takie oczywiste. Jako że była to bitwa towarzyska pozwolili mi dalej grać normalnie... Ale wcześniej poszła wiązanka PG i wałkarzy... Nie daj Bóg aby to wyszło na turnieju... chyba by mnie zlinczowali.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Nie można tego ukraść.
Tak samo jak nie można ukraść inkantacji.
Boundów nie da rady.
Tak samo jak nie można ukraść inkantacji.
Boundów nie da rady.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Teraz trochę teohammera.
Koszt
5 Pistolliersów z Outriderem z powtarzalnym pistoletem i muzykiem koszt 114 pkt
5 Outridersów z muzykiem koszt 113 pkt
1:1
Zasięg
Pistolliersi 8' pistoletu + 16' ruchu= 24'
Outridersi 24' strzelby
Celność
Pistolliersi 8x5+ i 4x4+ -> 46,(6)%
Outridersi 15x5+ -> 50%
Różnica za mała aby mieć znaczenie
Zasady specialne
Pistolliersi: Zasada pistoletu (brak minusów za strzał po ruchu, i zawsze strzela w odpowiedzi na stój i strzelaj), fast cavalery, (po pozorowanej ucieczce może się poruszyć i strzelać)
Outridersi: Dobry ekwipunek dla Chempiona (trochę drogi), fast cavalery (po pozorowanej ucieczce nie mogą strzelać)
Według mnie
1:0
Wynik
4:3 dla Pistoliersów.
Moje uwagi:
Brakuje mi dla Pistolliersów jak i Outriderów heavy armoura we fluffie jak i na figurce mają a w zasadach nie, sprawiło by to, że Outridersi z bardingiem i heavy armourem czyli savem na 3+ byli by ciekawą jednostką.
Moje dane to czysta teoria trzeba wziąć pod uwagę, że Pistolliersi muszą się bardziej zbliżyć do przeciwnika więc będzie na nich skierowane jednostki strzelające, więc trzeba umieć ich chować tak aby nie wyparowali.
Natomiast Outriderami trzeba uważać na szarże, bo po ucieczce są bez użyteczni.
Koszt
5 Pistolliersów z Outriderem z powtarzalnym pistoletem i muzykiem koszt 114 pkt
5 Outridersów z muzykiem koszt 113 pkt
Zasięg
Pistolliersi 8' pistoletu + 16' ruchu= 24'
Outridersi 24' strzelby
Celność
Outridersi 15x5+ -> 50%
Różnica za mała aby mieć znaczenie
Zasady specialne
Pistolliersi: Zasada pistoletu (brak minusów za strzał po ruchu, i zawsze strzela w odpowiedzi na stój i strzelaj), fast cavalery, (po pozorowanej ucieczce może się poruszyć i strzelać)
Outridersi: Dobry ekwipunek dla Chempiona (trochę drogi), fast cavalery (po pozorowanej ucieczce nie mogą strzelać)
Według mnie
1:0
Wynik
4:3 dla Pistoliersów.
Moje uwagi:
Brakuje mi dla Pistolliersów jak i Outriderów heavy armoura we fluffie jak i na figurce mają a w zasadach nie, sprawiło by to, że Outridersi z bardingiem i heavy armourem czyli savem na 3+ byli by ciekawą jednostką.
Moje dane to czysta teoria trzeba wziąć pod uwagę, że Pistolliersi muszą się bardziej zbliżyć do przeciwnika więc będzie na nich skierowane jednostki strzelające, więc trzeba umieć ich chować tak aby nie wyparowali.
Natomiast Outriderami trzeba uważać na szarże, bo po ucieczce są bez użyteczni.
znaczy co drogie ekwipunek czy champion??Sa!nt pisze: Outridersi: Dobry ekwipunek dla Chempiona (trochę drogi)
bo ten eq to mamy prawie cały darmowy a HLR za dodatkowe 5p
tak jak juz pisalem dobrze sprawdza się na wszelkich magów ten champion
i zapomniałes ze outridersi mają wiecej hitów bo mogą miec 3x5=15- bez championa
a pistolersi 2x4=8 8+4=12 z champioonem co ma powtarzalny pistolet i zwykły pistolet
Jak dla mnie champion za 16 pkt i to trochę drogo i jeszcze trzeba mu dokupić hochlanda za 5 pkt co daje razem 21 pkt.tedzio pisze:znaczy co drogie ekwipunek czy champion??
Z drugiej strony bez problemu wydaje 17 pkt na championa Pistolliersów, bo wiem, że poważnie zwiększa skuteczność ostrzału oddziału.
tedzio pisze:i zapomniałes ze outridersi mają wiecej hitów bo mogą miec 3x5=15- bez championa
a pistolersi 2x4=8 8+4=12 z championem co ma powtarzalny pistolet i zwykły pistolet
Ja nic nie zapomniałem, ilość strzałów nie jest ważna, ważna jest ilość strzałów trafionych. Przeczytaj jeszcze raz podkreślony fragment i zauważysz wszystko.Sa!nt pisze:Celność
Outridersi 15x5+ -> 50%
Nie, niemają. Zgodnie z rulebookiem 7 edycyjnym jednostki nie mogą używać dwóch broni do walki wręcz gdy jeżdżą konno czy na innych bestiach. Brakuje mi u nich także zasady fusillade.karlee pisze:No i jeszcze pistoliersi maja dodatkowy atak w hth.
PS: Dlaczego Reyki jesteś zawsze szybszy Skomentuj moje porównanie Pistolliersów i Outriderów.
Zaiste porównanie trafne.
Pistoliersi pomimo utraty 2 najfajniejszych zasad są ciekawszą opcją od Outriderów.
Do szczęścia mi brakuje jednego-pistoliersi w Core a Outriders w Special.
Pistoliersi mają fajniejsze zastosowanie taktyczne.(o ile przeciwnik nie ma sporej ilości strzelców)
Pistoliersi pomimo utraty 2 najfajniejszych zasad są ciekawszą opcją od Outriderów.
Do szczęścia mi brakuje jednego-pistoliersi w Core a Outriders w Special.
Pistoliersi mają fajniejsze zastosowanie taktyczne.(o ile przeciwnik nie ma sporej ilości strzelców)
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Według fluffu są to młodzi chłopcy pochodzący ze szlachty, którzy w ten sposób uczą się zanim dostaną zaszczytu wejścia do rycerstwa. Więc dlaczego jest ich mniej niż rycerzy? Jakby się tak stało jak mówisz to chyba bym zmienił zdanie na temat Grahama. A jak koncert życzeń, to gdyby inżynier miał BS5 i miał zasadę, że jedna maszyna przechodzi do corów albo moździerz gdy inżynier jest w armii był 2 na slot to też byłbym bardzo szczęśliwy. Nie trzeba wymyślać mechanicznych koni aby mi dogodzićReyki pisze:Do szczęścia mi brakuje jednego-pistoliersi w Core a Outriders w Special.
Ja nic nie zapomniałem, ilość strzałów nie jest ważna, ważna jest ilość strzałów trafionych. Przeczytaj jeszcze raz podkreślony fragment i zauważysz wszystko.[/quote]Sa!nt pisze:Celność
Outridersi 15x5+ -> 50%
Kiepskie porównanie, bo celność moze średnio taka sama, ale wiekszy potencjał. Jak dobrze rzucisz outami to masz 15 hitów, jak dobrze rzucisz pistoliersami to masz troche mniej
Wiesz jestem tylko matematykiem i nie wierzę w szczęście czy pecha, istnieje tylko prawdopodobieństwo a sytuacja o której mówisz czyli trafi wszystkie 15 strzałów zdarza się raz na 235092492288 razy. Pozostaje mi życzyć Ci powodzenia. I dobrych rzutów.trikk pisze:Kiepskie porównanie, bo celność moze średnio taka sama, ale wiekszy potencjał. Jak dobrze rzucisz outami to masz 15 hitów, jak dobrze rzucisz pistoliersami to masz troche mniej Wink
PS: Porzucaj kostkami, zauważysz że skuteczność ich jest taka sama, zazwyczaj trafia 5.