Bless vs Tutajec (O&G vs WE)
Moderator: RedScorpion
Re: Bless vs Tutajec (up.13.11.2014)
Bless, słoneczko, czy te wszystkie figurki są Twoje?
Kacper ma rację. Burda nie nastawia sie na walkę, ale na przeżycie. Do walki wziął tarczę, wiec ma sejwa na 1+ z rerrolem. W pierwszej turze miałby tylko S6 - za mało, żeby na raz dobic smoka. Wiec biorę na przeczekanie.swieta_barbara pisze:Smoka by raczej nie złożył, więc liczy pewnie na to, że sam nie siądzie do końca gry.
Potwierdzam. Obie armie.Druchii pisze:Bless, słoneczko, czy te wszystkie figurki są Twoje?
A mimo to, wciaz jeszcze jestem w stanie Was zaskoczyć nowymi modelami w raportach.
Lepiej przetrzymać i liczyć na kontre albo brejka po nabiciu CR na hawkach. Szaman rzuca piąchy, dostawia się do hawków i brejkswieta_barbara pisze:Smoka by raczej nie złożył, więc liczy pewnie na to, że sam nie siądzie do końca gry.
Z drugiej strony jak Tomek wreszcie dobrze kulnie na magie to wejdzie 5tka z beasta na lorda i pozamiatane.
- swieta_barbara
- habydysz
Ta, z 5 ataków to faktycznie naskłada ich multum.
Ja bym tego shamana pchał w smoka raczej, to już ostatnia magia Tomka.
Ja bym tego shamana pchał w smoka raczej, to już ostatnia magia Tomka.
- swieta_barbara
- habydysz
Bęcki Cię tym razem nie ominą.
Łuki posadzą pajonka, smok posadzi Burdę, smok ustoi brejka, trolle znów obleją głupotę, no ogólnie kraby i rdza z tych Twoich zielonych zostaną
Żeby nie było, kibicuję wciąż monochromatycznym, ale kości Cię nie głaszczą.
Łuki posadzą pajonka, smok posadzi Burdę, smok ustoi brejka, trolle znów obleją głupotę, no ogólnie kraby i rdza z tych Twoich zielonych zostaną
Żeby nie było, kibicuję wciąż monochromatycznym, ale kości Cię nie głaszczą.
przerywać w takim momencie?!
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Ostatnio przerwal w gorszym
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Orki g*o nabiją na hawkach - mając po 2A S3 na głowę, bez supportów... już więcej robią te hawki - dają tył, blokują reformy i lepiej rany nabijają.c4h10 pisze:Smok dobije Burdę, dzikusy nabiją rany na warhowkach, wygrają o muzyka i połamią oba oddziały.bless pisze:Dodana piąta tura orków. Jakie przewidywania co do rozwoju wypadków, Panowie?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Piękna sprawa! Warhammer at its best Zawsze to powinno tak właśnie wyglądać
Jedyne co mogłoby jeszcze bardziej uatrakcyjnić grę (ja sam staram się o to we wszystkich swoich dużych bitwach) to obecność jakiegoś scenariusza - zaimplementowanie 40stkowej walki o cele/elementy terenu albo Warmachinowej o strefy byłoby ciekawym smaczkiem nie wymagając żadnych drastycznych zmian ani pamiętania miliona zbędnych szczegółów.
Jedyne co mogłoby jeszcze bardziej uatrakcyjnić grę (ja sam staram się o to we wszystkich swoich dużych bitwach) to obecność jakiegoś scenariusza - zaimplementowanie 40stkowej walki o cele/elementy terenu albo Warmachinowej o strefy byłoby ciekawym smaczkiem nie wymagając żadnych drastycznych zmian ani pamiętania miliona zbędnych szczegółów.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins."
- swieta_barbara
- habydysz
Tak tak Tomek, a kiedyś mówiłeś o sobie Król Lasu.Tylko flaki wymieszane z kawałkami blachy. Dzik też się nie uchował - przykro mi miłośnicy zwierząt.