ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Re: Draft 1

Post autor: cichy »

No ja ich nie mam, żeby nie było :P

@Spawn A Putridy zostały żywcem wyciągnięte z booka WoCh? Nie wydali ich przypadkiem w WD? :roll:
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

daemon prince nigdy nie byl greater daemonem.

te zawsze byly 4. Po jednym na kazdego boga.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Wydali je w WD, a poprawiona wersja ich zasad została wydana w End Times: Glotkin. Przez głupi błąd w WD, wszyscy uważają że powinni być w każdej armii chaosu. A są w każdej armii tylko jak jest Legions of Chaos. Tak samo jak Casket jest z VC w Undead Legions.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Aż tak przegieta jest ta jednostka by jej niedopuszczac? W wochu i tak by stali na półce. A co wydali w White dwarfie rzecz święta, póki tego nie zmienią w faq.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Mogą se być. Jakiś substytut bestii w demonach musi być. W końcu będzie można dawać flee, nie tylko furiami, jak lidder.

Awatar użytkownika
Evazan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Evazan »

Nie wiem czy to było ale czy Warshrine w WoChu liczy się do limitu chariotów?

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

tak, liczy się
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie, nie liczy się.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

to uniq więc imo nie
Obrazek

Kofta

Post autor: Kofta »

W AB pisze, że trooptype warshrine'a to chariot, więc czemu miałby się nie liczyć?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

bo zapewne jak Kudłaty ogarnie że to chariot to dopisze excluding warshrine;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Kofta

Post autor: Kofta »

Raczej wszyscy wiedzą, że chodziło im głownie o core'owe charioty. No ale chyba tak czy siak dopóki zapis nie zostanie zmieniony warshrine'y się liczę do tej puli

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

to jeszcze domyślać się mamy o co komu chodziło??? w armybooku pisze jak byk że Warshrine ma troop type CHARIOT a na potrzeby ruchu jest piechotą. Także jeśli zapis mówi o chariotach to warshrine jest chariotem. Dla mnie zapis jest jednoznaczny na tą chwilę. Jak im chodzi o corowe charioty to niech zmienią na - Each Core Chariot after the second – 1 choice
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
raat
Mudżahedin

Post autor: raat »

IMO skaveny dostały mnóstwo fajnych opcji, z czego się cieszę. Nareszcie będzie można pokombinować w różnych wystawieniach, a nie tylko standardowe jedno różniące się lordami lub jednym rarem.

Demony za to niestety pocięli bardzo mocno - jakby było 5 wyborów, to nadal by były pocięte, ale dawałoby to więcej opcji, bo standardowe wystawienia na poprzednie EURO miały zwykle 7-9 wyborów (GD z deathem to 3 wybory, 7 bestii wg obecnego EURO to 3 wybory, cannon to 1, dwa unity much to 2, plus ewentualny spam pink horrorów).

Takim sposobem możnaby wrzucić GD, unit much, 6 bestii i cannon, a teraz masz tylko opcje wystawić GD (bo jakaś magia MUSI być) i tak naprawdę 3 wybory - 10 bestii albo 6 bestii i cannon/muchy albo 2 bestie i cannon i muchy, chyba że ktoś lubi grać do tego na pinkach, to ma jeszcze trudniejszy wybór (ja zwykle wstawiam 1-2 unity).

Awatar użytkownika
Bolesław

Post autor: Bolesław »

crovaxus pisze:to jeszcze domyślać się mamy o co komu chodziło??? w armybooku pisze jak byk że Warshrine ma troop type CHARIOT a na potrzeby ruchu jest piechotą.
Kutwa, na potrzeby wszystkiego jest piechotą -.-
Łatwe zamki są jak łatwe laski - brzydkie i puste w środku.
Złota myśl Bolesława Chrobrego

źródło: nonsensopedia :3

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Wszystkiego? to można go stompowac? I zabijac KB?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

ubertechie pisze:
saint.barbara pisze:Does the WoC chariot comp includes Gorebeast Chariots and Warshrines?
From memory and its is late, I am in a different continent to usual and I have jet lag so I could be wrong, but this needs to be reworded to be core chariots only.

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

W booku jest jasne, że jest chariotem ale nie ma swiftsride i impact hitów, a podczas zdawania dangerous terrain test jest uznawany jako piechota.

Czyli:
crovaxus pisze:na potrzeby ruchu jest piechotą
Też jest trochę błędne bo według tego zapisu mógłby maszerować, a nie może -_-(szkoda)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

chodziło mi iż nie zdaje DT, nie ma impactów i tych cudów jakie ma chariot. Przepraszam że nie dopisałem i dałem paru osobom możliwość do zrobienia Facepalm :mrgreen: .. Co nie zmienia faktu że ma troop type chariot a nie unique

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

raat pisze: chyba że ktoś lubi grać do tego na pinkach, to ma jeszcze trudniejszy wybór.
Ja to nazywam challange :wink:

Mam do wyboru jeszcze bardziej ściętą chadecję (czego w ogóle nie rozumie, to nie była OP armia), więc trzeba się cieszyć że coś tam da się złożyć z tego dochu. Jednak też sugerowałbym lekki luz - danie 5 punktów, a 2 cannony niech nadal zajmują wszystkie.

Monstertrucka to nie tyka, a jak ładnie może wyglądać na stole! :D Jeszcze nigdy nie wygrałem żadnej nagrody hobbysty, a tu jest szansa!
3x blodek/4x DP
2x SG
pinki
:twisted: :twisted: :twisted:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

ODPOWIEDZ