ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
Re: Draft 1
i też taka luźna pierwsza myśl odnośnie HE i ich bolców
moim skromnym zdaniem winny zabierać punkcik od 3 dopiero, gdyż:
-przy złożeniu kawaleryjsko-smoczym, czyli BotWD na koniu+przynajmniej 3 mounted herosów(w tym dwa smoki przykładowo) nie ma wyboru żadnego w rarze oprócz feniksa, który się i tak pięknie mieści.
-nawet jeśli będzie w takim złożeniu (mounted), SD,Arcy na koniu, podobnie BSB i feniks to czy 2 bolce aż tak dużo zmieniają? Można się zastanawiać ale nie sądzę, a otworzy to większy wybór, na pewno nie przeginając.
Ale i tak mi się draft nr1 mega podoba
moim skromnym zdaniem winny zabierać punkcik od 3 dopiero, gdyż:
-przy złożeniu kawaleryjsko-smoczym, czyli BotWD na koniu+przynajmniej 3 mounted herosów(w tym dwa smoki przykładowo) nie ma wyboru żadnego w rarze oprócz feniksa, który się i tak pięknie mieści.
-nawet jeśli będzie w takim złożeniu (mounted), SD,Arcy na koniu, podobnie BSB i feniks to czy 2 bolce aż tak dużo zmieniają? Można się zastanawiać ale nie sądzę, a otworzy to większy wybór, na pewno nie przeginając.
Ale i tak mi się draft nr1 mega podoba
ja również dlatego nie narzekam
po prostu moja nowa koncepcja złożyła się sama ot tak!
Jednak może kiedyś chciałbym mieć wybór pomiędzy feniksem a dwoma bolcami i czymś jeszcze (orzełki?)
albo jeden bolec i drugi mag itp.
po prostu moja nowa koncepcja złożyła się sama ot tak!
Jednak może kiedyś chciałbym mieć wybór pomiędzy feniksem a dwoma bolcami i czymś jeszcze (orzełki?)
albo jeden bolec i drugi mag itp.
Crusader pisze:Teraz to można mieć chyba antka na froście, stardraga, 2 frosty w rare. Right?
pozdro
si
ale problem będzie ze scrolem, bo bsb się przydaje jednak
GRamy standardowy meeting z jednym wyjątkiem, nie ma rzutu na rezerwy. Scenariusze dostaną rewording, jest w tym za dużo skrótów myslowych.RedScorpion pisze:Czy zapisoznacza, że jedyne co bierzemy z tego scenariusza to strefy wystawienia a samo wystawianie oddziałów jest jak w Battleline?Kod: Zaznacz cały
2: Meeting engagement (no reserve rolls, all units deploy on the board as normal)
Czy w B&G obowiązują takie strefy wystawienia jak w RB?
Tak jak podklejał Św. Barbara zmienimy w kolejnej iteracji na core chariots.Evazan pisze:Nie wiem czy to było ale czy Warshrine w WoChu liczy się do limitu chariotów?
Taaa. 3x smok w WE, 3xwampir morderca w VC, 2xStradragon + feniks w HE, 3xGUO/4DP w DoCH; 3DP w WoCH itd itp.Crusader pisze:Teraz to można mieć chyba antka na froście, stardraga, 2 frosty w rare. Right?
pozdro
Wniosek nasuwa mi się sam: ograniczyć pulę punktów do wydania na sloty lord i hero do max 50% (razem oba sloty) i w połączeniu z nowym compem wyjdą fajne rozpy. Inaczej będziemy widzieć takie właśnie potworki.
oddziałem 450 pkt white lionów (ok 27miu) z bannerem biorę 3 DP na klatę
Wniosek błędny.Królik pisze:Wniosek nasuwa mi się sam: ograniczyć pulę punktów do wydania na sloty lord i hero do max 50% (razem oba sloty) i w połączeniu z nowym compem wyjdą fajne rozpy. Inaczej będziemy widzieć takie właśnie potworki.
Wyjdzie to samo co było dotychczas
Chyba po to te zmiany wyszły aby coś się zmieniło i ruszyło do przodu.
Może przestańmy być Polakami (czyt. WIECZNYMI MARUDAMI ) i dajmy temu compowi szansę ?
KE??Taaa. 3x smok w WE
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Fak!swieta_barbara pisze:Siostry
Zapomniałem, że w tej grze jest coś takiego jak imienni
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Wystarczy nowy comp + scenariusze + 50% na bohaterów w sumie i już mamy zupełnie inną grę. IMO ciekawszą i bardziej taktyczną niż hero-hammer.Luc pisze:Wniosek błędny.Królik pisze:Wniosek nasuwa mi się sam: ograniczyć pulę punktów do wydania na sloty lord i hero do max 50% (razem oba sloty) i w połączeniu z nowym compem wyjdą fajne rozpy. Inaczej będziemy widzieć takie właśnie potworki.
Wyjdzie to samo co było dotychczas
Chyba po to te zmiany wyszły aby coś się zmieniło i ruszyło do przodu.
Może przestańmy być Polakami (czyt. WIECZNYMI MARUDAMI ) i dajmy temu compowi szansę ?
Może przestańmy konstruktywne propozycje nazywac marudzeniem?
myslisz ze te 600 punktów tak to zmienia? Imo mozna sie przygotowac na herohammer co sprawi, że przestanie byc to optymalne złożenie.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dokładnie tak to powinno wyglądać. Masz dwa stardragony proszę bardzo nie masz dispela i bsb. 50% lords & heroes.Królik pisze:Taaa. 3x smok w WE, 3xwampir morderca w VC, 2xStradragon + feniks w HE, 3xGUO/4DP w DoCH; 3DP w WoCH itd itp.Crusader pisze:Teraz to można mieć chyba antka na froście, stardraga, 2 frosty w rare. Right?
pozdro
Wniosek nasuwa mi się sam: ograniczyć pulę punktów do wydania na sloty lord i hero do max 50% (razem oba sloty) i w połączeniu z nowym compem wyjdą fajne rozpy. Inaczej będziemy widzieć takie właśnie potworki.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Nikt się nie przejmuje tym waszym bolt action : P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."