End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Miałem bardzo dłuuuugą przerwę zarówno od forum, jak i od Warhammera... Ale powróciłem :D
Cóż względem nowych dodatków-Jestem nimi zachwycony. Fluf choć pogmatwany NARESZCIE wprowadza nową, świeżą historię. Przywróciło mi to chęć do grania :D
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Nie nie . Nie sama woda. Mydło i Woda już tak.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Bjouy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

Taaa wrzucili wieczorem khaina. Na co by się nie weszło, wyskakiwał komunikat sold out. Wieczorem przed premiera...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Spoiler z warseera
So there is a sample in the Itunes store of the End Times Khaine Book with the section on Malekith the Eternity King.

It goes through how everything that Malekith endured prior to walking through the flames was just a test from Asuryan. Won't go into that.

However at the end of this section it goes on to say how Teclis schemed to unmake the Great Vortex and use it's power to make eight chosen mortals the EQUAL of the chaos gods. Eight corresponding to the 8 lores of magic. He intended to bind Fire to Malekith thus completing his transformation into a "beacon of light and hope" but instead treachery and misfortune ended up binding Shadow to him instead.

So Malekith is the chosen of Shadow. Nagash of Death. Alarielle of Life. And perhaps Karl Franz is perhaps Light? That leaves us with Fire, Metal, Beasts, and Heavens. Hopefully one of the dwarf characters takes on one of these lores. I cannot imagine anything other than metal.

REALLY excited as to where this is going.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Żadnej nowej jednostki ani bohatera??? To jakaś kpina

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

przy tym z jaką prędkością wypuszczają kolejne booki EoT to się nie dziwię - piszący fluff musi chyba być na ostrych dragach i jeszcze elektropałką poganiany, ale rzeźbiarz i proces odlewania to już tak szybko się nie wyrobią z niczym fajnym :( a szkoda bo wyżej wspomniany dual kit Malekitha z Imrikiem sam bym kupił (o ile byłby zrobiony z głową i epicko) mimo że ostrouchami nie gram.

Serio mogliby to wydawać powoli z całym backupem, a nie strzelać książkami tak że ledwo jest czas jedną ogarnąć

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Po prostu na książkach więcej zarabiają niż na samych modelach, stąd takie a nie inne nowości.

Ciekawe, czy te książki na stronce GW są już rzeczywiście wyprzedane, czy to jakiś błąd po stronie GW. Jakby nie patrzeć gdyby nie limitowali tych najtańszych to pewnie sporo by ich sprzedali, a tak sami pozbawiają się potencjalnego zysku.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Chcieli pójść w kierunku elitarnych i limitowanych produktów to im się udało. Efekt będzie taki że wywindują tylko ceny na ebayu. Ale raczej dodrukują jeszcze wersji podstawowej , i zapewnie będzie wznowienie w miękkiej oprawie za kilka miesięcy.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

ma ktoś z Was White dwarfa? tam chyba trzeba szukać nowych jednostek a nie w klimatycznych książkach....

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

hypnotic pisze:Spoiler z warseera
So there is a sample in the Itunes store of the End Times Khaine Book with the section on Malekith the Eternity King.

It goes through how everything that Malekith endured prior to walking through the flames was just a test from Asuryan. Won't go into that.

However at the end of this section it goes on to say how Teclis schemed to unmake the Great Vortex and use it's power to make eight chosen mortals the EQUAL of the chaos gods. Eight corresponding to the 8 lores of magic. He intended to bind Fire to Malekith thus completing his transformation into a "beacon of light and hope" but instead treachery and misfortune ended up binding Shadow to him instead.

So Malekith is the chosen of Shadow. Nagash of Death. Alarielle of Life. And perhaps Karl Franz is perhaps Light? That leaves us with Fire, Metal, Beasts, and Heavens. Hopefully one of the dwarf characters takes on one of these lores. I cannot imagine anything other than metal.

REALLY excited as to where this is going.
Tak, tak, Kroq-Gar na beasta!!! :D
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Byqu pisze:Tak, tak, Kroq-Gar na beasta!!!
Bardziej bym obstawiał:
Metal - krasnoludy (Thorgrim ?),
Heaven - lizardy,
Beast - Ogry (Skrag ?),
Fire - zostaje Bretonia lub WE ale do żadnej rasy ta domena nie pasuje,
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

O ile krasnoludy pasują do metalu, to reszta zupełnie nie pasuje.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Mnie tam krasnoludy w ogóle nie pasują do magii :P

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Gdzie tam krasnalom do magii?! Metal dla chaos dwarfów! A jak to Teclisa rozdzielał to beast raczej dla wood elfów (z drugiej strony ewidentnie mu to rozdzielanie nie idzie patrząc na shadow).

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Stan pisze:Mnie tam krasnoludy w ogóle nie pasują do magii
Wiatry magii metalu jako jedyne są dostrzegane przez krasnoludy. Jeżeli krasie dostaną swego bohatera to będzie metal.
Dla lizaków, z tą ich artrologią to IMO heaven też jest pewny.
Co do reszty to trudno powiedzieć.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Rozmawiałem dziś w GW z ludźmi i proponują, by zgłaszać się do nich na dodruki Nagasha, Kheina itp. Postarają się wybębnić dodatkowy dodruk egzemplarzy dla sklepu. Może się im uda. Mowa oczywiście o warszawskim sklepie ;]
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Ma ktoś White Dwarf'a ? Jak elfy nie dostaną jednostki jak morghasty do undeadów i putridy do chaosu to będę się czuł strasznie oszukany.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Dopiero 1 tydzień ! Jeszcze z 2 będą pewnie ... ludzie cierpliwości :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Następny pewnie hobbit - skoro dali nowe modele do elfów, w następnej fali pewnie krasnale/zło.

ODPOWIEDZ