Mistrzostwa Łodzi,2400 ETC 23.11.2014

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Re: Mistrzostwa Łodzi,2400 ETC 23.11.2014

Post autor: Smiechu »

Dymitr pisze:@Jacek, Qc i inni

66 osób zgłoszonych lub wpłaconych. Dziękuję, dobrej nocy.
No i co?????

Zapewne jak byś nie zmieniał terminu to miałbyś nie 66, a przynajmniej 88.

Sam sobie zrobiłeś strzał w kolano.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

no i pstro!

Nie wiesz na ile strzal to w kolano był a na ile nie było innego wyjścia. A wiadomość zaadresowana do osób, które miały frajde z nabijania się.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Poszlibyście z uszczypliwościami gdzie indziej? :wink:

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Dymitr pisze:no i pstro!

Nie wiesz na ile strzal to w kolano był a na ile nie było innego wyjścia. A wiadomość zaadresowana do osób, które miały frajde z nabijania się.
To wysyłaj do adresatów PMki. Chyba od tego są.
Chyba, że chciałeś koniecznie by wszyscy zobaczyli twoje "Dziękuję dobrejnocy".
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Według mnie nic tylko się cieszyć, że mamy dwie duże imprezy adresujące różne oczekiwania graczy 8)

Dozoba w niedzielę, fajnie że całkiem sprawnie się wszystko udało zorganizować. To będzie sympatyczne pożegnanie draftu 2014.

Pokój!

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Mała informacja odnośnie gastro

http://www.portlodz.pl/pl-pl/store-locator

Jesteśmy z graniem rozstawieni pomiędzy Ikeą a Grycanem (to to największe na dole)
w pobliżu jeśli chodzi i jakiś obiad są następujące rzeczy:

-Tuż przy graniu w Ikei na piętrze ichniejsza knajpka. W przeliczeniu cena/jakość wychodzi super. z 10-12 można mieć obiad standardowy na masterze a wybór jest o wieeele szerszy
-Nieco dalej jest KFC, China restaurant i jakiś kebab, wszystkie 3 są obok siebie.
Dla bardziej wymagających polecam pobawić się na planie w knajpkach i popatrzeć co gdzie jest.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Sorry Panowie, ze tak pózno, ale do końca walczyłem o przyjazd,a zapowiada sie przedni turniej.
Z żalem, ale muszę zwolnić msc. :( Udanego turnieju
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

weźmie ktoś dla mnie miarkę calową na turniej? Nie mam dostępu do swojej a ch... się gra bez miarki
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

mnie niestety nie będzie
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
DracoPL
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: DracoPL »

Drukujecie rozpiski?

@Lazur, mogę wziąć jedną ekstra dla Ciebie.

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Rozpiski będą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Gratulacje dla Jacka , Lazura i Grishalka za Top 3!!!

Drobne Wałeczki na topie :)

Dzięki za fajny turniej. Szkoda, że żenująca w moim odczuciu ocena modelarska zepsuła odbiór fajnej imprezy. Nie mam pojęcia jakim cudem niektóre armie dostawały po 13, a niektóre po 8 pkt. Nie mówię tu akurat o swojej, choć uważam że dzięki waszym pseudo artystom - sędziom modelarskim straciłem miejsce na podium. A co ciekawe dwa lata temu dostałem nagrodę za najładniejszą armię grając prawie tymi samymi modelami.

Na następną tego typu imprezę poproście kogoś o ocenę modelarską kto ma o tym pojęcie. Dzięki

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Dzięki za turniej, było naprawdę fajnie... Strasznie się obawiałem gry w centrum handlowym ale wyszło świetnie... spoko miejscówka, ogrodzona, "bezpieczna" i w brew pozorom cicha mimo tego że w koło łaziło full ludzi... dobre nagłośnienie i ogólna organizacja... Niestety ocena hobbystyczna faktycznie pozostawiła spory "niesmak" chociaż kto jak kto, ja akurat nie mam co narzekać :P
Dzięki dla Marudera za fajny turniej, dla Ośmiornicy za kolejne miłe spotkanie no i oczywiście dla przeciwników za bitwy... w szczególności dla Nizioła któremu pokazałem że ogry nieźle strzelają, dobrze walczą i ZAJEBIŚCIE czarują :D

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Bobson pisze:Gratulacje dla Jacka , Lazura i Grishalka za Top 3!!!
Dzięki
W ocenie malowania zabrakło transparentności. Nikt nie wyjaśnił przy ocenie co za co i dlaczego.
Oceny z kosmosu to inna bajka. Faktycznie tak było
Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Lazur pisze:W ocenie malowania zabrakło transparentności. Nikt nie wyjaśnił przy ocenie co za co i dlaczego.
Oceny z kosmosu to inna bajka. Faktycznie tak było
Polecam się na przyszłość ;P
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Bobson pisze:Gratulacje dla Jacka , Lazura i Grishalka za Top 3!!!

Ale ze mnie gapa #-o Gratzy dla topu i dla Blessa za zasłużoną (moim zdaniem) hobbystykę :)
RIPlay pisze:Polecam się na przyszłość ;P
Coś w tym jest... :D

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Absolutnie niezrozumiała ocena hobbystyczna. Siebie pomijam - nie miałem jednej figurki i grałem pożyczoną, poza tym przy moim wyniku nie miałoby to większego znaczenia. Ale jestem w stanie zrozumieć rozgoryczenie niektórych graczy, którzy ewidentnie stracili w jej wyniku parę miejsc - i mowa tu o top 10 klasyfikacji końcowej. Nie chcę się wdawać w szczegóły moich wątpliwości oraz wskazywanie armii, które nie tylko w mojej opinii są ocenione za wysoko i za nisko, ale takiej oceny hobbystycznej jeszcze nie widziałem. Po opisie wymagań można by się było spodziewać profesjonalnej oceny. Tymczasem był to najsłabszy punkt tego turnieju i przykro mi, że muszę to powiedzieć - wypaczający wyniki Mistrzostw. I szkoda, bo cała reszta była zorganizowana naprawdę fajnie, a ja zagrałem trzy przemiłe gry z łódzkimi graczami. Dzięki Hoops, Sass, Marvin. Dziękuję organizatorom, ale proponuję przemyśleć formę oceny hobbystycznej - dziś nie zadziałała. I gratulacje dla topu oczywiście!
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Turniej ekstra, bardzo fajnie się bawiłem, pomimo że impreza była jednodniowa i byłem teamowym kierowcą (a wiadomo z czym to się wiąże :P). Dzięki dla przeciwników za fajne bitwy bez spinek :)

Organizacja bardzo dobra (pomimo drobnego poślizgu na początku), miejscówka również wypadła zaskakująco dobrze. No i te hot-dogi z IKEA opodal :D

Ocena modelarska w moim odczuciu total random. Armie spełniające kryteria na 10 dostają 6-7, armie spełniające założenia na 7 dostają 9-10. Jak nałożymy na to max 60 punktów z bitew i aż max 15 dodatkowych z modelarki to wychodzi niezła kupa z wynikami. Szczególnie, że przy tak małych różnicach punktowych pomiędzy graczami, gdzie jeden punkt ekstra z oceny modelarskiej (powtórzę imho totalnie randomowej) często oznaczał 5-7 miejsc w górę lub w dół.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Dębek pisze:
Dymitr pisze:no i pstro!

To wysyłaj do adresatów PMki. Chyba od tego są.
Chyba, że chciałeś koniecznie by wszyscy zobaczyli twoje "Dziękuję dobrejnocy".
adresaci nie śmiali się w pmkach, jak już kogoś się atakuje warto pamiętać, że można wyłapać zwrotkę
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Tak na szybko wyniki, co się tyczy kilku słów więcej, jutro :wink:

Obrazek

ODPOWIEDZ