End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera
Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm
Parę stron temu napisałem, że nowy fluff to gówno. Po podanie dokładnych newsów zmieniam zdanie, jest to wielkie gówno. Mam nadzieję, że to tylko taki funowy dodatek/alternatywna historia. Bo jak to wejdzie na stałe do świata wfb, to chyba czas będzie przerzucić się na inny system...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Straszliwe rozpaczacie. Nie można grać w czasach przed EOT? Dla mnie fluff jest ważny, ale sądzę, że można umieszczać się w różnych okresach. Spójrzcie na 40K i okres przed Herezją i w jej trakcie.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, o 15:05 przez dzikki, łącznie zmieniany 1 raz.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Poziom zmian, czytaj. absurdu jest tak duży, że ciężko się z nim pogodzić i racjonalnie uznać za obowiązujący kanon. Jesteśmy na etapie wyparciahypnotic pisze:Pod każdym względem jest cieżko z tym EoT. Grać z nim się normalnie nie da ale i wycofać z tego nie łatwo. GW poświęciło na to sporo środków i czasu, a do tego sprzedaje się wyśmienicie. I co, po kilku miesiącach startujemy od zera, nie było tematu? Oczywiście po GW można się spodziewać wszystkiego, ale logicznie jest zakładać że EoT zostanie z nami na dłużej. Jeśli jest kompatybilny z 9ed to będzie jej częścią.

przesada 
nikt nie zabroni składać armii tak aby była "czysta rasowo"

Ja wierzę w rozsądek ludzi którzy tworzą ograniczenia turniejowe i zrobią to tak, by miało to ręce i nogiKosa pisze:przesada

Wiadomo na razie to gdybanie bo 9 edycja póki co pozostaje w sferze plotek i ploteczek, ale jeśli 9 edycja ma ugruntowanie w 100% z EoT to te wszystkie armijne hosty wydaję się być całkiem realne.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, o 15:07 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ale płaczecie. Jak baby (bez urazy dla twardych Pań). Elfowie powinni mieć więcej godności. 

A tam, ja się tylko zastanawiam co oni tam palą. Chce GW mieszać to niech miesza, w końcu ich system. Czasami się tylko człowiek zastanawia jak to jest, że duża część Ulthuanu poszła za Malekhitem, bo 6k lat temu dotknęła go jawna niesprawiedliwość. Topił Ulthuan we krwi podczas kolejnych najazdów, ale wybaczmy mu to, cel miał przecież szczytny
Jeśli faktycznie w czasie ostatniego starcia pojawił się nawet duch Elthariona po stronie Malekhita, to niezła ironia biorąc pod uwagę 7 edycyjną historię oślepionego Elthariona

Jeśli faktycznie w czasie ostatniego starcia pojawił się nawet duch Elthariona po stronie Malekhita, to niezła ironia biorąc pod uwagę 7 edycyjną historię oślepionego Elthariona

Nie chodzi mi o sam pomysł wprowadzenia radykalnych zmian, ale to, że zrobili to całkowicie z dupy, nielogicznie i nierealistycznie. Z jakiej niby paki dziesiątki tysięcy elfów miałyby nagle przyłączyć się do odwiecznego wroga z którym walczą brutalnie od 6tys lat? Bo teclis im powiedział, że to była jakaś tam intryga? Super, zanihilujmy 80% własnej rasy, zatopmy swoją ojczyznę w imię tego, żeby znienawidzony wróg, który zabił setki/tysiące moich pobratymców/rodziny mógł posadzić tyłek na tronie... To się po prostu kupy nie trzyma.
To tak jakby się okazało, że chaos dwarfy tak naprawdę były poddawane próbie przez boga krasnoludów, a tak naprawdę były spadkobiercami dziedzictwa całego rodu. I teraz krasnoludy dzielą się na 2 części, część pomaga chaośnikom, a druga część z nimi walczy. Please...
To tak jakby się okazało, że chaos dwarfy tak naprawdę były poddawane próbie przez boga krasnoludów, a tak naprawdę były spadkobiercami dziedzictwa całego rodu. I teraz krasnoludy dzielą się na 2 części, część pomaga chaośnikom, a druga część z nimi walczy. Please...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Dobrze powiedziane.Andrzej pisze:Nie chodzi mi o sam pomysł wprowadzenia radykalnych zmian, ale to, że zrobili to całkowicie z dupy, nielogicznie i nierealistycznie. Z jakiej niby paki dziesiątki tysięcy elfów miałyby nagle przyłączyć się do odwiecznego wroga z którym walczą brutalnie od 6tys lat? Bo teclis im powiedział, że to była jakaś tam intryga? Super, zanihilujmy 80% własnej rasy, zatopmy swoją ojczyznę w imię tego, żeby znienawidzony wróg, który zabił setki/tysiące moich pobratymców/rodziny mógł posadzić tyłek na tronie... To się po prostu kupy nie trzyma.
Najgorzej bo leci do mnie książka Khain, którą jakoś nagle straciłem ochotę czytać, wiedząc jakiej dawki absurdu należy się spodziewać...
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Idziesz do podpisuFubuki pisze:Nowa książka nas uczy że kłamstwo zawsze wychodzi na wierzch, ma krótkie nogi i długie uszy

Luuuudzie... elfyyyyy... nie zasmucajcie mnie.

Z czego do gry turniejowej wejdzie tylko część zasad magicznych, kilka nowych jednostek co wydali, no i 9ed jak wyjdzie. A płaczecie normalnie jakby wam Nagash sąsiadów w zombi zamienił i poprowadził na południe, dzikusy Archaona rodziny zgwałcili i spalili domy, a Malekith zbajerował dziewczyny (i ew chłopaków

+1000000Kamyk pisze:Czytałeś chociaż jedną książkę?
To mi sprzedaj, kupię bardzo chętnie bo się za późno na preordery obudziłem, a Khaine nie wygląda na tak cieniutki jak Glottkin więc mam chrapkę na intrygi, epickie arty i apokaliptyczne bitwyBjouy pisze:Dobrze powiedziane.Andrzej pisze:Nie chodzi mi o sam pomysł wprowadzenia radykalnych zmian, ale to, że zrobili to całkowicie z dupy, nielogicznie i nierealistycznie. Z jakiej niby paki dziesiątki tysięcy elfów miałyby nagle przyłączyć się do odwiecznego wroga z którym walczą brutalnie od 6tys lat? Bo teclis im powiedział, że to była jakaś tam intryga? Super, zanihilujmy 80% własnej rasy, zatopmy swoją ojczyznę w imię tego, żeby znienawidzony wróg, który zabił setki/tysiące moich pobratymców/rodziny mógł posadzić tyłek na tronie... To się po prostu kupy nie trzyma.
Najgorzej bo leci do mnie książka Khain, którą jakoś nagle straciłem ochotę czytać, wiedząc jakiej dawki absurdu należy się spodziewać...

Poza tym jako autor tematu sam pomarudzę... OOOFFTOOOP! To miał być temat o fluffie Warhammera, gdzie między innymi miały się pojawiać sensowne streszczenia i objaśnienia fluffu EoT dla tych którzy nie mają czasu booków przeczytać.

EDIT
@Chomikozo - obecna Arena ma trochę smaczków z EoT, poza tym dzieje się ona tuż przed Rebelią Czarnego Rycerza i wojną domową w Bretonni, od której się całe Butthurt of Times zaczęło

Następną prowadzi Byqu, ale myślę że już w historiach postaci będzie się można do EoT odnosić.
Ja niedługo zacznę czytać End of times, jestem w trakcie The Sundering, żeby lepiej ogarniać zanim się wezmę za to. Ten temat ledwo co przeglądałem, bo się bałem spoilerów, a akurat Khaine mnie bardzo, bardzo interesujeGrimgorIronhide pisze: EDIT
@Chomikozo - obecna Arena ma trochę smaczków z EoT, poza tym dzieje się ona tuż przed Rebelią Czarnego Rycerza i wojną domową w Bretonni, od której się całe Butthurt of Times zaczęło![]()
Następną prowadzi Byqu, ale myślę że już w historiach postaci będzie się można do EoT odnosić.