Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ŁukjerzWampjerz
Warzywo

Re: Szybkie pytania

Post autor: ŁukjerzWampjerz »

Jarlaxle pisze:Szukam odpowiedników tychże washy: ogryn flash, leviathan purple, gryphpone sepia, asurmen blue, badablack, devlun mud.

Tutaj znajdziesz wszystko czego potrzebujesz, washe są na dole. http://www.dakkadakka.com/wiki/en/Paint ... lity_Chart

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Dzięki. A jest jakiś sposób na usunięcie z plastiku takich tworów jak superglue?

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

A czy ktoś już używał zamienników Ogryn Flesh - Fleshtone Shade Wash (73204) i Devlan Mud - Umber Shade Wash (73203) z Vallejo? Jaki jest efekt?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

kuczol
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kuczol »

ŁukjerzWampjerz pisze:
kuczol pisze:
ŁukjerzWampjerz pisze:Siema,
wiecie może gdzie znajdę farbki Vallejo w jakimś sklepie w Warszawie? Potrzebuję tylko kilku, więc średnio opłaca mi się zamawiać z internetu.
jaka dzielnica?
Im bliżej centrum tym lepiej :v Tak najlepiej to Śródmieście, Ochota, Wola.
Śródmieście to na pawiaku szukaj tam chyba mają valejo,wilcza wargarmer,
Ochota to po przekątnej hali Banacha wielki modelarski ale nie wiem czy tam mają bo dawno nie byłem.
Problem z modelarskimi polega na tym, że raczej rzadko mają paletę game color ale jeżeli szukasz dobrze wyposażonego sklepu to polecam trochę dalej na sadybie mirage - mają wszystkie palety a koleżka który tam sprzedaje sam maluje figury i potrafi doradzić w wielu sprawach.
Zapraszam do mojego studia szukaj na FB Kuczolpaintlab

Awatar użytkownika
ŁukjerzWampjerz
Warzywo

Post autor: ŁukjerzWampjerz »

Dzięki! Pewnie wybiorę się na Sadybę, to nie jest jeszcze jakoś mega daleko.

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Obrazek

Jak zrobić taką skórę?
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jeśli chodzi o kolor to ja bym strzelał w coś typu warpfiend grey rozjaśniany space wolves grayem a następnie białym. + granatowe i szaro-fioletowe glazy.

Jeśi chodzi o technikę to są średniej jakości i trochę za gęste glazy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Chodziło mi raczej o kolory, dzięki.

edit

Pewnie dostane opierdziel za to pytanie, ale czy znacie jakiś dobry poradnik o glazowaniu? Nie umiem malować tą techniką a chciałbym się nauczyć.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

crazygandalf
Chuck Norris

Post autor: crazygandalf »

LoudLord pisze:Spróbuj Debondera...
http://www.jadarhobby.pl/debonder-zmywa ... 29410.html
Ktoś z Was testował może ten środek? Trochę drogi jest i nie wiem jaka jest jego skuteczność.
Sprzedaję ORKI, WoCh, HE, VC. Zapraszam!

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Gdzie kupie najtaniej farbki Vallejo game color , chce kupić za ok 200zł jak najwięcej farb.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

cichy pisze:Chodziło mi raczej o kolory, dzięki.

edit

Pewnie dostane opierdziel za to pytanie, ale czy znacie jakiś dobry poradnik o glazowaniu? Nie umiem malować tą techniką a chciałbym się nauczyć.
To jest chyba najlepszy artykuł jaki czytałem dotyczący glazow : http://massivevoodoo.blogspot.com/2009/ ... lazes.html
Obrazek

Awatar użytkownika
Rejmol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rejmol »

Podpowiedzcie proszę jak uzyskać takie metaliki jak na tarczy. [-o<

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kij tam z tarczą - kreski na niebieskiej szacie - to jest masakra :!: :wink: .
A co do pytania - na pewno nie zostało to uzyskane w prosty sposób. Podstawa - zwykły metalik. Na to dałbym ze 3 washe zrobione z różnych odcieni czerwieni, zieleni, co tam widzisz (mój monitor czasem przekłamuje kolory). Dalej w zależności co uzyskasz. Można wziąć trochę tych washy i pociapać rozcapierzonym pędzelkiem po tarczy. Działac tak długo, aż efekt będzie zadowalający. Potem rozjasnienia metalikiem, bardzo delikatnie. Jeśli gdzieś za grubo rozjaśnień, to na koniec jeszcze można to przyciapać washami.
Na pewno będa inne recepty również. Ja bym tak robił. Robię tak rdzę, więc tutaj to tylko kwestia odcieni...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

czerwony, pigmenty, drybrush srebrnym

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

I wyjdzie coś całkiem innego. Ja bym zrobił tak jak pisze smiejagreg albo pomalować na kolor bazowy, pobrudzić i na końcu tam gdzie się chce nałożyć srebrny gąbką/pędzelkiem.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Mhm. Mieszanka miedzi i czerwieni jako baza, może z nutką pomarańczy i brązu. Na to washe i trochę samego brązu. I potem wyciąganie krawędzi i ciapanie srebrnym tam gdzie trzeba. I na koniec ewentualnie przybrudzenie wszystkiego pigmentami.

efendie
Wałkarz

Post autor: efendie »

Witam,
A mi farba odpryskuje/wyciera się na krawędziach plastikowych figurek.
Jak zabezpieczyć figurki przed takimi przetarciami?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

po pomalowaniu trzeba ją zabezpieczyć lakierem
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Wiem, że gdzieś ostatnio widziałem w sprzedaży (jakiś sklep online) płytki pcv fakturowane tak, by wyglądały jak tłoczone stalowe płyty antypoślizgowe.

Ktoś pomoże gdzie mogę coś takiego dorwać?

ODPOWIEDZ