End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Fubuki »

GrimgorIronhide miło mi :)
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim

Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Co do Areny - wprowadzimy lordów :lol2: ostatnimi czasy postacie i tak były wykokszone i sporo "namieszały" w swiecie ;)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Wykokszone? Przekokszone raczej :D
Obrazek

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Bardzo mi smutno z powodu fluffu długouchych :( . Nawet nie wiem co napisać.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

Pitagoras pisze:Wykokszone? Przekokszone raczej :D
Oj tam, odparcie całej armii Middenheim w kilkunastu zawodników i od razu przekokszone :wink:

A co do ogólnego fluffu - generalnie mam bardzo złe odczucia (faktycznie, za szybko i zbyt drastycznie zrobili to fabularne przemeblowanie), ale mam zamiar najpierw przeczytać książki i dopiero potem planować ewentualny Exterminatus na siedzibie GW.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Jeszcze nie wszystko stracone, jest nadzieja w teclisie I imriku ze cos zdzialaja jeszcze, nie uwierze ze gw jest tak debilne zeby zatopic ulthuan ze wszystkimi smokami, kieedy mozna by an tym watku zarobic kupe kasy.
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
fingolfin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: fingolfin »

Mi się to wszystko zajefajnie podoba wreszcie WFB stanie się dark fantasy bo od długiego czasu fluff był mdły. Apokalipsa zapowiadana od początku istnienia systemu nadeszła chyba w końcu wrócę do grania i wyciągnę z pudeł moje imperium i wood elves po wielu latach leżakowania.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

GrimgorIronhide pisze: EDIT
@Chomikozo - obecna Arena ma trochę smaczków z EoT, poza tym dzieje się ona tuż przed Rebelią Czarnego Rycerza i wojną domową w Bretonni, od której się całe Butthurt of Times zaczęło :)
Następną prowadzi Byqu, ale myślę że już w historiach postaci będzie się można do EoT odnosić.
MMH chciał na Ulthuanie przeprowadzić, jeśli podtrzyma chęci, to zrobimy 37 jeszcze w starym stylu, bo i wyspa jeszcze istnieje, a i moja postać, w części napisana potrzebuje starego settingu... :wink:
A jak nie, to jestem chętny, zwarty, gotowy i uzbrojony w lepsze zasady, lepsze pomysły i doświadczenie, jak to wszystko przekuć w tekst. 8)
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Niczym Silmarillion ten fluff...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Za trudno wymyslic cos fajnego, jak mozna przeciez skopiować dobrze sprzedający sie motyw tolkiena :( :D
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

fingolfin pisze: chyba w końcu wrócę do grania i wyciągnę z pudeł moje imperium i wood elves po wielu latach leżakowania.
Wood Elves? Znaczy, nowi lokaje Malekitha? W sumie zieleń jest modniejsza od fioletu i czerni :roll: .

Jak dla mnie ten wieczny rozłam u elfów był zawsze najlepszą częścią ich fluffu. Teraz masz wielką kochającą się elfią rodzinę.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Majestic pisze:Wood Elves? Znaczy, nowi lokaje Malekitha? W sumie zieleń jest modniejsza od fioletu i czerni :roll: .
Jak dla mnie ten wieczny rozłam u elfów był zawsze najlepszą częścią ich fluffu. Teraz masz wielką kochającą się elfią rodzinę.
Jakby nie patrzeć to są nadal 3 zupełnie osobne armie, które po prostu mają 1 króla.
Na warseerze jest już zdjęcie z szablonowego dla EoT opisu bitwy z Khaine: czyli prezentacje z krótkimi opisami stron walczących i wszystkich ich bohaterów oraz jednostek, a potem wielki opis skomponowany z mega artami i wstawkami w osobnych ramkach które w sposób "książkowy" opisują bezpośrednio narracyjnie akcję oczami różnych postaci (dla przykładu w czasie Fall of Altdorf, Gregor Martak biega po lochach Pałacu Cesarza, wiejąc przed zwierzoludami, aż wbiega i imperialnej menażerii, gdzie spopiela pościg dzięki magii bestii przejmując kontrolę nad smokiem Karola.).
Tam jest, że bezpośrednio dalej się DE z HE nienawidzą (jakiś Dreadlord nie waha się strzelać z balist na obszar, gdzie wciąż wycofują się Haje wierne Malkowi), ale Król Feniks trzyma ich za mordę.

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Dydu pisze:Pewnei chodzi o to, że obiecały wrócić bronić Ultuany ale jednak postanowiły zostać w AL.
Dzięki Dydu, tak to miałem na myśli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Ja przeczytałem pierwszą książkę z tej kampanii... Uważam, że o jedną za dużo. Kilka fajnych opisów (by nie powiedzieć, że jeden) i jedna, fajna nowa grafika w zamian za zniszczenie tego na czym od dłuższego czasu opierała się moja zajawka do tej gry to słaby deal. Myślałem, że jako klimaciarz grający TK zostałem wydymany maksymalnie... ale jednak da się mocniej :roll: Współczuję.

Okazuje się, że spie... popsucie 40k to był dopiero pierwszy krok w ambitnych planach GW. Są co raz lepsi w tym.
Moim zdaniem jest lipa i ta niepewność co z tej gry pozostanie powstrzymuje mnie przed zakupem jakichkolwiek modeli od Genialnego Wydawcy.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Unfortunately, I don't know what will transpire with the continuation of The End Times, nor how the outcome will change the landscape of Warhammer Fantasy. While a new edition may be released at some point, I don't know when.

Napisałem e-maila do GW i ku swojemu pierwszemu zdziwieniu dostałem odpowiedź, niemniej sama odpowiedź już nie była zadziwjąca :D

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Dużo słów ale treści brak. "W sumie to nic nie wiemy" mógł napisać, choć lepiej by już było gdyby wiedzieli ale nie chcieli powiedzieć". Chyba że to miało znaczyć "sami jesteśmy zaskoczeni ile kasy robimy na EoT, więc spróbujemy jeszcze ten temat pociągnąć jeśli się da".
Na ebayu ludzie już sprzedają 3 tom podrecznika, którego jeszcze nie dostali. Ceny są już powyżej 100 funtów. Limitowany widziałem za 500.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, o 00:16 przez hypnotic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Dobra, dobra. Tak łatwo mnie nie zbyją :D w odpowiedzi napisałem, czy zna kogoś kto wie? :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

DE i HE tak samo się wykrwawiały przez te lata, więc sojusz byłtrudny, ale i konieczny i poparty ponownym wejsciem w płomienie feniksa i zostaniem królem "na legalu" - zreszta sproa czesc HE juz go pewnie za król uważała :P No i jest częśc HE która się zbuntowała (jak buntowniczy Andrzej, który tyle mówi o krwi i honorze, a pieniędze dalej jest dłużny, a na nową książkę z fluffem bez zasad nie wydałby ani grosza :D) ale na szczescie Tyrion przegra z jedynym sprawiedliwym tego świata :) [mam nadzieję]
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Mnie zawsze ciekawiło w elfach to, że skoro HE z DE tak często i masowo się nawzajem wyżynali, to jakim cudem ten gatunek jeszcze przetrwał.
No chyba, że obie rasy mają jakieś domy produkcyjne małych elfiątek... :roll: W sumie podobnie z krasiami, bo tam, że ludzie czy inne skaveny rozmnażają się jak króliki to wiadomo.

Bjouy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

The WariaX pisze:Mnie zawsze ciekawiło w elfach to, że skoro HE z DE tak często i masowo się nawzajem wyżynali, to jakim cudem ten gatunek jeszcze przetrwał.
No chyba, że obie rasy mają jakieś domy produkcyjne małych elfiątek... W sumie podobnie z krasiami, bo tam, że ludzie czy inne skaveny rozmnażają się jak króliki to wiadomo.
No zawsze w kodeksach HE i Dwarfów pojawiały się wzmianki o wymieraniu tych ras. Nie przeszkadzało to oczywiście w opisywaniu kolejnych potyczek w trakcie których trup kładł się gęsto. Ciekawe na ilu statkach elfy wyprowadzą się z Ulthuanu.

ODPOWIEDZ