End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Nijlor »

Dobrze, że wrzucacie te spoile :) fajna zabawa przed pracą....
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Kolejna czesc bedzie zaraz:)
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Muszę przyznać, że historia zawarta w Khaine bardzo mi się podoba :)
Elfy mordujące elfy... miód na stare krasnoludzkie serce.
Zdrajcy okazujacy się zdradzonymi, przewroty, zmiana postrzegania historii całego świata warhammera... nice.
Ogólnie bardzo ciekawie.
Obrazek

Bjouy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

Teraz tylko poczekać co zrobią z krasnoludami. Okaże się zapewne, że Skarsnik jest prawowitym władcą Karak Osiem Szczytów, a Belegar to uzurpator. Jak już Ulthuan utopili to żaden problem stworzyć erupcję super wulkanu w Kharaz-a-Kharak ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Popieram, od czasów SOC, w który miałem przyjemność pograć (notabene kultem Slaanesha ;) nic tak nie cieszy :mrgreen:

Inkubie - do dzieła!
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dzięki Inkub za streszczenie. Jak na razie mi się podoba. Fajne podejście zmieniania stron przez różnych bohaterów, zamiast nudnego już podejścia w stylu: jestem HE nienawidzę DE i będę ich mordował mimo wszystko i w drugą stronę. łączenie sił aby zwyciężyć większe zło, ukazanie tego, że czy Mroczny czy Wysoki nadal elf. Podoba mi się ten fluff nawet ;)

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Nie wiem czy ja jestem jakiś dziwny czy GW zatrudniło imbecylów do pisania fluffu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Drusala = Morothai , która pracuje nad tyrionem by wziął miecz khaina bo jej się wydaje że wtedy będzie mogła przywołać w niego duszę aneriona
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

InkubPendragon
Oszukista

Dlaczego imbecylów? Te książki z EoT dotychczasowe, plus ta o Khainie, są bardzo dobrze napisane.
Zmiana fluffu jest gigantyczna, ale świetnie uzasadniona, plus bardzo w klimacie. Czuć, że ci papierowi bohaterowie, niezmienni i nudni, stają się bardziej realistyczni. Trudne czasy wymagają trudnych decyzji.
Powiedziałbym, że z dotychczasowych książek ta ostatnia jest najlepsza, przynajmniej na razie.

@Przemcio - oczywiście, ale to miał być kolejny spoiler;)

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

No to chyba miłośc bracci na T dobiegła końca.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Niszcz Morathi 120% nienawiści na nią. Malekith powinien ją wypatroszyć dawno temu. ;)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Slayer Zabójców pisze:Nie wiem czy ja jestem jakiś dziwny czy GW zatrudniło imbecylów do pisania fluffu.
nieważne co by napisali to i tak wielu by się to nie podobało (tak samo jak nowe krasnoludy, edycja itp.), dla mnie na + zmiany

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Powiem więcej Teclis musiał dać nogę z obozu Tyriona bo ten się skapował, że jego córka nie żyje...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Miałem nic nie pisać dopóki nie wydadzą wszystkich książek z EoT, ale jak czytam te nowości to mnie ściska ze złości... jak można w pół roku skopać świat tworzony latami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Czytając to co wrzuca Grimgor oraz Inkub (dzięki Panowie, że Wam się chce tak BTW.) odnoszę wrażenie, że twórcy EoT stanowią jakąś pokrętną reinkarnację Marinettiego i futuryzmu: "Jesteśmy na samym krańcu przylądka wieków! Wczoraj umarły Czas i Przestrzeń. Żyjemy już w absolucie, stworzyliśmy już bowiem wieczną i wszechobecną prędkość".

W każdym razie, podoba mi się to, że EoT niszczy murszejący porządek rzeczy, przyspiesza procesy upadku tak, żeby ostateczna pożoga ogarnęła świat. Aby wreszcie ponad zgliszczami mógł powiać mroźny podmuch Nieznanego.

Niech się dzieje!
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Slayer Zabójców pisze:Miałem nic nie pisać dopóki nie wydadzą wszystkich książek z EoT, ale jak czytam te nowości to mnie ściska ze złości... jak można w pół roku skopać świat tworzony latami.
+1 =D>

Jestem tego samego zdania. Mam tylko Cichą nadzieje, że to tylko jakiś krótki epizod, który nie będzie w ogóle brany pod uwagę w następnej edycji...

uwaga spoiler W następnej części
- Malekith bierze ślub z Brodatą Helgą, jedną z krasnoludzkich księżniczek, po to by krasnoludy zbudowały rakietę dla Teclisa, który chce lecieć na Morrslieba
- Orkowie zaprzestają jakiejkolwiek agresji, zakładają różowe rajtuzy i głoszą miłość do tęczy
- związki homo zaczynają być legalne, pierwszy ślub na pustkowiach Chaosu.
- Khorn skarży się, że nie lubi czerwonego koloru
- Okazuje się, że ojcem Tyriona jest Karl Franc
- Vlad ma problemy z piciem krwi i zostaje wysłany na odwyk
- Wszystkie Skaveny farbują futro na blond
- Ogólnie pojawia się Jasiu, nie wiadomo skąd, koleś podobny z twarzy do nikogo, z mocą nieprzeciętnego Jana spod butki z piwem ale odgrywa bardzo ważną rolę, ponieważ okazuję się, że prapraprparparpra, coś tam dalej, babka dostała kopa w dupę od Sigmara i z tego powodu ma on ocalić świat.

cóż...tak to wygląda...The End Times...

+1 dla tych co chcą przepisywać te wypociny GW
...Who dares wins...
Obrazek

Elt
Mudżahedin

Post autor: Elt »

InkubPendragon pisze:
I tym cliffhangerem zakończę chyba:) TO niemal dokładnie połowa książki, resztę doczytacie w swoich egzemplarzach:)
Ty Draniu, Nie próbuj nawet kończyć!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Elt pisze:
InkubPendragon pisze:
I tym cliffhangerem zakończę chyba:) TO niemal dokładnie połowa książki, resztę doczytacie w swoich egzemplarzach:)
Ty Draniu, Nie próbuj nawet kończyć!!
+1

InkubPendragon
Oszukista

No nie wiem, zastanowię się... ;) A dzieje się dalej, oj dzieje.
Jak to było? Do wieczora chcę mieć tu okup;)
A tak poważniej - znikam na kilka godzin. Jeśli rzeczywiście będzie zainteresowanie, podejmę streszczenia wieczorem.

Awatar użytkownika
Vlad
Wałkarz

Post autor: Vlad »

Kończyć w połowie książki? To się nie godzi...

ODPOWIEDZ