Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
na 40 halabardach plus wózek to najlepiej light, heaven i beast też będą dobre, live przydaje się do leczenia czołgu, ale raczej odchodzi się od tego lora
Na małe punkty pociski robią grę, zostałbym przy light. Jeśli wylosujesz banishment to masz fajny pocisk 2d6S4 z niskim castingiem, jak nie to zero też jest spoko. Atrybut jest o tyle fajny, że praktycznie ustawia Ci grę na TK/DoC/VC.
Ewentualnie fire, na duże punkty nie ma sensu brać, ale na małe zero jest spoko.
Ewentualnie fire, na duże punkty nie ma sensu brać, ale na małe zero jest spoko.
Oczywiście. Zarówno z plastikowego setu wizardów można złożyć adeptów różnych kolegiów magii, jak i też są liczne stare, metalowe wzory magów (OOP), w tym life'a.Krówka pisze:Czy mag Empire life ma swój model?
tak jak fire wiadomo jak wyglada
beast to ten amber mage
itd
Nie mają dzięki zasadzie Quick to Fire.Krówka pisze:i czy pistoliersi maja kare -1 do strzelania po marszu?
Jeszcze stary plastikowy z Warhammer Quest:Okoń pisze:Oczywiście. Zarówno z plastikowego setu wizardów można złożyć adeptów różnych kolegiów magii, jak i też są liczne stare, metalowe wzory magów (OOP), w tym life'a.Krówka pisze:Czy mag Empire life ma swój model?
tak jak fire wiadomo jak wyglada
beast to ten amber mage
itd
Nie mają dzięki zasadzie Quick to Fire.Krówka pisze:i czy pistoliersi maja kare -1 do strzelania po marszu?
Opis zasady Sniper zdaje się wszystko wyjaśnia: "A model making a Sniper shot can shoot at a different target from the one chosen by his unit."Krówka pisze:Jak mam czolg ze snajperka, mogę strzelać dzialo w unit a , snajpa w unit b?
czy wszystko w jeden unit?
Ja mam natomiast pytanie co do Pigeon Bombs. Czy inżynier biegający z gołąbkami w archersach może obrać za cel:
a) jednostki których nie widzi (wydaje mi się że tak, bo jest napisane "nominate any enemy model within 24"),
b) inny cel niż łucznicy?
"3: Blood and glory - 150 vp's for first player break opponent, further 300 vp's if that player remains unbroken. (If all remaining fortitude is in one unit, the army is broken)"
Wytłumaczcie mi ten scenariusz odnośnie nowego draftu EURO bo kompletnie nie wiem o co w nim chodzi.
Wytłumaczcie mi ten scenariusz odnośnie nowego draftu EURO bo kompletnie nie wiem o co w nim chodzi.