[Katowice 29.11.2014] Bard 500tka

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Re: [Katowice 29.11.2014] Bard 500tka

Post autor: Solo »

a pamiętasz ile osób było na tym turnieju ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Tak - dosyć sporo

Tak - ialem na mysli poczatkujacych mlodzikow, Ty Lothar odpadasz :D Lepiej po prostu wygraj :D

"Najmłodszych stażem" tak to moge nazwać. Nawet przy 10 osobach te 10% starczy na farbke i pedzel wiec imo nice.

Nie chce scinac z trzeciego jednak to przede wszystkim turniej i atmosfera rywalizacji musi być ;)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

palen
Wałkarz

Post autor: palen »

Jak beda punktowani General i BsB ? 100 ptk to troche przesada

QQrydza
Prawie jak Ziemko

W zasadzie RB nie przewiduje, a BSB rzadko zawita w rozpiskach... Chciałbym usłyszeć wasze opinie ;)

Możemy walnac po 50, ale wtedy bedzie mniej krwawo!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lothar
Chuck Norris

Post autor: Lothar »

Wyrżnąć wszystkich w pień !!!
Na takie punkty chyba nie ma sensu robić takich bonusów skoro gramy tylko na W/D/L
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Gramy normalne progi
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

palen
Wałkarz

Post autor: palen »

Jestem za tym żeby byli liczeni jak jeden prób, czyli zarówno za Generała jak i za BsB 40 ptk.

Edit:
Mam też jedno pytanko: Jak ma wyglądać LoU ? Jeżeli nie będzie żadnych ograniczeń to w ciągu 6 tur z armii liczącej 500 ptk, może się zrobić 1500 ptk :/ To samo tyczy się przyzwanych eteryków, ponieważ raczej mało będzie magicznych broni na stole. Dodatkowo według zasad nie liczą się punkty zwycięstwa za te przyzwane jednostki, co też jest trochę słabe.

Miałbym taką luźną propozycję. Może nie być żadnych ograniczeń, ale niech jednostki "żyją" puki na stole znajduje się mag, który je przyzwał ;) W momencie gdy mag ginie traci się też siła, która trzymała te jednostki w szyku i one same lecą do piachu :D

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Jeśli jeszcze są miejsca to mnie zapisz Adam :wink: Btw ma ktoś pożyczyć Delfy na ten turniej? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lothar
Chuck Norris

Post autor: Lothar »

Pałergejmer
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dziś dopisałem sposób liczenia punktów - lepiej póxno niż wcale :) dopisałem też Jana.

W sumie fajnie, że jest aż tylu chętnych na mój pierwszy tur ^^

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Wypisz Big Bossa
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Stoly gotowe, tereny gotowe, czekam na was jutro o 9 45!

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Jednak mnie nie będzie

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Wyniki:

1. niestety farciarz jak zwykle, Solo, DE, 106
2. Qc OG, 93
3. Remo PowerGamer, DoCH, 84
4. L(ore of undeath jest przegięte)aik, WE, 81
5. Totalny hipokryta, DE, 67
6. Krzemi woch, 63
7. Darek M woch, 62
8. Palen, DE, 60
9. Suchy WE, 59
10. Lothar, OK, 59
11. cichy doch, 52
12. zuczek de 50
13. dominik, woch, 32
14. rasti de 21

Dzieki wszystkim za uczestnictwo, gratulacje dla Sola i Remo :)

Co do wniosków po turnieju to wychodzi mi, że trzeba ograniczacy magie, pociac bolce DE i HE, dać wochowi 3+ ward bo bez tego jakoś cienutko :P

Nastepny turniej juz za tydzień :)

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Jak chcesz pociąć bolce w HE skoro na ten format wchodzi cały jeden ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

true, chodziło mi o mozliwosc ich duplkowania

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Punty większe zróbcie i mniej bitew.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

No w końcu udowodniłem że nie samym fartem człowiek żyje, 6 bitew które najczęściej kończyły się po 10 min, przypominają mi piękne czasy kiedy do Barda przychodziło się wbijać maski i obierać plastikowe złoto :) moim przeciwnicy mieli niezwykle wyżyłowane rozpiski na szczęście jak zawsze armia Malekita pokazała pazur, pamiętajcie najważniejszy jest klimat następnie modele i przyjemność z gry.
Ja dzisiaj okaleczyłem 4 osoby ! bez cenne i z dwoma miałem remis po ich niesamowitych zagraniach i mojej biedzie rozpiskowo-terenowej.
Co mi po 2 balistach jak po drugiej str jest górka za którą przeciwnik chowa całą armię.

Z wniosków, tak jestem królem battla tak lore of unded jest przegięty, tak Krzemi to bolo :D
a tak na poważnie olałbym te balisty, przyciął magię na pewno nie dawał WoC worda na 3+ !
wpisał zapis o 3 unitach + herosy.

Dzięki pozdro jak się zbierze ekipa do grania to chętnie dam wam rewanż za tydzień.
Gratuluje dobrze zorganizowanego turnieju Qc.

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Witam,
Turniej za tydzień to super pomysł. :) dam radę się na niego wybrać.
Po co dawać zapis o minimum jednostek, skoro to jest w RB, jako jedna z głównych zasad?

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Ponieważ dzisiaj jedni ludzie mieli po 3 unity inni po 2 :)

ODPOWIEDZ