[Katowice 29.11.2014] Bard 500tka
Re: [Katowice 29.11.2014] Bard 500tka
a pamiętasz ile osób było na tym turnieju ?
Tak - dosyć sporo
Tak - ialem na mysli poczatkujacych mlodzikow, Ty Lothar odpadasz
Lepiej po prostu wygraj 
"Najmłodszych stażem" tak to moge nazwać. Nawet przy 10 osobach te 10% starczy na farbke i pedzel wiec imo nice.
Nie chce scinac z trzeciego jednak to przede wszystkim turniej i atmosfera rywalizacji musi być
Tak - ialem na mysli poczatkujacych mlodzikow, Ty Lothar odpadasz

"Najmłodszych stażem" tak to moge nazwać. Nawet przy 10 osobach te 10% starczy na farbke i pedzel wiec imo nice.
Nie chce scinac z trzeciego jednak to przede wszystkim turniej i atmosfera rywalizacji musi być

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
W zasadzie RB nie przewiduje, a BSB rzadko zawita w rozpiskach... Chciałbym usłyszeć wasze opinie 
Możemy walnac po 50, ale wtedy bedzie mniej krwawo!

Możemy walnac po 50, ale wtedy bedzie mniej krwawo!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Wyrżnąć wszystkich w pień !!!
Na takie punkty chyba nie ma sensu robić takich bonusów skoro gramy tylko na W/D/L
Na takie punkty chyba nie ma sensu robić takich bonusów skoro gramy tylko na W/D/L
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
Jestem za tym żeby byli liczeni jak jeden prób, czyli zarówno za Generała jak i za BsB 40 ptk.
Edit:
Mam też jedno pytanko: Jak ma wyglądać LoU ? Jeżeli nie będzie żadnych ograniczeń to w ciągu 6 tur z armii liczącej 500 ptk, może się zrobić 1500 ptk :/ To samo tyczy się przyzwanych eteryków, ponieważ raczej mało będzie magicznych broni na stole. Dodatkowo według zasad nie liczą się punkty zwycięstwa za te przyzwane jednostki, co też jest trochę słabe.
Miałbym taką luźną propozycję. Może nie być żadnych ograniczeń, ale niech jednostki "żyją" puki na stole znajduje się mag, który je przyzwał
W momencie gdy mag ginie traci się też siła, która trzymała te jednostki w szyku i one same lecą do piachu 
Edit:
Mam też jedno pytanko: Jak ma wyglądać LoU ? Jeżeli nie będzie żadnych ograniczeń to w ciągu 6 tur z armii liczącej 500 ptk, może się zrobić 1500 ptk :/ To samo tyczy się przyzwanych eteryków, ponieważ raczej mało będzie magicznych broni na stole. Dodatkowo według zasad nie liczą się punkty zwycięstwa za te przyzwane jednostki, co też jest trochę słabe.
Miałbym taką luźną propozycję. Może nie być żadnych ograniczeń, ale niech jednostki "żyją" puki na stole znajduje się mag, który je przyzwał

-
- Falubaz
Jeśli jeszcze są miejsca to mnie zapisz Adam
Btw ma ktoś pożyczyć Delfy na ten turniej? 

Pałergejmer
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Dziś dopisałem sposób liczenia punktów - lepiej póxno niż wcale
dopisałem też Jana.
W sumie fajnie, że jest aż tylu chętnych na mój pierwszy tur ^^

W sumie fajnie, że jest aż tylu chętnych na mój pierwszy tur ^^
Stoly gotowe, tereny gotowe, czekam na was jutro o 9 45!
Wyniki:
1. niestety farciarz jak zwykle, Solo, DE, 106
2. Qc OG, 93
3. Remo PowerGamer, DoCH, 84
4. L(ore of undeath jest przegięte)aik, WE, 81
5. Totalny hipokryta, DE, 67
6. Krzemi woch, 63
7. Darek M woch, 62
8. Palen, DE, 60
9. Suchy WE, 59
10. Lothar, OK, 59
11. cichy doch, 52
12. zuczek de 50
13. dominik, woch, 32
14. rasti de 21
Dzieki wszystkim za uczestnictwo, gratulacje dla Sola i Remo
Co do wniosków po turnieju to wychodzi mi, że trzeba ograniczacy magie, pociac bolce DE i HE, dać wochowi 3+ ward bo bez tego jakoś cienutko
Nastepny turniej juz za tydzień
1. niestety farciarz jak zwykle, Solo, DE, 106
2. Qc OG, 93
3. Remo PowerGamer, DoCH, 84
4. L(ore of undeath jest przegięte)aik, WE, 81
5. Totalny hipokryta, DE, 67
6. Krzemi woch, 63
7. Darek M woch, 62
8. Palen, DE, 60
9. Suchy WE, 59
10. Lothar, OK, 59
11. cichy doch, 52
12. zuczek de 50
13. dominik, woch, 32
14. rasti de 21
Dzieki wszystkim za uczestnictwo, gratulacje dla Sola i Remo

Co do wniosków po turnieju to wychodzi mi, że trzeba ograniczacy magie, pociac bolce DE i HE, dać wochowi 3+ ward bo bez tego jakoś cienutko

Nastepny turniej juz za tydzień

true, chodziło mi o mozliwosc ich duplkowania
No w końcu udowodniłem że nie samym fartem człowiek żyje, 6 bitew które najczęściej kończyły się po 10 min, przypominają mi piękne czasy kiedy do Barda przychodziło się wbijać maski i obierać plastikowe złoto
moim przeciwnicy mieli niezwykle wyżyłowane rozpiski na szczęście jak zawsze armia Malekita pokazała pazur, pamiętajcie najważniejszy jest klimat następnie modele i przyjemność z gry.
Ja dzisiaj okaleczyłem 4 osoby ! bez cenne i z dwoma miałem remis po ich niesamowitych zagraniach i mojej biedzie rozpiskowo-terenowej.
Co mi po 2 balistach jak po drugiej str jest górka za którą przeciwnik chowa całą armię.
Z wniosków, tak jestem królem battla tak lore of unded jest przegięty, tak Krzemi to bolo
a tak na poważnie olałbym te balisty, przyciął magię na pewno nie dawał WoC worda na 3+ !
wpisał zapis o 3 unitach + herosy.
Dzięki pozdro jak się zbierze ekipa do grania to chętnie dam wam rewanż za tydzień.
Gratuluje dobrze zorganizowanego turnieju Qc.

Ja dzisiaj okaleczyłem 4 osoby ! bez cenne i z dwoma miałem remis po ich niesamowitych zagraniach i mojej biedzie rozpiskowo-terenowej.
Co mi po 2 balistach jak po drugiej str jest górka za którą przeciwnik chowa całą armię.
Z wniosków, tak jestem królem battla tak lore of unded jest przegięty, tak Krzemi to bolo

a tak na poważnie olałbym te balisty, przyciął magię na pewno nie dawał WoC worda na 3+ !
wpisał zapis o 3 unitach + herosy.
Dzięki pozdro jak się zbierze ekipa do grania to chętnie dam wam rewanż za tydzień.
Gratuluje dobrze zorganizowanego turnieju Qc.