ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
Weźcie pod uwagę, że fajni spece tk którzy pojawiali się na turniejach z dopuszczonymi specami czyli Khatep i Ramhotep w ramach undead legionu zostali zarżnięci. Tak jak pisał Domin i inni po co w ramach UL brać tk skoro znaczna większość vc lepsza i tańsza.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE
CANS FOR THE CANS THRONE
jakieś przecieki odnośnie najbardziej irytujących speciali? Świńska trójca Kairos / Teclis / Wujek Epidemius Samo Zło i Zgnilizna? Zbliża się organizowany przez nas turniej i wolałbym nie psuć sobie humoru spotkaniem z którymś z tych dżentelmenów. Oba nasuwające się rozwiązania jakoś do mnie nie przemawiają (a. zbanować; b. dopisać samemu z palca jakiegoś "kompa" do Euro) i trochę jestem w kropce. Może macie jakiś przeciek jak to będzie z nimi wyglądało, przynajmniej z jakąś dozą prawdopodobieństwa?
Jak rozmawiałe ma Kudłatym we Wrocku to o Epidemiusie mówił o:Bombaj pisze:jakieś przecieki odnośnie najbardziej irytujących speciali? Świńska trójca Kairos / Teclis / Wujek Epidemius Samo Zło i Zgnilizna? Zbliża się organizowany przez nas turniej i wolałbym nie psuć sobie humoru spotkaniem z którymś z tych dżentelmenów. Oba nasuwające się rozwiązania jakoś do mnie nie przemawiają (a. zbanować; b. dopisać samemu z palca jakiegoś "kompa" do Euro) i trochę jestem w kropce. Może macie jakiś przeciek jak to będzie z nimi wyglądało, przynajmniej z jakąś dozą prawdopodobieństwa?
Jeżeli Epidemius jest w armii to każda jednostka Nurgla to jeden Slot, wliczając w to Epidemiusa.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Ciesz sie, ze w ogóle jest możliwosc wzięcia dwóch, prawie kazdy zestaw ograniczen tnie działo efektywnie do max1.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
zawsze możesz 2x DP wystawić i 2 działa
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Za mocni lordowie, za dużo lordów. 50% w lordach powoduje, że część cięć nie ma większego znaczenia.
Zamiast chimery wejdzie lord klepacz, zamiast terrora czy basiek wejdą kolejne vampiry klepacze.
Rozegrałem póki co jedną bitwę na ten draft, więc mogę się mylić, ale rozwałka całej niemal armii beastmenów 2 oldbloodami wspieranymi magią dała mi sporo do myślenia. Do łask mogą wrócić znowu KBki (jak ktoś ma oczywiście) + czary zwiększające szansę na wsadzenie takiego KBka.
Tak czy siak uważam, że draft jest b. fajny. Mam jednak poważne wątpliwości co do sensu grania z armią złożnoną niekiedy w 3/4 z bohaterów.
Zamiast chimery wejdzie lord klepacz, zamiast terrora czy basiek wejdą kolejne vampiry klepacze.
Rozegrałem póki co jedną bitwę na ten draft, więc mogę się mylić, ale rozwałka całej niemal armii beastmenów 2 oldbloodami wspieranymi magią dała mi sporo do myślenia. Do łask mogą wrócić znowu KBki (jak ktoś ma oczywiście) + czary zwiększające szansę na wsadzenie takiego KBka.
Tak czy siak uważam, że draft jest b. fajny. Mam jednak poważne wątpliwości co do sensu grania z armią złożnoną niekiedy w 3/4 z bohaterów.
Ostatnio zmieniony 3 gru 2014, o 10:52 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dębek ma racje, ale żeby nie wylewać dziecka z kąpielą (bo wiele osób sie napalilo na granie smokami), wystarczyłoby wprowadzenie ograniczenia max 50% na lord and hero - w sumie, wiec mozna mieć samych lordów za te 1200pkt. To 600 pkt mniej na herosów niż obecnie a jednak mozna sobie wystawić smoka i dużego maga. Wilk syty i owca cala a troche mniej herohammera.