Brother Stern WIP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Ych :( Świetny :P
Szczególnie podoba mi się miecz :twisted:

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Aaaa to o to chodzi. W takim razie Lan nie obraź się, nie wyszło Ci :wink: IMO zbyt ograniczone to światło do tego znaczka. Jak jest takie silne ze cały rozświetla to i jakieś rozbłyski na zbroi itp powinny być. Nie mnie pouczać mistrza, ale tak mi sie wydaje :wink:

PS: bardzo trafne rady :) Do pracy rodacy :!: :wink:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Nio, SL wyszedł bardzo średnio, ale to pewnie dla tego ze kolor zlewa sie ze zbroją, gdyby rozblak był np zielony to wtedy imo byłoby to lepiej widać.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Jestem zaskoczony.. czemu nie ma jakiegoś arcydzieła na płaszczyku z tyłu... ?? Mam nadzieje że niebawem się pojawi ;) trzeba było wybrać inny kolor Sl ;/

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Post autor: Lan »

Moze sie troche zlewa, ale nie bede przemalowywal - ja lubie niebieski kolor a przykladowa zielen by mi zupelnie nie pasowala do modelu, specjalnie nie uzylem na nim zielonego nigdzie :P A SL musze pocwiczy nastepnym razem bedzie lepiej mam nadzieje :) A co do plaszcza nie boj sie, freeheand bedzie, ale robiony na samym koncu, troche cierpliwosci, prosze :D

Sykstus
Masakrator

Nie mogę sie doczekać ;)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

powiedz chociaz, ze nie grasz [-o<
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

najbardziej mi się podoba czerwony płaszcz. nie jestem fanem Twojego srebrnego nmm'a ale za to złoty w Twojej mieszance bardzo mi się podoba. jest cieplejszy niz ten standardowy ze snakebitem. co do niebieskiej czaszki mi akurat się podoba nie wiem czy wygląda jak szkło bo byś musial dac wieksza fotke ale generalnie jakby nie wygladala dla mnie jest fajna. włosy mają dla mnie za duzy kontrast czarno biale prawie. ten fh na szmacie bialej z przodu wyglada sredniawo:) chyba zes na szybko cos wrzucil:) i nie popelniaj najwiekszego bledu jaki mozesz tu zrobic. nie stawiaj go na tej podstawce:) zrób mu coś pod urban czy cos podobnego bedzie pasowało do całej figurki. skałka i trawka zielona dużo uroku jej zabiorą.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Drovilus
Wałkarz

Post autor: Drovilus »

Łaaaaa....
Figurka niszczy. Płaszczyk zgniata, a NMM dobija ;]

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Witam ponownie.

Pokolei wszystkie pominiete pytania:
Czasem nie pinuje figurek jak mi sie nie chce :wink: Ale czasem to robie w jakis watlych miejscach.
Obecnie nie gram, choc bywaly czasy ze troche gralem w WFB i kilka bitew w 40k sie popelnilo :wink:

Tak masz racje fr na bialej szmatce moze nie jest najlepszy ale dopoki nie skoncze calosci nie bede myslal nad jego poprawieniem :D Czy podstawka tak bardzo nie bedzie pasowac to nie wiem, ale bylem leniwy i to kupna podstawka nie chcialo mi sie robic swojej... Moze jeszcze zmienie zobacze pozniej. Uwagi w koncu wysluchalem i troche poprawilem biala szmatke - moze widac :D A czemu Ci sie nie podoba srebrny NMM? kolor czy technika? I zbroja czy miecz czy moze wszystko :D ?

No i zdjecia, dzisiaj wiecej nie pomaluje z braku czasu wiec pokazuje co jest:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Alvares
Mudżahedin

Post autor: Alvares »

Moja szczęka! Gdzie jest moja szczęka!!??

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Lan generalnie jest bardzo ładny:) dla mnie jedynie za bardzo hmm cukierkowo komiksowy:) ale jest to na maxa subiektywna ocena:) jakbym mial oceniac to i tak za technike i kolorki i ogolnie bardzo ciekawy nmm dalbym 9 figsie wiec mimo ze mam inne upodobania to ciagle Twoja figsa wgniata;]

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

(tomash przepraszam ale musze)- [EDIT: nie musisz. najgorsze, ze wiesz, ze zle robisz :evil: . potraktuj to jako upomnienie - Szaman]!!

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

moglbys powiedziec jeszcze jakie czerwienie na plaszczu są? i czym je przyciemniales?

Sykstus
Masakrator

Na sealach jakieś napisy muszą być :P Szmatka z przodu lepiej :P

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Lan pisze:Obecnie nie gram,
dzieki Bogu... [-o<
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

czy uzywales do tej figurki metody dippingu?

Sykstus
Masakrator

@Siasek jak śmiesz takie rzeczy tutaj mówić :twisted:

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

To tak.

Plasz byl malowany blood red 2/3 + chaos black 1/3 (wychodzi ciemna czerwien/braz) a potem rozjasniany do samego blood red. Na koniec odrobina bialego i rozowym troszke rozjasnialem a potem lekki glaze(tak chyba sie to nazywa) rozwodnionym blood redem po tym rozowym co by nie bylo zbyt jaskrawe.

Nie wiem Szamanie czemu tak sie cieszysz ze nie gram w 40k, tak bardzo mnie nie lubicie tu na forum :roll: ?

Siasiek... ostatnio bejca jest bardzo popularna! pomyslałem sobie dlatego ze i ja moze sprobuje a co tam! Jak postanowilem tak zrobilem, poszedlem do sklepu i na polce odrazu dostrzeglem idealna bejce dla mnie! " Bejca Golden Demon! " napis dalej brzmial " Nie wierzysz!! Sproboj! Gwarantujemy najwyzszy poziom artystycznego spelnienia albo zwrot kosztow"
No i wzialem...
Rezultat kazdy widzi, nie jest co prawda idealnie, chyba zle troche uzylem tej bejcy bo sa niedociagnieca i pare rzeczy osobiscie inaczej bym zrobil... ale w koncu to tylko bejca!

To tyle na temat dippingu z mojej strony :roll:

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

lan zla bejce wziales. Bejca golden demon PRO+ bylaby odpowiednia ale ostatnio chyba kupilem ostatnia sztuke powinny byc w przyszlym tyg. i rzeczywiscie troche zaciekow jest nastepnym razem rob uwazniej;) siasiek nie wiem czy sie zgrywasz czy nie za bardzo pojmujesz dipping;)
co do plaszcza to tak myslalem ale wyglada tak fajnie ze liczylem na jakas cud rade;) a tu dupa trzeba przysiasc i sie meczyc z czerwonym..:)

ODPOWIEDZ