Skink Chameleons
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Skink Chameleons
Witam!
Pierwszy raz jakoś od roku malowałem figurki dla siebie Tworzone z założeniem- mają dobrze wyglądać na stole, a nie pod lupą, tak więc zdjęcia nie wpływają na ich korzyść... Swoją drogą przepraszam za kiepskie fotki ale robione były na szybko pożyczonym aparatem przy hmm średnim oświetleniu. Jak nie trudno się domyślić na żywo wyglądają znacznie lepiej. Zapewne będzie możliwość obejrzenia na Falconie lub G-Conie. Oto oni:
I jak wrażenia?
Pozdrawiam!
Pierwszy raz jakoś od roku malowałem figurki dla siebie Tworzone z założeniem- mają dobrze wyglądać na stole, a nie pod lupą, tak więc zdjęcia nie wpływają na ich korzyść... Swoją drogą przepraszam za kiepskie fotki ale robione były na szybko pożyczonym aparatem przy hmm średnim oświetleniu. Jak nie trudno się domyślić na żywo wyglądają znacznie lepiej. Zapewne będzie możliwość obejrzenia na Falconie lub G-Conie. Oto oni:
I jak wrażenia?
Pozdrawiam!
- GraveDigger
- Chuck Norris
A mi sie wlasnie podoba ze kolorowe wtedy skinki sa takie wesole Zgodze sie ze na stol nadaja sie wysmienicie
no tak. table top a kiedy i gdzie jest Falcon?
fajn kolorki w sumie
fajn kolorki w sumie
a jakis malarski konkurs?
Słabo wyglądają , tylko 3 warstwy na skórze.,trzy warstwy na farofoclach kamuflujących ( tak BTW niebieskie farfocle naprawdę by im się świetnie odznaczały na tle roślinności ;p , ale kwestja doboru kolorów to indywidualna sprawa ) Przemalował bym im całkowicie pazurki , wyszły chyba najsłabiej.
Ale skoro to ma byc TT to wg mnie jak najbardziej wyszedł . I tak poziom IMO powyżej średniej krajowej , w sytuacji gdy cirka 70% ludzi malującyh modele do gry uważa za arcydzieło pomalowanie nie rozcieńczoną farbą nie wyjechawszy za krawędzie ;p
pozdrawiam,Seba.
PS lepsze zdjęcia np z większej odległości by im na pewno pomogły
Ale skoro to ma byc TT to wg mnie jak najbardziej wyszedł . I tak poziom IMO powyżej średniej krajowej , w sytuacji gdy cirka 70% ludzi malującyh modele do gry uważa za arcydzieło pomalowanie nie rozcieńczoną farbą nie wyjechawszy za krawędzie ;p
pozdrawiam,Seba.
PS lepsze zdjęcia np z większej odległości by im na pewno pomogły
No więc:
1. warst na skórze jest 4 a nie 3
2. na 'farfoclach' są 3 warstwy ale nie niebieskie tylko fioletowe
3. pazurki robiłem na szybko, oby tylko zdążyć zrobić fotki zanim się słońce schowa, poza tym jak zrobię podstawki raczej nie będzie ich widać
Pozdro
3. pazurki robiłem na szybko, oby tylko zdążyć zrobić fotki zanim się słońce schowa, poza tym jak zrobię podstawki raczej nie będzie ich widać
Pozdro
- GraveDigger
- Chuck Norris
dobry sposob kurcze zasypac pazurki jakas posypka. Ale sadze ze i tak bedzie je widac, przemalowalbym je mimo wszystko, w sumie duzo czasu to nie zajmie
ad 1. ok 4 warstwy , ale to i tak za mało(słabo widac ta czwartą)Bonczek pisze:No więc:
Pozdro
ad2. emmmm paranoic mode on: "nie jestem daltonistą , nie jestem daltonistą nie jestem daltonistą.....;p paranoic mode off ; w końcu facet ze mnie każdemu się może pomylić
ad 3. to nie rób na szybko Lepiej robić lepiej i dłużej niż szybciutko i dupiato ;P
ogólnie jedna moja rada , cierplowości i ćwiczeń ci trza