Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Jak strzelcy mają się sprawdzić w koncepcji która napiera? Będziesz coverował przeciwnika totalnie bez sensu. Ewentualnie można rozważyć jednych warriorów wymienić na kusze z dwurakami. Wtedy w paringach gdzie nie idziesz coś zrobią. Małe stoły pozwalają napierać, defensywniej się gra na dużych.
Nie bronie parku za wszelką cenę. Organki bronią się same, mam dwa gyrki jakoś to jest. Zawsze mogę oddać park i zabić resztę i tak wygram. Lord tarczownik na ten format jest nielegalny, na inne formaty jest nielogiczny w takiej rozpie. Nie wnosi tutaj żadnego value, a kosztuje okrutne punkty.
Nie bronie parku za wszelką cenę. Organki bronią się same, mam dwa gyrki jakoś to jest. Zawsze mogę oddać park i zabić resztę i tak wygram. Lord tarczownik na ten format jest nielegalny, na inne formaty jest nielogiczny w takiej rozpie. Nie wnosi tutaj żadnego value, a kosztuje okrutne punkty.
Pytanie co do Twojej rozpiski - czemu zamiast jednego klocka warriorów nie wrzuciłeś Minersów? Kosztują dokładnie tyle samo, tylko zamiast podziału 37-37 musiałbyś mieć 38-36, żeby zapełnić core. W większości bitew mógłbyś ich wystawiać normalnie, a wykopywać się tylko w ramach skrajnej potrzeby?
@minersi. Dobry patent, aczkolwiek figurek minersów miałem zdecydowanie za mało. Realnie miałbym kilka bitew gdzie by miało sens ich wykopać. Fajny patent patrząc przez pryzmat paringów jakie miałem, bo na WE czy demony to oni dawali okrutnie radę, wiadomo na krasie i Woch trochę lipa. Na ogry i tak bym chyba zaczął na stole.
Hej,
Rozpiska na 1800 pkt, żadnych ograniczeń, scenariusze wymyślane przez organizatora - praktycznie wszystko polega na zajęciu punktów na środku. Poza punktami scenariuszowymi i punktami za jednostki są punkty:
- za STRATĘ wrogiego generała +100MP
- za ZDOBYCIE sztandaru armii +50MP
- za ZDOBYCIE innych sztandarów +25MP
Nikt nie gra raczej u nas na dużych bestiach, grają WE, Undead Legionsy, VC, DE, szczurki.
Heroes:
Runesmith(tarcza, gw, rune of stone, rune of spellbreaking 1) Generał, 99 pkt
Tan (BSB, gw, strollaz rune, master rune of grungi) 290 pkt
Core:
42 Dwarf Warriors (gw, fcg) 450 pkt
Special:
Gyrocopter 80 pkt
Gyrocopter 80 pkt
Gyrocopter 80 pkt
Cannon (rune of forging) 145 pkt - nie wiem czy nie wymienić na katapultę
36 Dwarf Miners (muzyk, sztandar) 380 pkt
Rare:
Organ Gun (accuracy) 145 pkt
Organ Gun (burning, accuracy) 150 pkt
Pozdrawiam,
Abrasus
Rozpiska na 1800 pkt, żadnych ograniczeń, scenariusze wymyślane przez organizatora - praktycznie wszystko polega na zajęciu punktów na środku. Poza punktami scenariuszowymi i punktami za jednostki są punkty:
- za STRATĘ wrogiego generała +100MP
- za ZDOBYCIE sztandaru armii +50MP
- za ZDOBYCIE innych sztandarów +25MP
Nikt nie gra raczej u nas na dużych bestiach, grają WE, Undead Legionsy, VC, DE, szczurki.
Heroes:
Runesmith(tarcza, gw, rune of stone, rune of spellbreaking 1) Generał, 99 pkt
Tan (BSB, gw, strollaz rune, master rune of grungi) 290 pkt
Core:
42 Dwarf Warriors (gw, fcg) 450 pkt
Special:
Gyrocopter 80 pkt
Gyrocopter 80 pkt
Gyrocopter 80 pkt
Cannon (rune of forging) 145 pkt - nie wiem czy nie wymienić na katapultę
36 Dwarf Miners (muzyk, sztandar) 380 pkt
Rare:
Organ Gun (burning, accuracy) 150 pkt
Pozdrawiam,
Abrasus
-
- Chuck Norris
Tarcza na kowalu i GW to pewne ryzyko. Tracisz w cc asv i co gorsza 5+ worda, a przy ostrzale i tak masz look outa. Możesz łatwo stracić 100 pkt, a uderzenia masz z Warriorów. Taka mała korekta, bo rozpiska naprawdę fajowa.
Garland
Garland
-
- Chuck Norris
tak, ale od pistoletu BSB nie zginie
To szczegóły. Twoja rozpiska jest praktycznie rozwinięcie rozpiski kol. Kudlatego co na dwóch klockach Warriorów zrobił Mastera we Wrocławiu. Dodatkowo Ty masz górników, którzy w niektórych spotkaniach będą uczciwie robić za piechotę (ciągle za 10 pkt), w niektórych zaś zrobią różnicę. Koniecznie się pochwal.
Garland
To szczegóły. Twoja rozpiska jest praktycznie rozwinięcie rozpiski kol. Kudlatego co na dwóch klockach Warriorów zrobił Mastera we Wrocławiu. Dodatkowo Ty masz górników, którzy w niektórych spotkaniach będą uczciwie robić za piechotę (ciągle za 10 pkt), w niektórych zaś zrobią różnicę. Koniecznie się pochwal.
Garland
-
- Chuck Norris
Oj chyba można. Nie można jak rozumiem dwóch master run na tym samym przedmiocie, a kolega użył jednej master i jednej zwyklej. U mnie taka rozpiska przeszła ostatnio na turnieju. Ktoś potwierdzi?
Podręcznik? .
Mamy następujące zasady run:
1 - nie może być więcej niż 3 run na itemie
2 - runa bannera nie może wejść na weapon itp.
3 - dwa itemy nie mogą mieć tych samych run (pojedynczy rune of stone to wyjątek)
4 - master rune nie może się powtarzać na armii oraz na jednym itemie nie może być więcej niż jedna MASTER runa
Mamy następujące zasady run:
1 - nie może być więcej niż 3 run na itemie
2 - runa bannera nie może wejść na weapon itp.
3 - dwa itemy nie mogą mieć tych samych run (pojedynczy rune of stone to wyjątek)
4 - master rune nie może się powtarzać na armii oraz na jednym itemie nie może być więcej niż jedna MASTER runa
-
- Chuck Norris
Tak. Str59 zasada jealous runes
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jesli masz runiczny sztandar, to nie mozesz mieć innych runicznych przedmiotów, ani heirloom'ów.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Niestety jest spora szansa, że format turnieju podskoczy do 2000, więc muszę odrobinę poprawić rozpiskę. Niestety oddział 47 warriorów wygląda już zbytnio klockowato, więc chyba wrócę do opcji 2x warriorzy zamiast warriorzy i minerzy. Nie wiem czy wtedy też przyda mi się Vanguard na jednych z nich, bo wtedy drudzy zostaną z tyłu i będą na bank poza zasięgiem Grungiego. Nie wiem też czy nie lepiej wziąć inżyniera jako generała, bo oni przynajmniej on nie będzie pchał się w combat.
Heroes:
Tan(BSB, Grungi, gw) 156 pkt
Runesmith (shield, Stone, Spellbreaking 1) 93 pkt GENERAŁ
Master Engineer (gw) 76 pkt
Core:
40 Dwarf Warriors(gw, fcg) 430 pkt
39 Dwarf Warriors(gw,fcg) 420 pkt
Special:
Gyro 80 pkt
Gyro 80 pkt
Gyro 80 pkt
Cannon (forging) 145 pkt
Grudge Thrower (accuracy, master rune of penetrating) 145 pkt
Rare:
Organ Gun (accuracy, burning) 150 pkt
2000/2000
Jakoś tak mniej mi to się podoba niż ta na 1800 .
Heroes:
Tan(BSB, Grungi, gw) 156 pkt
Runesmith (shield, Stone, Spellbreaking 1) 93 pkt GENERAŁ
Master Engineer (gw) 76 pkt
Core:
40 Dwarf Warriors(gw, fcg) 430 pkt
39 Dwarf Warriors(gw,fcg) 420 pkt
Special:
Gyro 80 pkt
Gyro 80 pkt
Gyro 80 pkt
Cannon (forging) 145 pkt
Grudge Thrower (accuracy, master rune of penetrating) 145 pkt
Rare:
Organ Gun (accuracy, burning) 150 pkt
2000/2000
Jakoś tak mniej mi to się podoba niż ta na 1800 .
Mam wrażenie, że powoli zaczynasz odstawać z antymagią, solidnie pomyślałbym o drugim runiarzu i drugim scrollu.
Oddział 47 warriorów wygląda naprawdę w porządku, nie sugerowałbym się "klockowatością", tylko tym, że mało kto będzie w stanie się przez to przegryźć, a 30 minersów to dalej niezła sprawa.
Oddział 47 warriorów wygląda naprawdę w porządku, nie sugerowałbym się "klockowatością", tylko tym, że mało kto będzie w stanie się przez to przegryźć, a 30 minersów to dalej niezła sprawa.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Nie ma ograniczeń na rozmiary oddziałów. No druga wersja w takim razie byłaby taka. No i znowu pytanie czy generałem nie wolałby być inżynier. Ten klocek warriorów wygląda na taki, który sprawiałby drobne problemy z manewrowaniem, no ale to jest chyba do ogarnięcia.
Heroes:
Tan(BSB, Grungi, gw, Strollaz) 191 pkt
Runesmith (shield, Stone, Spellbreaking 1, Furnance) 98 pkt GENERAŁ
Runesmith (gw, Stone, Spellbreaking 1) 96 pkt
Master Engineer (Stone) 75 pkt
Core:
47 Dwarf Warriors(gw, fcg) 500 pkt
Special:
Gyro 80 pkt
Gyro 80 pkt
Gyro 80 pkt
Cannon (forging) 145 pkt