Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
A Orcs & Goblins są dobre dla początkującego? Ja myślę na razie o czymś takim:
Night Goblin Regiment
Savage Orcs
Savage Orc Big Boss
Night Goblin Shaman
Książka Orcs & Goblins PL
Dałoby się tym grać? Jeśli nie, to co miałbym kupić, żeby zagrać? W cenie do 350 złociszy
Night Goblin Regiment
Savage Orcs
Savage Orc Big Boss
Night Goblin Shaman
Dałoby się tym grać? Jeśli nie, to co miałbym kupić, żeby zagrać? W cenie do 350 złociszy
Warhammer 40k - Gwardia Imperialna
LotR - Gondor, Mordor, Isengard
Hail Caesar! - Republika Rzymska
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Jak tylko klimat tej najlepszej armii ci się podoba to polecam. Jak chcesz mieć jakąś sensowną ilość tych zielonych ludzików, to polecam NG z przełęczy czaszki, tańsze i w większej ilości. Reszta to dobry pomysł, szczególnie że savage teraz po 6 dyszek za pudełko chodzą, zastanowiłbym się nad DD jeszcze, bo warto tego wariata mieć, nawet na początkustaszko pisze:A Orcs & Goblins są dobre dla początkującego? Ja myślę na razie o czymś takim:
Night Goblin Regiment
Savage Orcs
Savage Orc Big Boss
Night Goblin Shaman
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
- Szczwaniak
- Chuck Norris
A animozja ? Co jak co ale ona może wszystkie szyki pokrzyżować, nawet jak zieloni z furią rzucą się do przoduByqu pisze:Bez przesady z tą samodestrukcją. U orków jest to jeden czar- stopa i to tylko jak masz pecha.
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
W podręczniku jest napisane, że Skaveni mają magię super-hiper-mega-ultra ofensywną, która może rozwalić niewłaściwą armię, no, ale ja się tam nie znam
Jeszcze jedno pytanie, jako że z Hobbita przybywam- wszystkie modele do Fantasy Battle stoją na podstawkach kwadratowych, czy są też takie, które mają okrągłe? No i jeszcze jedno- wielkość oddziału jest dowolna?
Jeszcze jedno pytanie, jako że z Hobbita przybywam- wszystkie modele do Fantasy Battle stoją na podstawkach kwadratowych, czy są też takie, które mają okrągłe? No i jeszcze jedno- wielkość oddziału jest dowolna?
No skaveńska magia potrafi płatać figle... Oj potrafi...
Wszystkie za wyjątkiem kilku do orków i goblinów - manglery i fanatycy są na okrągłych. Ale to raptem kilka modeli w armii.
Wielkość oddziału zależy od oddziału. Niektóre są 20+, niektóre 5-15 - różnie.
Wszystkie za wyjątkiem kilku do orków i goblinów - manglery i fanatycy są na okrągłych. Ale to raptem kilka modeli w armii.
I jeszcze jedno, bo zupełnie zapomniałem- czy armybook Orcs & Goblins z 7. edycji różni się czymś od tego z 8. edycji? Pytam głównie o to, czy mogę armie pod 8. edycję komponować na armybooku z 7. edycji?
Raczej nie. Zawsze są jakieś zmiany zasad/statystyk z każdą edycją.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Niestety zmieniają się, czasem mniej czasem wiecej ale zawsze się zmieniają
A u Orków animozja czasem daje popalić, jak masz pecha to na serio przeciwnik może się nawet nie starać
Nie mówie że to mega wada, poprostu cecha, i jak nie umiesz się z tego cieszyć i śmiać to nie bierz tych armii wg mnie.
Nie tylko magia, maszyny też, kiedyś rozwaliłem sobie całą armię, właśnie swoimi maszynami.Hoax pisze:No skaveńska magia potrafi płatać figle... Oj potrafi...
A u Orków animozja czasem daje popalić, jak masz pecha to na serio przeciwnik może się nawet nie starać
Nie mówie że to mega wada, poprostu cecha, i jak nie umiesz się z tego cieszyć i śmiać to nie bierz tych armii wg mnie.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Kto nie rzucił nigdy na demonach 2x1 na wiatry magii, a potem dwóch szóstek na największym oddziale, ten nie wie, co to znaczy "zabić sobie armię".
- Offspringman
- Kretozord
+1. 2 oddziały much na dmp poszły do warpa przegrywając o 1. W jednej bitwie.Naviedzony pisze:Kto nie rzucił nigdy na demonach 2x1 na wiatry magii, a potem dwóch szóstek na największym oddziale, ten nie wie, co to znaczy "zabić sobie armię".
A czy ten zestaw http://www.games-workshop.com/en-PL/Orcs-4%20Models to to samo, co to http://www.games-workshop.com/en-PL/Orc-Boyz? Znaczy czy Orcs to to samo, co Orc Boyz?
- Kacpi 1998
- Masakrator
raczej tak, urozmaicisz sobie oddział innymi modelami po prostu
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ogry to najtansza ze wszystkich armii w Warhammerze a elfy sa pedalskie.
- Szczwaniak
- Chuck Norris
plus jest taki że masz już ok na 1200
Ogry to gwałt na klimacie jak jak kto lubi
Poczytaj historie armii, obadaj klimat i modele. Standardowa rada, bo jeżeli nie będzie CI się podobała Twoja armia wizualnie i tak ją zaraz zmienisz
Poczytaj historie armii, obadaj klimat i modele. Standardowa rada, bo jeżeli nie będzie CI się podobała Twoja armia wizualnie i tak ją zaraz zmienisz
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5