Rozpiski 8ed - 2k+ Turniejowe ETC/PKS/Inne
Moderator: misha
Re: Rozpiski 8ed - 2k+ Turniejowe ETC/PKS/Inne
Zamiast Mortisa ja bym dal Terrora.
Teraz będzie Hero Hammer, więc i misiek sie bardziej przyda.
Teraz będzie Hero Hammer, więc i misiek sie bardziej przyda.
- 4 karabiny
- Beast from the East
@Akaderson, Miszak, Bojek.
Cienkie jak barszcz te wasze rozpy.
Tylko na tyle wyobraźni was stać.
Blisko blisko ale moja składa was do zera
Akadera jest najbliżej ale mnóstwo drobiazgów masz do poprawy
Jestem w ciężkim szoku jak zluzowali wampy.
Cienkie jak barszcz te wasze rozpy.
Tylko na tyle wyobraźni was stać.
Blisko blisko ale moja składa was do zera
Akadera jest najbliżej ale mnóstwo drobiazgów masz do poprawy
Jestem w ciężkim szoku jak zluzowali wampy.
zniecierpliwością czekam na twoje wygranie masterów
powiedz na którym będziesz to specjalnie przyjadę patrzeć zamiast grać i mogę ci piwko donosić, w końcu couching kosztuje za darmo nic nie ma
w sumie to nawet nie kminiłem jakiejś rozpiski na to ETC, nie bardzo mam czas, a jak mam chwile to dłubię się w makietach albo maluję
powiedz na którym będziesz to specjalnie przyjadę patrzeć zamiast grać i mogę ci piwko donosić, w końcu couching kosztuje za darmo nic nie ma
w sumie to nawet nie kminiłem jakiejś rozpiski na to ETC, nie bardzo mam czas, a jak mam chwile to dłubię się w makietach albo maluję
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- 4 karabiny
- Beast from the East
Yeaaa no to dawaj powsadzamy sobiemisha pisze:zniecierpliwością czekam na twoje wygranie masterów
powiedz na którym będziesz to specjalnie przyjadę patrzeć zamiast grać i mogę ci piwko donosić, w końcu couching kosztuje
Odezwał się lamus co nawet lokala nie wygrał
A do rzeczy zauważyliście jedną rzecz?
Zwróćcie uwagę wszystkie rozpy vc jakie pojawiły się w nowym drafcie w zasadzie składaję się z tego, że są rzeczy mast bi. Odnosze wrażenie, że schematy wyprały nam mózgi.
W efekcie mast bi:
klepacz, 4lvl, death, grube, mortis + reszta różnych drobiazgów.
sprowadza się to do tego, że dołożono klepacza najczęściej strzygę bo jest 50% lord.
Tfujjj co za stonka....
To już Barb na szybko pierdyknął coś lepszego. Trzy latające strzygi
Dawaj Miszak pospamuj coś to zapodam ci przykładową rozpę ciutkę inną
I nie tylko.Zwróćcie uwagę wszystkie rozpy vc jakie pojawiły się w nowym drafcie w zasadzie składaję się z tego, że są rzeczy mast bi. Odnosze wrażenie, że schematy wyprały nam mózgi.
Patrząc na odpowiedź mishy dotyczącą ataków z supportu odnoszę wrażenie, że wyprało też jajca.
- 4 karabiny
- Beast from the East
No z tymi atakami z saportu nie jest tak wesoło. Ma sporo racji. Wiele oddziałów składa naszych koksów. Wbrew pozorom na masowe ataki są ciency. Ale to każdy w sumie klepak wiadra ataków z kb lub poisonem się boi.
Mata rozpę na szybko. Oczywiście trzeba by dopracować ale w zasadzie jak się uprzesz to oddajesz jakieś śmieszne punkty. Grasz na remis a część armii po prostu wciągasz
4 Karabiny Vampire Counts Army
Vampire Lord, General; Level 1 Wizard; Lore of Vampires; Great Weapon; Heavy Armour; ShieldThe Other Trickster's Shard Talisman of Preservation, Nightshroud, Red Fury, Hellsteed
Vampire Lord, Level 4 Wizard; Lore of Undeath; Heavy Armour; Shield, Red Fury, Quickblood, Giant Blade, Dragonhelm, Dread Knight, Hellsteed
Vampire, Magic Level 1; Lore of Undeath; Lance; Heavy Armour, Obsidian Lodestone, Charmed Shield, Quickblood, Dread Knight, Hellsteed
Vampire, Magic Level 1; Lore of Undeath; Heavy Armour, Enchanted Shield, Sword of Anti-Heroes, Quickblood, Dread Knight, Ironcurse Icon, Hellsteed
Necromancer, Magic Level 1; Lore of Undeath, Book of Arkhan
104 Zombies, Standard; Musician
20 Zombies, Standard; Musician
11 Black Knights, Barding; FCG, Banner of Swiftness
Models in Army: 197
Total Army Cost: 2400.0
Mata rozpę na szybko. Oczywiście trzeba by dopracować ale w zasadzie jak się uprzesz to oddajesz jakieś śmieszne punkty. Grasz na remis a część armii po prostu wciągasz
4 Karabiny Vampire Counts Army
Vampire Lord, General; Level 1 Wizard; Lore of Vampires; Great Weapon; Heavy Armour; ShieldThe Other Trickster's Shard Talisman of Preservation, Nightshroud, Red Fury, Hellsteed
Vampire Lord, Level 4 Wizard; Lore of Undeath; Heavy Armour; Shield, Red Fury, Quickblood, Giant Blade, Dragonhelm, Dread Knight, Hellsteed
Vampire, Magic Level 1; Lore of Undeath; Lance; Heavy Armour, Obsidian Lodestone, Charmed Shield, Quickblood, Dread Knight, Hellsteed
Vampire, Magic Level 1; Lore of Undeath; Heavy Armour, Enchanted Shield, Sword of Anti-Heroes, Quickblood, Dread Knight, Ironcurse Icon, Hellsteed
Necromancer, Magic Level 1; Lore of Undeath, Book of Arkhan
104 Zombies, Standard; Musician
11 Black Knights, Barding; FCG, Banner of Swiftness
Models in Army: 197
Total Army Cost: 2400.0
@4kabarabiny
oj tam od razu powrzucać to z sympatii
zauważ, że publicznie rozpiski zawsze wrzucają ludzie którzy niespecjalnie celują w jakieś ligowe trofea
praktycznie nigdy nie pojawiają się rozpiski graczy z top ligi i słusznie a co pozostali kminią to raczej kwestia bardzo drugorzędna
zresztą rozpiska przecież sama nie gra, rozpiski ETC były ogólno dostępne i każdy mógł taką rozpą pocisnąć turniej dowolny
@Asmodai
ja się staram chronić generała i tyle, zwłaszcza, że sam ma w tamtym układzie ASL a nie ASF czy inicjatywe, a moje cojones zostaw mi
EDIT: ten 4 lev Lord będzie musiał pojedynki wyzywać, bo ma równą Ld jak generał, zdaje się powinna być większa, ale pomysł spoko, tylko wymaga konkretnych modeli i duuużo zombich, ja bym się bał dużej kuźni, spore ryzyko imo taki deathstar
oj tam od razu powrzucać to z sympatii
zauważ, że publicznie rozpiski zawsze wrzucają ludzie którzy niespecjalnie celują w jakieś ligowe trofea
praktycznie nigdy nie pojawiają się rozpiski graczy z top ligi i słusznie a co pozostali kminią to raczej kwestia bardzo drugorzędna
zresztą rozpiska przecież sama nie gra, rozpiski ETC były ogólno dostępne i każdy mógł taką rozpą pocisnąć turniej dowolny
@Asmodai
ja się staram chronić generała i tyle, zwłaszcza, że sam ma w tamtym układzie ASL a nie ASF czy inicjatywe, a moje cojones zostaw mi
EDIT: ten 4 lev Lord będzie musiał pojedynki wyzywać, bo ma równą Ld jak generał, zdaje się powinna być większa, ale pomysł spoko, tylko wymaga konkretnych modeli i duuużo zombich, ja bym się bał dużej kuźni, spore ryzyko imo taki deathstar
- 4 karabiny
- Beast from the East
Receptury pełnej na herosów nie zapodałem
Pewnie, że dstar jest ryzykowny.
Rozpa ma bonus bo grając na remis oddajesz tam 280p.
A zombi możesz połączyć w duże kloce. I generalnie grasz def na kontrę. Stoisz i wskrzeszasz. Jeżeli ktoś niepotrzebnie zaryzykuje i utknie w zombich no to cienko to widzę. Klepaków można poskładać inaczej. Dla mnie plus jest taki każdy składa śmietnik, jeden składa większość rzeczy, razem składają bardzo dużo.
Ot teoryhammer
Pewnie, że dstar jest ryzykowny.
Rozpa ma bonus bo grając na remis oddajesz tam 280p.
A zombi możesz połączyć w duże kloce. I generalnie grasz def na kontrę. Stoisz i wskrzeszasz. Jeżeli ktoś niepotrzebnie zaryzykuje i utknie w zombich no to cienko to widzę. Klepaków można poskładać inaczej. Dla mnie plus jest taki każdy składa śmietnik, jeden składa większość rzeczy, razem składają bardzo dużo.
Ot teoryhammer
Przypominam, że nie można wyszarżować wiecej niż 1 herosem z oddziału na raz.
Kawaleria w VC ssie po same kuleczki na wszystkich singlach. Jest dobra na drużynówki jak się możesz dostawić do jakiejś armii. Testował ją Śmiechu dwa lata temu cały sezon, ja mu nie wierzyłem i grałem tym ostatni sezon. Jakby była jakaś kawaleria w corach to można by było pomyśleć.
Black knightów jest o wiele za mało. 11 to wcina 1 tura strzelania czegokolwiek.
Klepacz bez warda to nie klepacz.
Kawaleria w VC ssie po same kuleczki na wszystkich singlach. Jest dobra na drużynówki jak się możesz dostawić do jakiejś armii. Testował ją Śmiechu dwa lata temu cały sezon, ja mu nie wierzyłem i grałem tym ostatni sezon. Jakby była jakaś kawaleria w corach to można by było pomyśleć.
Black knightów jest o wiele za mało. 11 to wcina 1 tura strzelania czegokolwiek.
Klepacz bez warda to nie klepacz.
o mnom mnom mnom pysznie powiedziane
hmm szkoda, że psy nie są kawalerią możnaby upchać chłopaków w Dire Wolves haha
hmm szkoda, że psy nie są kawalerią możnaby upchać chłopaków w Dire Wolves haha
4 karabiny - to chyba nie tym.I generalnie grasz def na kontrę. Stoisz i wskrzeszasz.
Przyjmijmy, że nawet wytrzyma turę strzelania - na przykład w pewien sposób ustawi knightów tak, by minimalizować straty od maszyn. Przeciwnik może nie być głupi i wiedzieć, że blokując 1lev. inwokację i jeden 4lev summon może zablokować mu uzupełnianie strat - krzywdzić na odległość nie ma czym, a nikt się nie zbliży do oddziału z czterema klepaczami. 2 tur strzelania nie wytrzyma na bank, chyba, że będzie miał wybitne szczęście lub mało ogarniętego przeciwnika. Nie przy graniu na kontrę - musiałby się ruszyć od razu w pierwszej rundzie i pochować ich za jakimś terenem. Jak takowego nie ma - odda sporo punktów.Black knightów jest o wiele za mało. 11 to wcina 1 tura strzelania czegokolwiek.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Oczywiście zakładacie, że wszystko do tej kawy będzie waliło od pierwszej tury
To powiedzcie mi, która armia rozwala to ze strzelania w turę?
Z tym klepakiem bez worda to przesadziłeś. Czym wg Ciebie tak ot go składasz skoro to nie klepak? Innego strzygę może od razy pomińmy. Bo na pewno wiele rzeczy go składa
BTW nie wiem czy zauważyliście?
4lv może mieć np death
Jeden mały wampir mniej to prawie 10bk
Ale rozumiem 21 z herosami również nie da się grać. Bo:
Jednym słowem nikt tak nie gra więc do dupy
Na pewno da się i w większości przypadków ugrywasz remis
To powiedzcie mi, która armia rozwala to ze strzelania w turę?
No tak to jest niepodważalny argument. Mi się nie udało więc i każdemu innemu równieżTestował ją Śmiechu dwa lata temu cały sezon, ja mu nie wierzyłem i grałem tym ostatni sezon.
Z tym klepakiem bez worda to przesadziłeś. Czym wg Ciebie tak ot go składasz skoro to nie klepak? Innego strzygę może od razy pomińmy. Bo na pewno wiele rzeczy go składa
Tu się zgodzę. Więc rozumiem spadnie kawa za jakieś 300 p. Czy herosi również? I oczywiście zakładacie, że reszta armii stoi i nic nie robi2 tur strzelania nie wytrzyma na bank
BTW nie wiem czy zauważyliście?
4lv może mieć np death
Jeden mały wampir mniej to prawie 10bk
Ale rozumiem 21 z herosami również nie da się grać. Bo:
Kawaleria w VC ssie po same kuleczki na wszystkich singlach. Jest dobra na drużynówki jak się możesz dostawić do jakiejś armii. Testował ją Śmiechu dwa lata temu cały sezon, ja mu nie wierzyłem i grałem tym ostatni sezon.
Jednym słowem nikt tak nie gra więc do dupy
Na pewno da się i w większości przypadków ugrywasz remis
Bo to jedyne do czego można sensownie walić. Chyba nie oczekujesz, że będą debilnie strzelali w zombie?Oczywiście zakładacie, że wszystko do tej kawy będzie waliło od pierwszej tury
DE, HE, Imperium, Dwarfy. To tak na początek. Chadecja, TK, O&G i Skaveny przy odrobinie szczęścia i przy odpowiedniej kompozycji armii również.To powiedzcie mi, która armia rozwala to ze strzelania w turę?
Nie musi cała. Po 7mym łundzie zaczyna się robić nerwowo, bo każdy kolejny potencjalny strzał z maszyny może cię kosztować ponad 200pkt lub więcej.Więc rozumiem spadnie kawa za jakieś 300 p.
- 4 karabiny
- Beast from the East
O ile nie jest schowana.Bo to jedyne do czego można sensownie walić. Chyba nie oczekujesz, że będą debilnie strzelali w zombie?
O ile z odpowiednio złożonymi DE, DF, WE się zgodzę to z resztą armii trochę przesadziłeś. Jak reszta armii weźmie mocny szuting nie weźmie wielu innych mocniejszych rzeczy.DE, HE, Imperium, Dwarfy. To tak na początek. Chadecja, TK, O&G i Skaveny przy odrobinie szczęścia i przy odpowiedniej kompozycji armii również.
To fakt.Po 7mym łundzie zaczyna się robić nerwowo, bo każdy kolejny potencjalny strzał z maszyny może cię kosztować ponad 200pkt lub więcej
Tylko nie oszukujmy się tych maszyn wbrew pozorom nie ma tak dużo. Zazwyczaj maks 4 plus dwa oddziały typu łuki
Anyłej nie wiem skąd przekonanie, że wagon bk się nie sprawdzi. Jakoś wagony HE, DE, Imp, Bret działają bez większego problemu
Bk są dobrzy, tani, mają swoje minusy ale i niezaprzeczalne plusy. Będąc w korach to było by przegięcie.
Cory vc są jednymi z najmocniejszych w grze.
Ale ok - to zdejmijmy małego wampa i wstawiamy kolejnych 7bk.
Taki wagon z jednym klepakiem to problem.
Z trzema latającymi w środku, jeden 4lvl Death. Na pewno da się grać
- 4 karabiny
- Beast from the East
W zupełności wystarczy.
2xklopa + 2xorganki ok - boli.
4xkanon ok - boli.
Reszta to już tak nie bardzo
Np 4xbolce - sześciopak - na bliskim to 4-5 łundów.
Z 20 x łuczników na bliskim (bs4) spada 1-1,5 bk.
Oczywiście nadal zakładamy, że wszystko wali na ołpengrandzie bez indajrektów i misfajerów
A co za różnica? Skoro w większości jeżeli nie w każdej rozpie dstar kawy masz jeden?Jak ktoś ma jazdę w corach to sobie z niej wagony może robić.
Ach te schematy
Biorę w ciemno Twoja rozpe moimi TK na nowy draft (mam 2 warianty i obydwa zabujczo skuteczne na dystansie >24")
Masz jeszcze jeden mega defekt tej rozpy: brak scrola.
A granie na kawie dalej jest zajebiste.
Po prostu nie macie jaj by tym grać.
Jarek powiedzial że grałem sezon na BK: W moim odczuciu grałem niemal 1.5 roku i rozpa cały czas ewoluowała, aż do pamiętnego DMP gdzie zrobiłem rozpa na 14 BK i 18 hexach 92 DP.
Fajne są Twoje kminy Konradzie, ale potrzeba to oszlifowac jeszcze na papierze, a później w praktyce.
Nie słuchaj tych dzieciaków.
Kiedy Ty zaczynales grać w WFB to oni jeszcze nie wiedzieli że jest wogole coś takiego, a co po niektórzy na gowno mówili papu.
Masz jeszcze jeden mega defekt tej rozpy: brak scrola.
A granie na kawie dalej jest zajebiste.
Po prostu nie macie jaj by tym grać.
Jarek powiedzial że grałem sezon na BK: W moim odczuciu grałem niemal 1.5 roku i rozpa cały czas ewoluowała, aż do pamiętnego DMP gdzie zrobiłem rozpa na 14 BK i 18 hexach 92 DP.
Fajne są Twoje kminy Konradzie, ale potrzeba to oszlifowac jeszcze na papierze, a później w praktyce.
Nie słuchaj tych dzieciaków.
Kiedy Ty zaczynales grać w WFB to oni jeszcze nie wiedzieli że jest wogole coś takiego, a co po niektórzy na gowno mówili papu.
- 4 karabiny
- Beast from the East
O właśnie
Pewnie, że trzeba doszlifować. I na pewno ograć na nowy draft.
Natomiast skreślanie kawy całkiem bo tak i chuk jest tak samo błędne imho jak założenie, że masz nią na chama rwać do przodu.
Kto powiedział, że kawą trzeba napór? Gram def z kontrą, na niekorzystne armie się kampię na remis itd. Trafiam coś z górki to jazda.
Bo to tak trochę jak ludzie twierdzili, że ccart to śmieć dopóki nie zaczął tym Gąska grać.
Owszem w 8ed generalnie wagony kawy straciły bo pojawiły się hordy elitarnej piechoty. Na nowe zasady wagon bk plus 3 latających klepaków = na bank da się tym grać.
BTW Po zdjęciu najmniejszego wampa bk robi się 17 i starcza na necro z ds do dużych zombi. 4lvl dostaje death
Oczywiście na pewno są skuteczniejsze złożenia VC. Teraz to już w ogóle czacha paruje od możliwości. Ale twierdzenie, że kawa nie jest trendi to przesada.
Pewnie, że trzeba doszlifować. I na pewno ograć na nowy draft.
Natomiast skreślanie kawy całkiem bo tak i chuk jest tak samo błędne imho jak założenie, że masz nią na chama rwać do przodu.
Kto powiedział, że kawą trzeba napór? Gram def z kontrą, na niekorzystne armie się kampię na remis itd. Trafiam coś z górki to jazda.
Bo to tak trochę jak ludzie twierdzili, że ccart to śmieć dopóki nie zaczął tym Gąska grać.
Owszem w 8ed generalnie wagony kawy straciły bo pojawiły się hordy elitarnej piechoty. Na nowe zasady wagon bk plus 3 latających klepaków = na bank da się tym grać.
BTW Po zdjęciu najmniejszego wampa bk robi się 17 i starcza na necro z ds do dużych zombi. 4lvl dostaje death
no nie przesadzaj taki stary to jeszcze nie jestem. Ale fakt trochę tych zmian było i imho meta zmienia się w momencie gdy ktoś wpadnie na nową kminę i zaczynają się zmieniać rozpy.Nie słuchaj tych dzieciaków.
Oczywiście na pewno są skuteczniejsze złożenia VC. Teraz to już w ogóle czacha paruje od możliwości. Ale twierdzenie, że kawa nie jest trendi to przesada.