Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Jakbym był na fejsbuku, to bym coś pewnie zobaczył...a co, to fotki jakiejś powabnej sprzątaczki z Laosu, co nie znosi chaosu?
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ja jestem a poza moim własnym wallem w wersji mobilnej nic mi się nie wyświetla...
@Kacpi. Popraw proszę linka, wklej bezpośrednio link do zdjęcia a najlepiej daj zdjęcie w formie [img][ /img] żeby nic nie trzeba było klikać.
@Kacpi. Popraw proszę linka, wklej bezpośrednio link do zdjęcia a najlepiej daj zdjęcie w formie [img][ /img] żeby nic nie trzeba było klikać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Kacpi 1998
- Masakrator

telefonem zdjęć nie wkleję

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Pierwszy raz widzę takie cudo. Opieranie przedramion na krawędziach walizki podczas malowania nie należy zapewne do najwygodniejszych
To już wolałbym coś typu:

To już wolałbym coś typu:

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Kacpi 1998
- Masakrator
do przemyślenia, opierać rąk na tym zamiaru nie miałem tylko zdejmować laptopa, kłaść walizkę i od razu malować
Potrzebuję czegoś na około 50 farbek gw

Potrzebuję czegoś na około 50 farbek gw

A ja ostatnio wysmarowałem list do GW. Błagalny list. Żeby swoje farby wypuścili w buteleczkach a nie tych **** słoiczkach. Lojalnie oświadczam, że kupię całą ich serię jeśli to zrobią 
Do roboty łażę z ponad setką farb w kartonach i też średnio to wygodne. Przydałaby się jakaś elegancka walizka przystosowana tylko i wyłącznie o przenoszenia farb.

Do roboty łażę z ponad setką farb w kartonach i też średnio to wygodne. Przydałaby się jakaś elegancka walizka przystosowana tylko i wyłącznie o przenoszenia farb.
-
- Chuck Norris
Zaproponowano mi dzisiaj, żebym się zastanowił nad zakupem farb emaliowych do modeli plastikowych.
Do tej pory używałem farb citadel i acryli. Może ktoś mi coś doradzić na temat tych emaliowych. Czym one się różnią od tych które używam teraz??
Do tej pory używałem farb citadel i acryli. Może ktoś mi coś doradzić na temat tych emaliowych. Czym one się różnią od tych które używam teraz??
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie wiem czy dobrze rozumiem, chodzi o coś takiego:

Wszystkim. Zacznijmy od tego że jest nierozcieńczalna w wodzie. konsystencja jest dużo za gęsta do malowania. O używaniu mokrej palety można zapomnieć. Zmyć tego z plastiku nie wiem czy się da. Ciężko dobrać odpowiedniki kolorów z innych palet. Z racji konsystencji zapomnij o malowaniu szczegółów i zaawansowanych technikach; OSL,NMM,Glazy itd. Z racji wymaganego użycia rozcieczalnika niszczy pędzle. Opary też są nie za zdrowe. Koniec z lizaniem pędzla.
W modelarstwie redukcyjnym czasem się tego używa (choć nie wiem czy nie częściej akryli Vallejo) ale oni mają tam trochę inne podejście do malowania i inny efekt chcą uzyskać.
Tak w skrócie nie nadaje się to do malowania figurek do bitewniaków.

Wszystkim. Zacznijmy od tego że jest nierozcieńczalna w wodzie. konsystencja jest dużo za gęsta do malowania. O używaniu mokrej palety można zapomnieć. Zmyć tego z plastiku nie wiem czy się da. Ciężko dobrać odpowiedniki kolorów z innych palet. Z racji konsystencji zapomnij o malowaniu szczegółów i zaawansowanych technikach; OSL,NMM,Glazy itd. Z racji wymaganego użycia rozcieczalnika niszczy pędzle. Opary też są nie za zdrowe. Koniec z lizaniem pędzla.
W modelarstwie redukcyjnym czasem się tego używa (choć nie wiem czy nie częściej akryli Vallejo) ale oni mają tam trochę inne podejście do malowania i inny efekt chcą uzyskać.
Tak w skrócie nie nadaje się to do malowania figurek do bitewniaków.
-
- Chuck Norris
Właśnie o taką rzeczową odpowiedź mi chodziło. Dzięki wielkie
.
Tak jakby zgadłeś bo w sklepie modelarskim (w którym nikt się nie orientował co to WH
) zostały mi polecone takie farby, bo podobno są bardzo dobre i często używane w modelarstwie.

Tak jakby zgadłeś bo w sklepie modelarskim (w którym nikt się nie orientował co to WH

"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Witam,
właśnie ukończyłem malować gyro i z tej okazji ułamał mi się ten przezroczysty "patyczek" i nie mogę cholerstwa przymocować do podstawki. Czy ktoś wie gdzie mogę takie coś nabyć, bądź jest jakaś miła osoba z okolic Wejherowa i odsprzeda mi. Niestety mam zerwane ścięgno Achillesa i gips mam po same jaja więc jestem mało mobilny:(:(:(
właśnie ukończyłem malować gyro i z tej okazji ułamał mi się ten przezroczysty "patyczek" i nie mogę cholerstwa przymocować do podstawki. Czy ktoś wie gdzie mogę takie coś nabyć, bądź jest jakaś miła osoba z okolic Wejherowa i odsprzeda mi. Niestety mam zerwane ścięgno Achillesa i gips mam po same jaja więc jestem mało mobilny:(:(:(
Kacpi 1998 pisze:
telefonem zdjęć nie wklejęale sprzątaczkę przemyślę tylko to trochę daloko i za przesyłkę mogą sporo policzyć
http://www.modelmaq.es/index.php?option ... &Itemid=29
O to chodzi?
Jest różnica między typowym super glue a klejem do modeli sprzedawanym przez GW lub sklepy zabawkowe/hobbystyczne?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

Praktyczne zastosowanie.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.

- Kacpi 1998
- Masakrator
gdzie kupię same wiertełka to wiertarki ręcznej bo mi się jużtrochę stępiły
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jeśli przez "klej do modeli" masz na myśli kleje cyjanoakrylowe (tz. "do metalu") to zastosowanie jest identyczne jak przy super glue.Robert.P pisze:Praktyczne zastosowanie.
Markety budowlaneKacpi 1998 pisze:gdzie kupię same wiertełka to wiertarki ręcznej bo mi się jużtrochę stępiły
Chyba musisz pomalować skórę, a później glazować. Chyba kingdom death miało tutorial malowania przezroczystego stanika do jednego z ich modeli, spróbuję Ci znaleźć.