Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
40 x 40 mm
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Witam, planuję mały powrót do battla. Tak gdzieś w lutym
mam katapulty, standardowo armatki ze SP. Rzecz jasna planuję zakup kuszników, wojowników z dwurakami itp.
Kiedys grałem na taktyce polegającej na ustawieniu hammerersów w podwójnej kolumnie, a na przedzie z Królem na tarczy. Wtedy mogłem bić królem, wyzywać, młociarze bić, ale co najważniejsze, nikt ich nie mógł bić. Czy jest to nadal możliwe względem zasad 8 ed?
mam katapulty, standardowo armatki ze SP. Rzecz jasna planuję zakup kuszników, wojowników z dwurakami itp.
Kiedys grałem na taktyce polegającej na ustawieniu hammerersów w podwójnej kolumnie, a na przedzie z Królem na tarczy. Wtedy mogłem bić królem, wyzywać, młociarze bić, ale co najważniejsze, nikt ich nie mógł bić. Czy jest to nadal możliwe względem zasad 8 ed?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Tak, była to bardzo popularna taktyka w poprzednim AB, teraz nieco mniej, ponieważ krasnale dostały kilka alternatywnych, ciekawych opcji, a dodatkowo młotki są 10+, wiec koszt formacji jest droższy.
Generalnie MSU krasnale maja sens, wiec zawsze mozna lorda postawic na szpicy, i to nie tylko młotków, bo przeciez teraz wszystko moze miec stubborn, a dodatkowo dzięki MRoGroth One-Eye lord może blokować nawet bez młotków stojących za nim.
Generalnie MSU krasnale maja sens, wiec zawsze mozna lorda postawic na szpicy, i to nie tylko młotków, bo przeciez teraz wszystko moze miec stubborn, a dodatkowo dzięki MRoGroth One-Eye lord może blokować nawet bez młotków stojących za nim.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Wybacz ale zasad jeszcze nie czytałem.
Jak to wszystko może mieć stubborna?
Pamiętam, że trzeba było mieć przynajmniej chyba 5 żołnierzy w szeregu i mieć ich więcej niż przeciwnik czy jakoś tak?
Mi się gra na 10 hamkach podobała, gdyż mając kolumnę blokowałem w praktyce możliwości wybicia żołnierzy, oddział stał ze względu na stubborn, a lordzik coś tam tłukł. Naturalnie w pobliżu BSB, jakiś Runesmith i było dobrze.
Planuję powrócić do takiego schematu.
Widzę że żyrki w speciałach?
Jak to wszystko może mieć stubborna?
Pamiętam, że trzeba było mieć przynajmniej chyba 5 żołnierzy w szeregu i mieć ich więcej niż przeciwnik czy jakoś tak?
Mi się gra na 10 hamkach podobała, gdyż mając kolumnę blokowałem w praktyce możliwości wybicia żołnierzy, oddział stał ze względu na stubborn, a lordzik coś tam tłukł. Naturalnie w pobliżu BSB, jakiś Runesmith i było dobrze.
Planuję powrócić do takiego schematu.
Widzę że żyrki w speciałach?
A jak to jest:
1. jak dam na organki +1do hita i postawię obok inżyniera to na 2+ trafiam z BS4?
2. czy organki mają -1 do hita jak strzelam na zasięg 16-30" ?
3. jakie runy najlepiej dawać na organki ? inżynier w 3"
4. jakie runy na działo ? inżynier daleko
1. jak dam na organki +1do hita i postawię obok inżyniera to na 2+ trafiam z BS4?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Runa na sztandar za 35 punktów Unit has stubborn special rule.BOGINS pisze:Jak to wszystko może mieć stubborna?
Żyrki w specialach i do tego można brać 6, na grand army 12 sztuk.BOGINS pisze: Widzę że żyrki w speciałach?
1.Nie posiadając żadnych minusów do trafienia (Daleki zasięg, osłony itd.itp.) to Takduzypawel pisze:A jak to jest:
2.Tak
3.Rune of Accuracy lub Rune of Penetrating
4.Rune of Forging
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Do tego master Rune of Groth One-Eye, dająca stubborn w 12".Slayer Zabójców pisze:Runa na sztandar za 35 punktów Unit has stubborn special rule.BOGINS pisze:Jak to wszystko może mieć stubborna?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Jeśli Runesmita dam do kusznikow to mają armor pirsing na strzelaniu i combacie??
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
-
- Chuck Norris
Na pojedyncze modele to się sprawdza idealnie, a na inne modele??Morsereg pisze:najlepiej strzelac 10 cali przed tylem podstawki.
Na taki klocuszek 5x5?? 10 na kostce artyleryjskiej i dostaje tylko ostatni. Znaczy ja nie podważam, tego czy to ma sens bo nie mam na tyle doświadczenia, tylko zastanwiam się czy to się sprawdza? Pozatym to taki lekki wał (wszystko w ramach zasad, ale jednak) bo nie możesz mierzyć z cannona w coś czego nie widzisz a w klocku nie widzisz ostatniego jeżeli nie stoisz na górce.
Puma1944, z tego co pamiętam to tylko w CC dostajesz AP, bo do strzelania używasz tylko zdolności broni. Ale jakby co to niech mnie ktoś poprawi.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Armour Piercing od kowali działa tylko w cc.puma1944 pisze:Jeśli Runesmita dam do kusznikow to mają armor pirsing na strzelaniu i combacie??
Większość albo nawet wszyscy grają na simple line of sight, więc jedyne co zasłania pole widzenia to górki, wzgórza, impassy. Ja najczęściej strzelam 10 cali na końcu 2 modelu w szeregu, jeżeli jest to jakiś turbo klocek posiadający 10 szeregów to wtedy można strzelać nawet 10 cali na końcu 4-5 modelu.In_the_sea_of_blood pisze:Na pojedyncze modele to się sprawdza idealnie, a na inne modele??Morsereg pisze:najlepiej strzelac 10 cali przed tylem podstawki.
Na taki klocuszek 5x5?? 10 na kostce artyleryjskiej i dostaje tylko ostatni. Znaczy ja nie podważam, tego czy to ma sens bo nie mam na tyle doświadczenia, tylko zastanwiam się czy to się sprawdza? Pozatym to taki lekki wał (wszystko w ramach zasad, ale jednak) bo nie możesz mierzyć z cannona w coś czego nie widzisz a w klocku nie widzisz ostatniego jeżeli nie stoisz na górce.
-
- Chuck Norris
Jak widać nie wszyscy grają na SLOS . My z kumplami lubimy sobie utrudniać . A może po prostu bardziej urzeczywistnić rozgrywkę.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
To słąbą grę sobie do tego wybraliscie...