No tak by chyba było najlepiej.Sorry może nie będę poprawiać innych dopóki nie kupie nowego army booka
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Serio... Kolega jeszcze jest nowy, więc ostatnie czego mu potrzeba to drwinyStan pisze:A co to jest ten BSP?
Próbowałem, grać bez BSB, nie ma coDziad Zbych pisze:Ostatnio poważnie zastanawiałem się nad BSP i stąd pytania :
- Jak oceniacie jego przydatność
- Czy dawać mu magiczne sztandary
- Wstawiać go do oddziału czy ma jeździć i wspomagać wszystkie oddziały
Ja go wystawiam raczej bez magicznych szmat, najczęściej z Hodą, albo jakimś pancerzem z Wardem co by nie ginął za szybko.
Polecam wstawiać go do sisterek, ma wtedy dużą mobilność oraz w miarę ochronę przed strzelaniem i czarami
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Zbyt łatwo się poddajecie z tą HODą 
Jak dla mnie nienaruszalna część rozpiski
2. Zdecydowanie nie - WE nie walczą w CC, jedynie Wildzi, raczej składać go z Hodą, latacza z HODą, klepacza-latacza, klepacza na stagu, inne - kwestia wygody i rozpiski, ale z magicznym sztandarem to nietrafiony pomysł.
3. Tak jak wyżej - wszystko zależy od zastosowania
Ja gram na takim:
1. Niezastąpiony - WE to armia partyzancka, często robimy pozorowane "flee" - lepiej mieć tą możliwość rerollu (zebrania) kluczowej odginaczki/fasta i ponowne odgięcie/strzelenie itd. niż oddać za friko dany oddział.Ostatnio poważnie zastanawiałem się nad BSP i stąd pytania :
- Jak oceniacie jego przydatność
- Czy dawać mu magiczne sztandary
- Wstawiać go do oddziału czy ma jeździć i wspomagać wszystkie oddziały
Jak dla mnie nienaruszalna część rozpiski
2. Zdecydowanie nie - WE nie walczą w CC, jedynie Wildzi, raczej składać go z Hodą, latacza z HODą, klepacza-latacza, klepacza na stagu, inne - kwestia wygody i rozpiski, ale z magicznym sztandarem to nietrafiony pomysł.
3. Tak jak wyżej - wszystko zależy od zastosowania
Ja gram na takim:
Kod: Zaznacz cały
BSB + kuń
Great Weapon, Light Armor
Charmed Shield, Moonstone of the Hidden Ways, Dragonbane GemZwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Tak łatwo oddaliście te Hode już
?
Ja tam będę się upierał przy tym, że moze strzelać normalnie, a najwyżej, poswiecej jeden strzał sisterek żeby strzelić z Hody, no mówi się trudno.
Ew. BSB z jakimś Wardem/pierścionkiem z Fireballem będzie teraz gościł na stołach.
Ja tam będę się upierał przy tym, że moze strzelać normalnie, a najwyżej, poswiecej jeden strzał sisterek żeby strzelić z Hody, no mówi się trudno.
Ew. BSB z jakimś Wardem/pierścionkiem z Fireballem będzie teraz gościł na stołach.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Będzie głosowanie ws. Hody i siostrzyczek na orle...
Głosowanie trwa do 25.12.2014 do godziny 19:00 chyba, że rozstrzygnie się bezwzględną wiekszością przed tym terminem.
1. Jeśli w jednym oddziale znajdują się modele z zasadą specjalną multishoot (np. bohater lub czempion) oraz modele bez tej zasady (nie mający dostępu do tej zasady/broni z tą zasadą modele r&f i/lub czempion/bohater) to:
a) wg RAW - (str 73RB) gracz wybiera czy oddział strzela single shoot lub multiple shoot, co skutkuje przepadnięciem jednego rodzaju strzałów (np po użyciu Hoda, oddział bez multishoota nie strzeli wcale)
b) RAI - zapis ze strony 73RB interpretuje się wg.: "W przypadku gdy w oddziale znajdują się modele z zasadą multiple shot oraz bez niej, ograniczenia wynikające z zasady multiple shot dotyczą tylko modeli ją posiadających".
2. Jakie statystyki powinny mieć Naestra & Arahan, Sisters of Twilight dosiadające Gwindalora (Great Eagle)?
a) 4T 3W (razem)
b) 4T 3W (każda)
c) 4T 4W (razem) po 2W każda
d) inne (podaj jakie)
Chwilowo gram bezoczko pisze:To kto nosi u Ciebie Hodę?
Magowie mają inne głupie rzeczy
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.