Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Mam pytanie. Grał ktoś może teraz na Tyrionie na nowe euro? Chciałbym wrzucić jakiegoś lorda do SH i się waham. Za prawie 140pkt mniej mogę wrzucić zwykłego lorda, który w cc ma podobny wygar co Tyrion. Plusy na korzyść martwego księcia to mr2, zionięcie i LD 18".
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
E tam.
Najlepiej to Tyrion+Klepacz
ja bym tak grał.
Fajna sprawa warta zauważenia to, to że Tyrion ma 50x50 podstawkę (oczywiście nadal jest kawalerią). Wraz z klepaczem i sztandarowym oraz muzykiem wypełniają pierwszy szereg a więc BSB z BotWD bądz arcy mogą naprawdę bezpiecznie siedzieć w klocku SH
Najlepiej to Tyrion+Klepacz

Fajna sprawa warta zauważenia to, to że Tyrion ma 50x50 podstawkę (oczywiście nadal jest kawalerią). Wraz z klepaczem i sztandarowym oraz muzykiem wypełniają pierwszy szereg a więc BSB z BotWD bądz arcy mogą naprawdę bezpiecznie siedzieć w klocku SH

tyle punktów za 4A wydaje sie troche duzo jednak, jakis stubborn jakby mial wbudowany to juz mozna by bylo myslec nad nim 

rok temu tak gralem na silesianie, przyjemne połączenie.Kosa pisze:E tam.
Najlepiej to Tyrion+Klepaczja bym tak grał.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
-
- Powergamer Rozpiskowy
Pytanko mam o Princa na Star Dragonie czy Scaly Skin 3+ to jest zwykły armor save czy smok jeszcze ma jakąś dodatkową ochrone lub niewrażliwość na magiczne ataki?
Czy Prince jak i smok dają sobie jakaś jeszcze korzyść ?
Może tez wiecie czy chmura Skavenów z furmanki to jest magiczny atak ?
Czy Prince jak i smok dają sobie jakaś jeszcze korzyść ?
Może tez wiecie czy chmura Skavenów z furmanki to jest magiczny atak ?
Hej, małe pytanie, składam Lothern Sea Helma w Skycutterze i dałem mu Glittering Scale oraz Reaver Bow (plus jego standardowe wyposażenie). Wedle księgi armii nie powinno być problem, zaś w Armybuilderze występuje usage conflict. Dlaczego? Można gościa tak złożyć czy jest coś co przeoczyłem? Dzięki za pomoc 

-
- Powergamer Rozpiskowy
Dziś grałem na rozpisce z Princem na Smoku. Wymiata ładnie ale bardzo mi się nie podobała jedna rzecz.
U Skavenów są czary i przedmioty, które po nie zdanym teście inicjatywy automatycznie giną bez AS WS nie ważne czy ma 1 życie czy 10 , nie da się przed tym obronić ?
Star Dragon ma inicjatywy 2 no to jest śmieszne jak czarem zdjął mi wielkiego smoka z pełnią życia
U Skavenów są czary i przedmioty, które po nie zdanym teście inicjatywy automatycznie giną bez AS WS nie ważne czy ma 1 życie czy 10 , nie da się przed tym obronić ?
Star Dragon ma inicjatywy 2 no to jest śmieszne jak czarem zdjął mi wielkiego smoka z pełnią życia

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Musisz pozbyć się problemu zanim Smok ruszy do akcji, albo grać nim tak żeby unikać podobnych rzeczy. Nic innego nie wymyślisz, bo te czary i przedmioty zostały stworzone do zabijania dużych potworów z niską inicjatywą. Trzeba minimalizować prawdopodobieństwo sukcesu podobnych zagrań i tyle 

hmm ten czar ma zasięg 4k6" zgadza się ? to jest szczelina czy jakoś tak? tez mnie to wkurzało
Ja ostatnio też grając na smoku, starałem się oblecieć oddział z tym inżynierkiem z boku i wtedy wpadałem w nich... innego ciekawszego pomysłu nie widziałem...;/

-
- Powergamer Rozpiskowy
No własnie mnie to trochę przeraża
Orła nie biore bo wole wziać balisty.
Dużo balist potrzebnych jest mi, żeby zabić Abominacje w 1 max drugiej turze. Im dalej ją zabiję tym lepiej bo jeszcze mi ją wskrzesił pod koniec tury z 4W ;/
Tak samo działka mnie wkurzają ale to wezmę Shadow Warriosów tu bedzie pojedynek pewnie z Globadiersami zanim dojde do działek.
Swords Masterzy wymiatają na Skaveny. 2 ataki. 3 tury trzymałem się 3 SW i blokowałem Horde 50 niewolników ;D Gdyby zostało ich wiecej z 7 to pewnie bym ich wyrżnął
Dlatego też zastanawiam się czy nie waro ich ustawić w 2 rzędach po 7-8 szt.
Pytanko jeszcze mam o Cory czy opłaca się na 2400p inwestować w jeden długi oddział SH z bannerem czy dobrać jakichś łuczników, spearmanów trochę brakuje mi wojsk do walki wręcz i blokowania.

Orła nie biore bo wole wziać balisty.
Dużo balist potrzebnych jest mi, żeby zabić Abominacje w 1 max drugiej turze. Im dalej ją zabiję tym lepiej bo jeszcze mi ją wskrzesił pod koniec tury z 4W ;/
Tak samo działka mnie wkurzają ale to wezmę Shadow Warriosów tu bedzie pojedynek pewnie z Globadiersami zanim dojde do działek.
Swords Masterzy wymiatają na Skaveny. 2 ataki. 3 tury trzymałem się 3 SW i blokowałem Horde 50 niewolników ;D Gdyby zostało ich wiecej z 7 to pewnie bym ich wyrżnął

Dlatego też zastanawiam się czy nie waro ich ustawić w 2 rzędach po 7-8 szt.
Pytanko jeszcze mam o Cory czy opłaca się na 2400p inwestować w jeden długi oddział SH z bannerem czy dobrać jakichś łuczników, spearmanów trochę brakuje mi wojsk do walki wręcz i blokowania.
-
- Powergamer Rozpiskowy
A jak wyglada szarża na balistę ? Czy mogę stać i strzelać ? Tak samo na inne działa w grze ?
-
- Powergamer Rozpiskowy
tak myślałem, chyba w poprzedniej ed można było oddać strzał balistą.
tak samo przy Nie udanym rzuceniu czaru żadnych opcji ratowania chyba nie mamy oprócz przedmiotu za 25p Różdżki Uziemienia (pozwala przerzucić wynik na tabeli)
Pytanko mam jeszcze bo dziś zamierzam zagrać wagonem SH i aby mieć BotWD muszę wsadzić Nobla i zrobić go chorążym armii.
A gdybym chciał jeszcze wrzucić Alarielke do klocka piechoty np SM, PG , WL to czy mogę w jakiś sposób wziąć Banner of Avelorn ?
tak samo przy Nie udanym rzuceniu czaru żadnych opcji ratowania chyba nie mamy oprócz przedmiotu za 25p Różdżki Uziemienia (pozwala przerzucić wynik na tabeli)
Pytanko mam jeszcze bo dziś zamierzam zagrać wagonem SH i aby mieć BotWD muszę wsadzić Nobla i zrobić go chorążym armii.
A gdybym chciał jeszcze wrzucić Alarielke do klocka piechoty np SM, PG , WL to czy mogę w jakiś sposób wziąć Banner of Avelorn ?