Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Sorry widze literówke miało być BSB
Używacie snajperów w waszych rozpiskach ? Jak wam się sprawują ?
Ja zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do nich, bo potrafią przez całą grę nic nie zrobić.
Teraz większość herosów ma jakieś chore 5 T więc ciągle ranie na przy dobrych wiatrach na 5 a zazwyczaj muszę się przebić jeszcze przez Wardy. Właściwie to tylko na elfy i tego typu armie z małą wytrzymałością mi się to przydawało, nigdzie więcej.
Chyba, ze macie dla mnie jakieś rady co do nich, bo najwidoczniej nie potrafię ich dobrze używać
Ja zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do nich, bo potrafią przez całą grę nic nie zrobić.
Teraz większość herosów ma jakieś chore 5 T więc ciągle ranie na przy dobrych wiatrach na 5 a zazwyczaj muszę się przebić jeszcze przez Wardy. Właściwie to tylko na elfy i tego typu armie z małą wytrzymałością mi się to przydawało, nigdzie więcej.
Chyba, ze macie dla mnie jakieś rady co do nich, bo najwidoczniej nie potrafię ich dobrze używać
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Oni są rewelacja!
Pilnują mi Tancerzy, Dryady i Treemana....
...na półce
Pilnują mi Tancerzy, Dryady i Treemana....
...na półce
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Zamierzałem sobie pograć trochę na siostrzyczkach i tu następujące pytanie: widzę, że na razie głosowanie listy sędziowskiej wskazuje, że będą miały po 3 woundy i 4T, więc jak wygląda przydzielanie w nie ran - w walce wręcz i strzelaniu, w tym z działa? I jak to się je z zasadą Conjoined Destiny ? Jak dla mnie ich opis w podręczniku to jest jeden z większych baboli GW, kompletnie nic nie wyjaśnia.
O ile dobrze kojarzę to:Milutki pisze:Zamierzałem sobie pograć trochę na siostrzyczkach i tu następujące pytanie: widzę, że na razie głosowanie listy sędziowskiej wskazuje, że będą miały po 3 woundy i 4T, więc jak wygląda przydzielanie w nie ran - w walce wręcz i strzelaniu, w tym z działa? I jak to się je z zasadą Conjoined Destiny ? Jak dla mnie ich opis w podręczniku to jest jeden z większych baboli GW, kompletnie nic nie wyjaśnia.
- w walce wręcz wrogi model wybiera w którą siostrę bije,
- w strzelaniu ataki są rozdzielane pomiędzy obie siostry,
- działo i wszystkie ataki używające template ranią obie siostry.
Co do Conjoined destiny. Przykład - dostajesz serią strzał. Jedna siostra ginie a druga zostaje na 1 ranie. Pod koniec tej fazy (albo całej tury, nie pamiętam) jeśli siostra przeżyła, to druga wstaje i obie odzyskują pełnię życia.
Eee.... A co ma wyjaśniać? W czelendżu można bić po obu, to jest jasno określone. W normalnym CC zasada jest identyczna, przydzielasz ataki i rozpatrujesz. Jak z lordem i smokiem.
W strzelaniu zasady są określone w RB, jak hasają na smoku, na 5+ leci w panienki a potem musisz to rozdzielić na pół. Innymi słowy 4 pestki dzielisz po 2, pojedynczego bolca określasz samemu
kloppa dziala normalnie, czyli jedna z części modelu dostaje big hitę, reszta małą siłę (czyli przy smoku najpierw na 5+ siorki a potem na 4+ która)
Wyjątkiem fuckupowym jest cannon, który trafia wszystkie części modelu z taką samą siłą, przy smoku 3 hity, na orle 2.
Co jest niejasnego?
W strzelaniu zasady są określone w RB, jak hasają na smoku, na 5+ leci w panienki a potem musisz to rozdzielić na pół. Innymi słowy 4 pestki dzielisz po 2, pojedynczego bolca określasz samemu
kloppa dziala normalnie, czyli jedna z części modelu dostaje big hitę, reszta małą siłę (czyli przy smoku najpierw na 5+ siorki a potem na 4+ która)
Wyjątkiem fuckupowym jest cannon, który trafia wszystkie części modelu z taką samą siłą, przy smoku 3 hity, na orle 2.
Co jest niejasnego?
Działo takAzgaroth pisze:- działo i wszystkie ataki używające template ranią obie siostry.
Klopa randomizuje big hita
Sisterki z 4T i 3W każda robią się naprawdę fajnym modelem
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Mam pytanie o tray'e pod oddziały. Dorobiłem się całkiem sporej bandy WE nie dawno i potrzebuję ich troszkę ucywilizować- namagnesować, przygotować tray'e, walizki itp. Podstawki od orków nie bardzo mi się sprawdzą z uwagi na inną kompozycję armii- tam jest prościej, horda albo piątki .
Jakich tray'i używacie najczęściej pod oddziały? Jak wystawiać w bitwie glade guardów? Ilu w szeregu? Kawę? Way'e po pięciu w skirmishu?
Jakich tray'i używacie najczęściej pod oddziały? Jak wystawiać w bitwie glade guardów? Ilu w szeregu? Kawę? Way'e po pięciu w skirmishu?
Niestety w 1 celJacobs pisze:Jak to jest ze strzelaniem siostrzyczkami na orle ?
Obie muszą obierać ten sam cel, czy mogę strzelać do różnych ?
W starym booku było jasno napisane, że można do 2 różnych - teraz tego zapisu brakuje więc strzelamy do tego samego celu
A szkoda, bo klimat był
A jakby miało być inaczej ?Heptun pisze:Jak jest w końcu z Hodą ? Możemy strzelić nią i oddział normalnie ?
Nic się nie zmieniło w tej kwestii, chyba, że 9 edycja
@Luc - dziś to już niczego nie możemy być pewni. Draft 1 wyglądał OK i fajna rozpiska była. Wczoraj przyszedł Draft 2 i co ..... dupa i szukanie nowych kombinacji. Dlatego lepiej się dopytać
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Euro obejmuje zestaw ograniczeń dla każdej armii które obowiązują na większości turniejów w naszym kraju. Każdego roku ograniczenia są modyfikowane (aby przyciąć to co jest najbardziej przegięte w danej armii i może niekorzystnie wpływać na balans gry) - tworzone są jego wersje (tzw drafty). Ostatecznie wychodzi finalny draft obowiązujący do końca rokuDziad Zbych pisze:Przepraszam za lekką nekromancję ale nie wiem w jakim wątku zadać to pytanie. Co znaczy format Euro/Draft Euro?
Aktualne ograniczenia Euro możesz śledzić w tym wątku (1 post): http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=26&t=46407