Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Ghorros to jest bohater zwykły czy imienny ? i czy zajmuje Tylko punkty core czy coś do lord/hero się zalicza ?
I czy ktoś kojarzy czy ungory 5/6 edycja metalowe były z łukami ?
I czy ktoś kojarzy czy ungory 5/6 edycja metalowe były z łukami ?
Morok - Ghorros w ogóle nie jest herosem - jest championem imiennym, kiedy go weźmiesz centigory są jednostką Core i wtedy normalnie liczą sie do punktów Core, łącznie z Ghorrosem no bo jest on częścią oddziału - jako jego champion.
Rusek - można w dwóch przypadkach, kiedy grasz armią Legion Of Chaos, lub grasz Koziołkami na zasady Euro gdzie marki chaosu są w drodze wyjątku dopuszczone (taki bonus dla słabej armii)
Rusek - można w dwóch przypadkach, kiedy grasz armią Legion Of Chaos, lub grasz Koziołkami na zasady Euro gdzie marki chaosu są w drodze wyjątku dopuszczone (taki bonus dla słabej armii)
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Dzięki Dibo a jak on się sprawuje warto na nim grać, czy jeśli jest wystawiony jeden jego oddział to można wystawiać potem dodatkowe oddziały centigorów?
I jak się sprawują miniotaury ? boli brak save , co najgorsze to cała armia go ma bardzo mało jedynie bochaterowie i rydwany marne 4+ są jakieś patenty żeby coś zrobić by nie schodziły od byle piardu
ps o co chodzi z tym worgor 206
I jak się sprawują miniotaury ? boli brak save , co najgorsze to cała armia go ma bardzo mało jedynie bochaterowie i rydwany marne 4+ są jakieś patenty żeby coś zrobić by nie schodziły od byle piardu
ps o co chodzi z tym worgor 206
Wszytsko co lata ma z bazy zasade skirmish.
Morok - Tak centigory stają sie corami ale tylko jeden odział ma bonusa (+1WS)za Warhoofa.
Ja bym odpuścił Minotaury jako jednostke za słabitkie to to, Krowy - hero & Lord nie odpuścił bym na pewno - oni są super.
Morok - Tak centigory stają sie corami ale tylko jeden odział ma bonusa (+1WS)za Warhoofa.
Ja bym odpuścił Minotaury jako jednostke za słabitkie to to, Krowy - hero & Lord nie odpuścił bym na pewno - oni są super.
Czcij Koze !!
Tylko mnie wkurza w tej armii że centigory, a już wogle minosy są papierowi a tak klimatyczni co to za bistmeny bez minosów dlaczego nie mają chociaż ciężkich zbroi
ps Kiedy jest możliwy nowy AB ?
ps Kiedy jest możliwy nowy AB ?
a czy na szczurach kończy się ten EofT bo niby 4 armie miały w nim udział tak było pisane na początku... chodź nie śledzę tego zjawiska więc może i się mylę, a propo rogatego to i na beastmena by się nadawał poroża ma zacne
ale na ghorgona by się nadawał, czy ktoś wie czy ungory metalowe z 5,6 edycji miały figurki z łukami ?
Z tego co kojarzę to EoT właśnie kończy się na SV. A tak po za tym co do centigorow. W sobotę grałem z TK ta rozpa co wrzucałem ostatnio z centkami i chłopaki dały rade najpierw wyrżnac 4 rydwany a następnie warsphinxa. Na początku dostały stabilna choć i tak się nie przydał. Zeszły dopiero po starzy w bok od kolejnych 4 rydwanow które wypłaciłay chyba z 12 impakt hitow....a po wcześniejszych combatach z 12 zostało 7.
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem
Tak jak kolega wertyg napisał, nie miały bo w tamtych czasach Ungory tchórzliwie chowały się z włóczniami za Gorami:)Morok pisze:ale na ghorgona by się nadawał, czy ktoś wie czy ungory metalowe z 5,6 edycji miały figurki z łukami ?
Co do minosków to się zgodzę, najlepiej wygląda porównanie skali Gora i Minotaura, obie jednostki mają T4. Ale wychodzą wady takiej mechaniki, w WH40k są jeszcze większe absurdy związane z porównaniem wielkości do statystyk.
Wiem, ze rary u nas w armii sa raczje nie przydatne, ale moj mozg niepotrafi tego pojac i caly dzien chodz mi po glowie jeden pomysl. Co wy myslicie o naszej katapulcie, cygorze (czy jak mu tam ) mozna by go kitrac za herdstonem oraz ungorami/gorami jako odganiaczkami i by ciskal w wroga kamulcami. Co p tym sadzicie? Czy raczej lepiej dla mnie bedzie jak sobie szybko ten pomysl wybije z glowy...?
No tak to jest ten problem :/ ale jesli bedze satal za herdstonem to z tego co mi ise wydaje on go zaslania, a jako katapulta nie musi widziec wiec robic mu moze jedynie cos magia na ktora ma mr(2) z tego co pamietam no i oczywiscie cc :/ ale tak ogólnie to da jakos rade, czy to kompletne dno?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2015, o 15:10 przez Dibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ja jestem tolerancyjny na błędy ale głos ludu zadecydował :)
Powód: Ja jestem tolerancyjny na błędy ale głos ludu zadecydował :)